Προσοχή, Μην ανοίγετε αρχεία PDF από αγνώστους

Αν έχετε υπολογιστή που τρέχει με Windows ή Mac, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει τη έκδοση του Reader της για να ανοίξετε αρχεία PDF. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα νέο “zero day” στο λογισμικό της που χρησιμοποιείται ήδη από τους .

Adobe-reader

Σε ένα δελτίο ασφαλείας η Adobe αναφέρει:

Η Adobe έχει επίγνωση του ότι υπάρχουν αυτές τις ευπάθειες και το ότι χρησιμοποιούνται ήδη σε στοχευμένες επιθέσεις που προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε ένα κακόβουλο αρχείο PDF που παραδίδεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Adobe βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης μιας λύσης για να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση ασφαλείας όταν το θέμα έχει καθοριστεί.

Οι εκδόσεις λογισμικού που επηρεάζονται από αυτή την ευπάθεια είναι ο XI, X, και 9, ο Adobe Acrobat XI, X και 9 για Windows και Mac. Ενώ δεν υπάρχει προφανώς καμία λύση για αυτό το θέμα ασφαλείας αυτή τη στιγμή, στην έκδοση των Windows μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργείται το πρόγραμμα σε  “Προστατευμένη προβολή” ή “Protected View” για να κρατήσετε το exploit μακριά.

  ΕΕ ανταλλακτικά phones και tablets για τουλάχιστον 5 χρόνια

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση γίνεται με την επιλογή του “Files from unsafe locations” κάτω από το μενού Edit > Preferences > Security (Enhanced).”

 

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


45  +    =  49