Internet γρήγορο, δίκαιο και ανοικτό σύμφωνα με το Νόμο

Το άρθρο που ακολουθεί αποδεικνύει πως όταν οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί μπορούν να κερδίσουν τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών παροχής internet.

FCC-netneutral internetΧθες η FCC επιβεβαίωσε ότι θα προστατεύσει το ανοιχτό Διαδίκτυο, και η γενική αίσθηση όλως αυτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες (ανάμεσα σε αυτούς και το ) για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου ήταν η ανακούφιση για την νίκη.

Ο Tom Wheeler, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), δήλωσε:

«Το Διαδίκτυο είναι πάρα πολύ σημαντικό για να επιτρέπεται στους παρόχους ευρυζωνικών δικτύων να φτιάχνουν τους κανόνες. Έτσι, σήμερα, μετά από μια δεκαετία συζητήσεων σε μια ανοικτή, και μακρά διαδικασία, έχουμε επιτέλους νομικά βιώσιμους κανόνες για να διασφαλιστεί ότι το Διαδίκτυο θα παραμένει γρήγορο, δίκαιο και ανοικτό.”

Μάλλον αυτή είναι και η ουσία της όλης συζήτησης περί ουδετερότητας του διαδικτύου. Η διατήρηση ενός Διαδικτύου “γρήγορου, δίκαιου και ανοιχτού” μακριά από τον πλήρη έλεγχο των παρόχων υπηρεσιών internet είναι υψίστης σημασίας, καθώς δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την προστασία του ανοικτού Διαδικτύου, στους παρόχους που έχουν οικονομικό συμφέρον.

Η Ουδετερότητα του διαδικτύου, η οποία αποκαλείται επίσης και σαν ανοιχτό Διαδίκτυο, βασίζεται σε μια αρχή: στην κίνηση του διαδικτύου όλοι είναι ίσοι, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εξαιρέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι στο internet δεν θα μπορούν να τεθούν σε αναμονή επειδή ξοδεύουν (για surfing, κλπ) περισσότερο χρόνο από άλλους, δεν μπορεί να τεθεί σε αναμονή επειδή κάποιος χρησιμοποιεί μεγαλύτερο εύρος ζώνης από κάποιον άλλο επειδή κατεβάζει αρχεία. Σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες του Διαδικτύου δεν μπορούν να αποφασίσουν ότι ένας πάροχος περιεχομένου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο εύρος ζώνης από κάποιον άλλο, όπως συνέβη πέρυσι με το Netflix.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά, η προτεινόμενη συμφωνία από τον Tom Wheeler περιελάμβανε όλα τα παραπάνω, κάτι το οποίο δυσαρέστησε πολύ κόσμο. Περίπου 4 εκατομμύρια (κατά παντός υπευθύνου) είχαν σαν παραλήπτη την FCC και χρειάστηκε να παρενέβη ο Barack Obama ζητώντας από την Επιτροπή να προστατεύσει το ανοιχτό Διαδίκτυο και όχι τα οικονομικά συμφέροντα των ISPs.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).