Η Microsoft θα αφαιρέσει το εικονίδιο προτροπής των Windows 10 στις 29 Ιουλίου

Από τον Ιούνιο του 2015 η Microsoft έχει στείλει σε εκατομμύρια υπολογιστές που τρέχουν Windows 7 και 8.1 μια εφαρμογή που σας προτρέπει και υποτίθεται ότι κάνει την μετάβαση προς τα Windows 10 όσο το δυνατόν ομαλότερη.

microsoft

Το εικονίδιο-εφαρμογή “Λήψη των Windows 10” γρήγορα έγινε πολύ ενοχλητικό για τους χρήστες που ήθελαν απλώς να παραμείνουν στο λειτουργικό τους σύστημα, αφού δεν μπορούσε εύκολα και απλά να διαγραφεί χωρίς κάποιο hack, όπως κάθε εφαρμογή που τρέχει κάτω από τα Windows.

Φαίνεται όμως ότι θα τελειώσουμε μία για πάντα με το εικονίδιο της Microsoft αφού η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την εφαρμογή “Λήψη των Windows 10” από τα Windows 7 και 8.1 στις 29 Ιουλίου, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά παύει να ισχύει η δωρεάν αναβάθμιση. Μετά τις 29 Ιουλίου τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 ή 8.1 δεν θα είναι σε θέση να αναβαθμιστούν δωρεάν πια σε Windows 10 και έτσι η εφαρμογή δε θα έχει κανένα σκοπό.

  Το App Store συμπλήρωσε 50 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών και η Apple ανακοίνωσε τον μεγάλο νικητή

“Λεπτομέρειες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά στις 29 Ιουλίου, η εφαρμογή “Λήψη των Windows 10″ που διευκολύνει την εύκολη αναβάθμιση σε Windows 10 θα απενεργοποιηθεί και τελικά θα αφαιρεθεί από τους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να λάβουν όλοι αυτή την εφαρμογή, αντίστοιχος χρόνος θα χρειαστεί και για να απομακρυνθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο WinBeta .

Δεδομένου ότι η δωρεάν αναβάθμιση δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος χρήστης  που τρέχει Windows 7 ή 8.1 μετά τις 29 Ιουλίου τα Windows 10 θα είναι να αγοράσει μια άδεια χρήσης για το νέο λειτουργικό σύστημα. Η έκδοση Home θα έχει την ίδια τιμή όπως τα Windows 8.1, άρα θα κοστίζει € 110.

Η Microsoft όπως φαίνεται κρατάει το καρπούζι και το μαχαίρι και γιαυτό πιέζει την αγορά με τις αποφάσεις της. Αν αποφασίσετε να μείνετε στα Windows που τρέχετε τώρα η παραπάνω είδηση ίσως ακούγεται ευχάριστη στα αυτιά σας.  Αν όμως το σκέφτεστε να δώσετε μια ευκαιρία στα Windows 10, μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση δωρεάν και αν δεν μείνετε ευχαριστημένος να γυρίσετε πίσω στα παλιά σας Windows μέσα σε 30 ημέρες.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  42  =  48

Previous Story

LibreOffice 5.0.6 έτοιμο για λήψη

Next Story

Snappy και Unity 8 από το Ubuntu 17.04