Προσοχή, Μην ανοίγετε αρχεία PDF από αγνώστους


Αν έχετε υπολογιστή που τρέχει με Windows ή Mac, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν έκδοση του Acrobat Reader της Adobe για να ανοίξετε αρχεία PDF. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα νέο “zero day” στο λογισμικό της που χρησιμοποιείται ήδη από τους hackers.

Adobe-reader

Σε ένα δελτίο ασφαλείας η Adobe αναφέρει:

Η Adobe έχει επίγνωση του ότι υπάρχουν αυτές τις ευπάθειες και το ότι χρησιμοποιούνται ήδη σε στοχευμένες επιθέσεις που προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε ένα κακόβουλο αρχείο PDF που παραδίδεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Adobe βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης μιας λύσης για να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση ασφαλείας όταν το θέμα έχει καθοριστεί.

Οι εκδόσεις λογισμικού που επηρεάζονται από αυτή την ευπάθεια είναι ο Adobe Reader XI, X, και 9, ο Adobe Acrobat XI, X και 9 για Windows και Mac. Ενώ δεν υπάρχει προφανώς καμία λύση για αυτό το θέμα ασφαλείας αυτή τη στιγμή, στην έκδοση των Windows μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργείται το πρόγραμμα σε  “Προστατευμένη προβολή” ή “Protected View” για να κρατήσετε το exploit μακριά.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση γίνεται με την επιλογή του “Files from potentially unsafe locations” κάτω από το μενού Edit > Preferences > Security (Enhanced).”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

 


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news