Mikko Hypponen1

Ερευνητής Ασφαλείας ακύρωσε την ομιλία του στο συνέδριο της RSA

Ο ερευνητής ασφαλείας Mikko Hypponen ακύρωσε την ομιλία του σε για την που διοργανώνει η RSA στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την δημοσίευση του Reuters που ανέφερε, ότι η RSA είχε πάρει χρήματα από την NSA με αντάλλαγμα το “πείραγμα” του BSAFE.

Mikko Hypponen

Να υπενθυμίσουμε ότι η RSA είναι ο διανομέας ενός εργαλείου ς που είναι γνωστό σαν BSAFE και χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού για βελτιώσεις ασφαλείας στα τα τους.

Σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα με αποδέκτη τον Joseph M. Tucci, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της EMC και εκτελεστικό πρόεδρο της RSA, ο Hypponen, ο οποίος είναι υπεύθυνος ερευνών της φινλανδικής εταιρείας ασφάλειας F-Secure, δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Reuters η RSA πήρε χρήματα “κρυφά” από την NSA για να ενσωματώσει την τεχνολογία Dual EC DRBG (Dual Elliptic Curve Deterministic Random Bit Generator) στο εργαλείο της BSAFE.

Η γεννήτρια τυχαίων αριθμών κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται σαν πρότυπο από το 2006 και υπάρχει στο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η RSA φυσικά αρνήθηκε την ύπαρξη μυστικού συμβολαίου με την NSA. “Πήραμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε το Dual EC DRBG στο BSAFE το 2004, στο πλαίσιο ανάπτυξης νεότερων και ισχυρότερων μεθόδων κρυπτογράφησης. Εκείνη την εποχή, η NSA ήταν αξιόπιστη και δεν προσπαθούσε να εξασθενίσει τη κρυπτογράφηση”, ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).