Mist.io: O έλεγχος του server στην παλάμη του χεριού σας!

H Mist.io είναι μία νέα ελληνική startup, που ξεκίνησε μόλις το Καλοκαίρι του 2013, και έχει στόχο να βοηθήσει διαχειριστές συστημάτων και προγραμματιστές στη παρακολούθηση των servers που χειρίζονται σε δημόσια ή ιδιωτικά clouds από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο (laptop, smartphone ή tablet).

mist-io

Η αρχική ιδέα προήλθε από την ανάγκη των ιδρυτών της Mist.io να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες (smartphones, tablets) στη διαχείριση και παρακολούθηση cloud servers μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να βοηθήσουν τους developers αλλά και τις μικρές εταιρίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν administrators, με στόχο την αύξηση του χρόνου ζωής των server τους, από την μία, και, από την άλλη, τη μείωση των εξόδων τους. Έτσι, μετά από εντατικές συσκέψεις για να βρουν λύση, τον Μάιο του 2013 ξεκίνησε η πρώτη κλειστή δοκιμή (private beta). Σήμερα η καινοτόμος αυτή επιχείρηση απασχολεί συνολικά επτά άτομα σε μόνιμη βάση, ενώ διατηρεί αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες.

Στην διαδικασία σύστασης της εταιρείας συνέβαλε καταλυτικά το γεγονός ότι όλοι οι ιδρυτές είχαν συνεργαστεί ήδη στην Unweb.me κι έτσι η ιδέα γεννήθηκε και εξελίχθηκε συλλογικά. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην πορεία σύστασης της Mist.io καθώς η γραφειοκρατία τόσο και στις δύο χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία (Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα) ήταν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας παρούσα. Η Mist.io έχει διεθνή προσανατολισμό καθώς μεγάλο μέρος των πελατών της προέρχονται από το εξωτερικό, εκεί που η διείσδυση των τεχνολογιών cloud είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ελληνική.

  Top 10 Most Pirated Movies on BitTorrent

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές επιβράβευσης της Mist.io, ήταν όταν το 2013 αποτέλεσε μία από τους φιναλίστ του Tech All Stars στο Βερολίνο για τις Top-12 EU startups, ένα εγχείρημα που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η επιτυχία γέμισε τις βαλίτσες των ανθρώπων της Mist.io με εμπειρία και γνώσεις, κάτι που επίσης εισέπραξε η εταιρεία από την συγκατοίκηση της με άλλες ελληνικές startups στο Collab Athens αλλά και στο iQbility.

Χριστόδουλος Ψάλτης
Χριστόδουλος Ψάλτης

Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της Mist.io, Χριστόδουλο Ψάλτη, «Οι προοπτικές χρηματοδότησης είναι καλές, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και εντός της ΕΕ λόγω τις αύξησης των επενδύσεων μέσω των κεφαλαίων Jeremie».

H σωστή καθοδήγηση αλλά και η πιθανή δικτύωση για το ξεκίνημα που μπορεί να ζητήσει κάθε νέος που έχει μία ιδέα μπορεί να την βρει στα διάφορα accelerators όπως τα Endeavor Greece, Metavallon και Founder Institute. Το επόμενο, εξίσου σημαντικό, στάδιο είναι αυτό της αναζήτησης χρηματοδότησης, είτε μέσω προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης (πληροφορίες στο link http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm) ή από άλλα διεθνή Funds όπως τo Openfund. Επίσης, υπάρχει και η εναλλακτική των κεφαλαίων που προέρχονται από πλατφόρμες crowdfunding όπως οι Groopio (http://www.groopio.com) και Give&Fund (http://www.giveandfund.com) για να ολοκληρώσετε την ιδέα σας.

  Επανήλθε το Gmail στη Κίνα

Όσοι νέοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις ή να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που θα τους δώσουν εμπειρία και εφόδια για το επόμενο βήμα:

     Τρίτος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας (http://www.kainotomeis.gr/), μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της τράπεζας Eurobank

     StartupWeekendUniversity, θεσμός που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου (http://athens.startupweekend.org/)

     Παγκόσμια εβδομάδα Επιχειρηματικότητας: 17-23 Νοεμβρίου 2014 http://gr.unleashingideas.org

Η πρωτοβουλία Startup Europe αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζεται από την Αντιπρόεδρο Neelie Kroes, με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις web και ICT startups στην Ευρώπη, συνεισφέροντας στην καινοτομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, και προωθώντας τους web και ICT επιχειρηματίες που ξεκινούν την επιχείρησή τους στην Ευρώπη, δίνοντας τους την ευκαιρία να ανθίσουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =