Network Monitoring για αρχάριους: Πώς λειτουργεί η ανάλυση καταγραφής

Με περισσότερες απειλές στον κυβερνοχώρο σήμερα από ποτέ, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες με κακή ασφάλεια. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται πάνω από έξι μήνες για μια εταιρεία να ανακαλύψει μια παραβίαση δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια, πρακτικές παρακολούθησης δικτύου, όπως η καταγραφής, έχουν γίνει βασικά εργαλεία για τον εντοπισμό ζητημάτων ασφάλειας και απόδοσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά το δίκτυο.

Τι είναι η ανάλυση καταγραφής;

Σε ένα δίκτυο, κάθε υπολογιστής δημιουργεί ένα αρχείο πληροφοριών. Το αρχείο καταγραφής είναι ουσιαστικά μια χρονολογική καταγραφή συμβάντων που λαμβάνουν χώρα σε μια συσκευή. Οι και οι εφαρμογές παρέχουν αρχεία καταγραφής για την τεκμηρίωση συμβάντων σε μια συσκευή, έτσι ώστε ένας χρήστης να μπορεί να αναφέρεται εύκολα σε αυτά. Αυτά τα αρχεία περιγράφουν λεπτομερώς τα συμβάντα του συστήματος και τις ενέργειες των χρηστών, όπως το άνοιγμα ή η μετονομασία ενός αρχείου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί τύποι αρχείων καταγραφής, όπως αρχεία καταγραφής συμβάντων, αρχεία καταγραφής ελέγχου, αρχεία καταγραφής συναλλαγών, αρχεία καταγραφής μηνυμάτων και αρχεία καταγραφής σφαλμάτων, τα οποία το καθένα σας λέει κάτι διαφορετικό για τα συστήματά σας. Η ανάλυση αρχείου καταγραφής είναι η διαδικασία ς, συγκέντρωσης και παρακολούθησης καθενός από τους τύπους καταγραφής που δημιουργούνται από τις συσκευές και τις εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Τα αρχεία καταγραφής είναι ένα «χρυσωρυχείο» πληροφοριών και περιλαμβάνουν πολύτιμες εγγραφές στα συστήματα της πληροφορικής σας. Παρακολουθώντας τα δεδομένα καταγραφής αυτών των συστημάτων, αποκτάτε μεγαλύτερη προβολή στην υποδομή του δικτύου σας και πληροφορίες που σας βοηθούν να διαχειριστείτε την απόδοση πιο αποτελεσματικά.

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία καταγραφής με έναν επεξεργαστή κειμένου ή έναν συλλέκτη καταγραφής / αναλυτή καταγραφής. Ένας συλλέκτης αρχείων καταγραφής είναι πιο αποτελεσματικός επειδή συλλέγει δεδομένα από όλες αυτές τις συσκευές, το συγκεντρώνει και τα αποθηκεύει κεντρικά, ώστε να μπορείτε να το ελέγχετε εύκολα μέσω ενός μόνο εργαλείου.

 

Γιατί είναι σημαντική η ανάλυση καταγραφής;

Η ανάλυση καταγραφής είναι σημαντική επειδή σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα απόδοσης και να επιλύετε ταχύτερα προβλήματα. Έχοντας στη διάθεσή σας έναν αναλυτή καταγραφής με μια εγγραφή με δυνατότητα ς συμβάντων συσκευής, μπορείτε να βρείτε τη βασική αιτία των συμβάντων ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα. Η ταχύτερη ανακάλυψη επιταχύνει το χρόνο σας για ανάλυση και μειώνει τον κίνδυνο και τη διάρκεια του χρόνου δια.

Λαμβάνοντας μια προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση ζητημάτων απόδοσης, μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα νωρίς ή πριν συμβούν. Η ανάλυση υψηλής ς αποτρέπει την περιττή διακοπή λειτουργίας, μειώνει το κόστος που σχετίζεται με ελαττωματική υποδομή και διασφαλίζει ότι η υπηρεσία σας παραμένει διαθέσιμη για τους πελάτες σας.

Η χρήση ενός αναλυτή καταγραφής είναι επίσης απαραίτητη για την απόδειξη και τη διατήρηση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Εάν εργάζεστε σε έναν κλάδο με απαιτήσεις ελέγχου ή πολιτικής ασφαλείας, η ανάλυση καταγραφής παρέχει μια διαδρομή ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαληθεύσετε ότι τα συστήματα πληροφορικής σας προστατεύονται επαρκώς.

