Net Neutrality τέλος! Μαζί και το τέλος του Bitcoin;

Net Neutrality: Ο επικεφαλής της FCC, Ajit Pai, τα κατάφερε. Η επίθεση στην ουδετερότητα του διαδικτύου στέφτηκε με επιτυχία.

Ο Pai κατάφερε να σκοτώσει το Διαδίκτυο όπως το ξέρουμε και πλέον θα συζητάμε για διαδικτυακές λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και πληρωμένα levels που θα δίνουν προτεραιότητα στην Hulu που ανήκει στην Comcast.

Net Neutrality

Φυσικά δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να συζητάμε για τις συνέπειες που θα έχει σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Για παράδειγμα, τι σημαίνει το τέλος του net neutrality για τα κρυπτονομίσματα όπως το ;

Ο Ammori, νομικός σύμβουλος της ς Fight for the Future δήλωσε στο Motherboard και μεταδίδει το TNW:

Ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το Coinbase για να αγοράσει Bitcoin, Ethereum ή . Είναι το μέσο ανταλλακτήριο και βέβαια αν κάποιος το θέλει μπορεί να το μπλοκάρει πολύ εύκολα. Εάν η Comcast είναι ο μονοπωλιακός πάροχος μιας ιστοσελίδας, θα μπορούσε να αποφασίσει ότι υπάρχει ένα προτιμώμενο ανταλλακτήριο Bitcoin.

Δούμε τι σημαίνει αυτό. Μόνο από αυτή τη δήλωση (η οποία είναι υποθετική προς το παρόν) μπορούμε ήδη να εντοπίσουμε ένα σωρό προβλήματα με το Bitcoin, το Ethereum και αμέτρητα άλλα κρυπτονομίσματα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών Internet θα μπορούν να αποφασίσουν (ή να αλλάξουν τη ρότα υπό κάποια κυβερνητική ) να τερματίσουν αποτελεσματικά την κρυπτογράφηση, να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε καταθέσεις ή να σταματήσουν τη λειτουργία δημοφιλών (και αξιόπιστων) ανταλλακτηρίων.

Αυτό θα αφήσει πολύ λίγες επιλογές στους φίλους των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι που θα παραμείνουν θα είναι υπό παρακολούθηση και έλεγχο. Έτσι θα είναι εντελώς αναξιόπιστες για κύρια χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων, όπως την ανωνυμία για παράδειγμα.

Ή ένα άλλο ενδιαφέρον σενάριο:

Οι πάροχοι υπηρεσιών Internet θα μπορούσαν να αποφασίσουν να εκδώσουν τα δικά τους νομίσματα και να δώσουν προτεραιότητα στις δικές τους συναλλαγές, μέσω εγκεκριμένων ανταλλακτηρίων.

Η Comcoin για παράδειγμα, θα μπορούσε να αγοράσει το νέο Διαδικτύου “Platinum Tier” που προσφέρει ταχύτητα σε 130 ιστότοπους. Έτσι μεγαλύτερα ανταλλακτήρια θα μπορούσαν να αγοράζουν πακέτα υψηλών ταχυτήτων για να διατηρήσουν καλούς χρόνους, και περισσότερη ασφάλεια (θεωρητικά) στις συναλλαγές.

Μικρότερα σημερινά ανταλλακτήρια και ίσως πιο αξιόπιστα δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποκτήσουν γρήγορους κόμβους στο διαδίκτυο.

Ή … ίσως μπορεί να μην συμβεί και τίποτα. Όμως δεν θα ήμουν πρόθυμος να στοιχηματίσω σε αυτό, ανεξάρτητα από το τι υπόσχεται ο κάθε πάροχος.

Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις για φθηνά τιμολόγια, και απίστευτα μεγάλες ταχύτητες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).