Polaris από το MIT φόρτωση ιστοσελίδων 34% γρηγορότερα

Το MIT ξαναχτυπά! Το με τις αργές σελίδες, είναι γνωστό από την αρχή του Internet. Πάρα πολλές εταιρείες, και προγραμματιστές έχουν ασχοληθεί με τη λύση του αλλά κανείς δεν κατάφερε ποτέ να ανακοινώσει ένα ποσοστό επιτυχίας 34%, στη μείωση του συνολικού χρόνου φόρτωσης της σελίδας. Μέχρι σήμερα.
Μια ομάδα ερευνητών από το τμήμα Computer Science and Artificial Lab (CSAIL) του MIT κατάφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα.Code mit

Η ομάδα του MIT, που συμπεριλαμβάνει επίσης και ένα καθηγητή του Harvard, δημιούργησε τον αλγόριθμο Polaris, ο οποίος επικεντρώνεται στον καθορισμό της κατάλληλης στιγμής για να ξεκινήσει αιτήσεις δικτύου στους πόρους Ιστού ή Web resources.

Οι ιστοσελίδες λειτουργούν με ένα πολύ απλό τρόπο. Για να έχει πρόσβαση κάποιος σε μια ιστοσελίδα πληκτρολογεί μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής του. Ένας διακομιστής DNS τον ανακατευθύνει στη διεύθυνση IP, όπου η φιλοξενείτε η ιστοσελίδα και το πρόγραμμα ς ξεκινά το των (Web resources) που βρίσκονται αποθηκευμένα στον server, ας πούμε μια σελίδα HTML.

Μέσα σε αυτή τη σελίδα HTML, υπάρχει ο πηγαίος κώδικας της ιστοσελίδας που φορτώνει διαφορετικούς πόρους σε μορφή CSS, αρχεία JS, εικόνες, περιεχόμενο Flash, και άλλες πληροφορίες. Κάθε πόρος από αυτούς σημαίνει μια ξεχωριστή αίτηση, τις οποίες (αιτήσεις) κάνει το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.

Όπως έχουν δείξει λοιπόν προηγούμενες μελέτες, το πρόβλημα της αργής φόρτωσης σελίδων δεν είναι οφείλεται πάντα στο μικρό εύρος ζώνης, αλλά και στον χρόνο που απαιτείται για να αποσταλούν οι όλες αιτήσεις δικτύου, το μέγεθος των αρχείων που κατεβαίνουν, και τις καθυστερήσεις του ίδιου του δίκτυου.

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος Polaris

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, το Polaris framework του MIT θα λειτουργεί με τη γραφημάτων εξάρτησης για κάθε σελίδα στο Web, κάτι το οποίο θα υπαγορεύει μια πιο αποτελεσματική σειρά με την οποία θα πρέπει να φορτώνονται όλοι οι π μιας σελίδας.

Οι γραφικές παραστάσεις χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στην ανάπτυξη λογισμικού, και βρίσκονται στο επίκεντρο κάποιων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού.

Ουσιαστικά το Polaris framework λειτουργεί με την πρώτη καθώς καταγράφει πως τα φορτία μιας ιστοσελίδας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα γράφημα εξάρτησης για κάθε σελίδα WEP, και αποστέλλει τις αιτήσεις με τέτοιο τρόπο που φορτώνεται πρώτα μόνο το απαραίτητο περιεχόμενο.

Το MIT έχει δοκιμάσει το Polaris σε 200 διαφορετικές συνθήκες δικτύου και διαπίστωσε ότι, οι χρόνοι φόρτωσης μειώθηκαν κατά μέσο όρο 34%. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν σε μεγαλύτερες ιστοσελίδες που περιείχαν πολλά JS αρχεία.

Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν το Polaris framework στο USENIX Symposium που θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο συνέδριο Networked Systems Design and Implementation.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).