 

Πώς λειτουργεί η ανάλυση καταγραφής

Οι συσκευές σε όλο το δίκτυό σας δημιουργούν αρχεία καταγραφής πληροφοριών, τα οποία συλλέγει και αποθηκεύει ένας αναλυτής καταγραφής για να παρακολουθείτε. Σε ένα μέρος, μπορείτε να παρακολουθείτε τα δεδομένα που λαμβάνονται από διαφορετικές πηγές με τη βοήθεια γραφικών χαρακτηριστικών, όπως ταμπλό και γραφημάτων. Η συγκεντρωτική συλλογή καταγραφής σας επιτρέπει να παρακολουθείτε συμβάντα απόδοσης σε πραγματικό χρόνο.

Πολλά εργαλεία ανάλυσης αρχείων καταγραφής σάς επιτρέπουν να διαμορφώσετε ειδοποιήσεις που δημιουργούν ειδοποιήσεις μέσω email ή SMS σχετικά με σημαντικά συμβάντα καταγραφής ή ασφάλειας όταν συμβαίνουν. Η συλλογή και η συγκέντρωση των δεδομένων καταγραφής σας με έναν αναλυτή καταγραφής καθιστά πολύ πιο γρήγορη την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων.

Για παράδειγμα, εάν ανακαλύψετε ότι το δίκτυό σας έχει παραβιαστεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγκληματολογική ανάλυση στα δεδομένα καταγραφής σας για να μάθετε το σημείο εισόδου του εισβολέα, συμπεριλαμβανομένης της ευπάθειας που εκμεταλλεύτηκε. Όλα αυτά τα δεδομένα σας παρέχουν πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επίλυση του προβλήματος.

 

Περιπτώσεις χρήσης ανάλυσης καταγραφής

Τα αρχεία καταγραφής είναι ένας ευέλικτος πόρος και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για παρακολούθηση σε διάφορα σενάρια, όπως διαχείριση συμβάντων ασφαλείας, βελτιστοποίηση της απόδοσης, διατήρηση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και αντιμετώπιση προβλημάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναλυτή καταγραφής για να παρακολουθείτε τη ζωντανή κίνηση του δικτύου και να εντοπίζετε απειλές όπως επιθέσεις DDoS.

Όταν δεν δέχεστε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανάλυση καταγραφής για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της υποδομής της πληροφορικής σας. Η ανάλυση καταγραφής σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση των πόρων σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσος αποθηκευτικός χώρος είναι διαθέσιμος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πότε η υποδομή σας αγωνίζεται να ανταποκριθεί στα αιτήματα των χρηστών και να προσθέσει νέους πόρους αναλόγως.

Η βελτιστοποίηση απόδοσης έχει επίσης το πλεονέκτημα της μείωσης των διαταραχών στους πελάτες σας. Αντιμετωπίζοντας σωστά τα ζητήματα απόδοσης, ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα (και ταλαιπωρία) διακοπής της υπηρεσίας και μειώνετε την πιθανότητα αποξένωσης πελατών λόγω κακής εμπειρίας χρήστη.

 

και  ανίχνευση απειλών

Ένα χαρακτηριστικό που προσφέρουν πολλοί αναλυτές καταγραφής είναι η ανίχνευση απειλών. Η ανίχνευση απειλών χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για τον εντοπισμό τους και της απόδοσης σε καταχωρήσεις καταγραφής που λαμβάνονται από το δίκτυό σας. Αυτά τα συστήματα αναζητούν ασυνήθιστα συμβάντα που υποδηλώνουν πρόβλημα απόδοσης ή άλλη κακόβουλη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, το ειδοποιεί τον χρήστη για περαιτέρω διερεύνηση.

Η ανίχνευση απειλών είναι ανεκτίμητη επειδή πραγματοποιεί αυτόματη αναζήτηση ανεξάρτητα από τα δεδομένα καταγραφής και φιλτράρει άσχετες ενημερώσεις καταγραφής. Η υιοθέτηση ενός αναλυτή καταγραφής με μηχανική εκμάθηση είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη διαχείριση των ζητημάτων απόδοσης, γεγονός που μειώνει το ποσό της μη αυτόματης παρακολούθησης που πρέπει να κάνετε.

 

Προστατέψετε τα συστήματά σας με ανάλυση καταγραφής το 2020

Τα αρχεία καταγραφής είναι ένας υποτιμημένος πόρος. Η ανάπτυξη ενός αναλυτή καταγραφής για τη συλλογή δεδομένων απόδοσης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση του δικτύου πολύ πιο αποτελεσματικά. Η τακτική ανάλυση των αρχείων καταγραφής θα σας προσφέρει σιγουριά ότι έχετε ικανοποιήσει τις κανονιστικές απαιτήσεις και έχετε τα μέτρα για την προστασία των συστημάτων στα οποία βασίζεστε καθημερινά.

Με μια πληθώρα προσιτών λύσεων ανάλυσης καταγραφής στην αγορά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τις να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές παρακολούθησης δικτύου. Το 2020, η ανάλυση καταγραφής θα είναι το κλειδί για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα χιλιόμετρα που βγαίνουν από την υποδομή τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).