Μύθοι και αλήθειες γύρω από τα VPN

Εάν έχετε δει ποτέ μια διαφήμιση για ένα VPN στο , μπορεί να νομίζετε ότι είναι τα τέλεια εργαλεία του απορρήτου σας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που θα ήθελαν να πιστεύουν οι ιδιοκτήτες VPN. Παρακάτω θα δούμε κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε.

screenshot 2021 09 28 at 09 29 12 vpn myths debunked what vpns can and cannot do

Μύθος: Τα VPN σας προστατεύουν 100%

Ανεξάρτητα από το τι σας λέει ο πάροχος VPN στην αρχική του σελίδα, κανένα VPN δεν μπορεί να σας εγγυηθεί την πλήρη ανωνυμία σας στο . Το θέμα είναι ότι τα VPN στην ουσία κάνουν ένα μόνο πράγμα: Αλλάζουν τη IP σας.

Εν ολίγοις, ένα VPN αναδιαμορφώνει την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο μέσω ενός από τους διακομιστές της ς VPN και κρυπτογραφεί τη νέα σύνδεση. Αυτό σας κρατά ασφαλή από οποιονδήποτε προσπαθεί να καταλάβει ποιος είστε, εντοπίζοντας τη διεύθυνση IP σας.

Αλήθεια: Τα VPN είναι μόνο ένα μέρος μιας μεγαλύτερης εργαλειοθήκης απορρήτου

Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN ως εργαλείο απορρήτου, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε με συνέπεια τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης και να αποσυνδέεστε κάθε φορά από το Facebook, το Google και άλλους λογαριασμούς στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε όλα αυτά τα προγράμματα μαζί ώστε να σερφάρετε στο διαδίκτυο αφήνοντας ελάχιστα ίχνη.

Μύθος: Τα VPN δεν συλλέγουν δεδομένα

Εδώ είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα: Τα περισσότερα VPN υπόσχονται ότι δεν θα κρατήσουν ποτέ τα αρχεία καταγραφής σας στον ιστότοπό τους. “Αρχεία καταγραφής” σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει οποιαδήποτε σελίδα επισκέπτεστε χρησιμοποιώντας το VPN . Είναι σημαντικό τα VPN να μην διατηρούν αρχεία καταγραφής καθώς είναι το μόνο πράγμα που σας συνδέει με αυτό που κάνατε στο διαδίκτυο.

Εάν διατηρούνται τα αρχεία καταγραφής, τότε αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να μάθει που μπαίνατε, μπορούν να ανατρέξουν τα αρχεία καταγραφής σας, αρκεί να έχουν τη συγκατάθεση του VPN παρόχου ή την έγκριση των αρχών. Εάν το VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, τότε είστε ασφαλής.

Πραγματικότητα: Τα VPN κρατούν αρχεία καταγραφής

Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να μην κρατάνε αρχεία καταγραφής καθώς το διαδίκτυο δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια εγγραφή κάπου για σύνδεση. Αντ ‘αυτού, αυτό που κάνουν τα περισσότερα VPN είναι να διαγράφουν τα αρχεία καταγραφής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει τρόπος για να ελέγξετε εάν τα αρχεία καταγραφής σας διατηρούνται πραγματικά. Κάνετε μια συνδρομή σε ένα VPN πιστεύοντας ότι δεν θα κρατήσουν τα αρχεία καταγραφής σας. Θα πρέπει λοιπόν πριν κάνετε την οποιαδήποτε συνδρομή σε κάποια υπηρεσία VPN, να ελέγξετε αν κρατάνε logs, σύμφωνα με την πολιτική τους.

Μύθος: Τα VPN θα σας προστατεύσουν από τους χάκερ

Ο επόμενος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ευτυχώς ο πιο απλός. Η χρήση ενός VPN δεν θα σας προστατεύσει από τους «χάκερ», ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζονται κάποια αναξιόπιστα VPN ή διαφημιστικοί ιστότοποι VPN. Το αν κλαπούν ή όχι τα στοιχεία της ς σας κάρτας, η φυσική σας διεύθυνση και άλλες πληροφορίες, δεν εξαρτάται από το αν χρησιμοποιείτε ή όχι VPN.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτού του είδους οι πληροφορίες συνήθως αποστέλλονται μέσω μιας σύνδεσης HTTPS, το σύμβολο κλειδαριάς που πιθανότατα μπορείτε να δείτε στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεών σας αυτήν τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες που στέλνετε σε έναν ιστότοπο μέσω του προγράμματος περιήγησής σας είναι ασφαλείς και δεν διατρέχετε κάποιον κίνδυνο.

Πραγματικότητα: Τα VPN θα σας προστατεύσουν κατά την πλοήγησή σας σε δημόσια Wi-Fi

Ένα δημόσιο δίκτυο πάντα διατρέχει κινδύνους, μιας και δεν ξέρουμε ποιος είναι συνδεδεμένος σε αυτό και τι είναι σε θέση να κάνει. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, ένα VPN θα σας προστατεύσει από τα άτομα που προσπαθούν να παραβιάσουν τη σύνδεσή σας. Θα δουν μόνο τη σύνδεση VPN και τίποτα πέρα ​​από αυτό.

Μύθος: Τα VPN μπορούν να ξεπεράσουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς

Ο τελευταίος μύθος είναι αυτός που σχετίζεται με την υπέρβαση των γεωγραφικών περιορισμών, ειδικά αυτών που αφορούν υπηρεσίες streaming όπως το Netflix, το Hulu, το Amazon Prime και άλλες. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN θα σας κάνουν να πιστεύετε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τους δώσετε κάποια χρήματα και θα έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες άλλων χωρών, ξεκλειδώνοντας περισσότερο περιεχόμενο από αυτό που διατίθεται στη χώρα σας.

Αλήθεια: Το Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά

Αυτό είναι άκρως αναληθές. Οι υπηρεσίες streaming έχουν έννομο συμφέρον να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι δεν ξεπερνούν τα “σύνορά” τους με τα VPN τους. Οι περισσότεροι θα έχουν δημιουργήσει συμφωνίες με διανομείς για να διασφαλίσουν ότι το ορισμένο περιεχόμενο περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές και ως εκ τούτου έχουν δημιουργήσει κάποιο αρκετά υψηλού επιπέδου λογισμικό εντοπισμού VPN.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με το Netflix , μπορείτε να το κάνετε ακόμα, αλλά μην  υπολογίζετε ότι λειτουργεί για πάντα. Ως εκ τούτου, μην σας φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή πάψει να λειτουργεί η συγκεκριμένη μέθοδος εξαπάτησης, χάρη στη προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν οι streaming .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

διαδίκτυο,vpn,hack,security,internet

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).