facebook hoax

Νέο Hoax “ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε όλους εσάς που είστε στη λίστα των επαφών μου από το Facebook”

facebook hoax

Κυκλοφορεί ανάμεσα μας, μας προειδοποιεί για το τι κακό μπορεί να μας συμβεί και προτρέπει για την διάδοση του. Το συγκεκριμένο (φάρσας) είναι παραλλαγή ενός παλαιότερου. Το hoax αναφέρει:

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε όλους εσάς που είστε στη λίστα των επαφών μου από το . Θα ήθελα να ζητήσω μια χάρη από εσάς ….
Ίσως να μην γνωρίζετε ότι το Facebook έχει αλλάξει τη διαμόρφωση της ιδιωτικής ζωής μας και πάλι . Χάρη στο νέο “Γραφικές app” , κάθε πρόσωπο στο FB οπουδήποτε στον κόσμο μπορεί να δει τις φωτογραφίες μας , ” παρατηρήσεις ” μας και “σχόλια ” μας . Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων , πρόκειται να κρατήσω αυτό το μήνυμα και σας ζητώ να κάνετε αυτό που αναγράφω πιο κάτω και όταν το κάνετε στο σχολιάστε(comment) να γράψετε “Τέλος” για να ξέρω ότι το κάνατε.
Όσοι δεν το κάνουν θα πρέπει να διαγραφούν από τη λίστα των φίλων μου , γιατί θέλω τις πληροφορίες που θα μοιραστώ μαζί σας , τους φίλους μου , να παραμείνουν μεταξύ των φίλων μου και να μην είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο . Θέλω να είμαι σε θέση να δημοσιεύω φωτογραφίες από τους φίλους και την οικογένειά μου , χωρίς οι άγνωστοι ξένοι να μπορούν να τις δουν, κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα, όταν επιλέγετε “like ” ή “σχόλιο” . Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη διαμόρφωση , επειδή το FB το έχει κάνει αυτό χωρίς την άδεια μας, εκτός από αυτό τον τρόπο πιο κάτω

1. Έτσι , παρακαλούμε , τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη φωτογραφία μου που εμφανίζεται σε αυτό το πλαίσιο ( χωρίς να κάνετε κλικ ) και θα ανοίξει ένα παράθυρο .
2 . Τώρα μετακινήστε τον κέρσορα τη λέξη “Friends” φίλους, και πάλι χωρίς να κάνετε κλικ και στη συνέχεια στο “Ρυθμίσεις” . Κάντε κλικ στο ” Ρυθμίσεις ”
3 . Un – “Σημαντικές Προσωπικές Στιγμές/Γεγονότα ζωής ” και “Σχόλια και Like ” να είναι ( ) έτσι . Με αυτό τον τρόπο η δραστηριότητα με την οικογένεια και τους φίλους μου δεν θα δημοσιοποιούνται .
4. Τώρα , να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο στον δικό σας τοίχο (όχι .) copy paste.. Όταν το δω στη σελίδα σας , θα κανω un -check το ίδιο.

Φυσικά δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά εφόσον ο κάθε χρήστης του Facebook έχει αποδεχτεί τους όρους παροχής υπηρεσιών της ιστοσελίδας για να πραγματοποιήσει την εγγραφή του στο Facebook. Ότι και αν γράψετε στο timeline σας είναι περιττό καθότι είστε μέρος ενός κοινωνικού δικτύου με τους δικούς του κανονισμούς και όρους χρήσης.

  Meta Πρόστιμο 277 εκατομμυρίων δολαρίων για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ο δημιουργός του hoax προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες δημοσιεύσεις για τις αλλαγές που ετοιμάζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Φυσικά η ανασφάλεια του κάθε χρήστη που σκέφτεται ότι τα δεδομένα που έχει ανεβάσει στην σελίδα του δεν θα ήθελε να βρεθούν σε χέρια τρίτων, προκαλεί την εξάπλωση της φάρσας.

Πάντως εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας τρίτοι, καλό θα ήταν να μην τα δημοσιεύετε, τόσο απλό.

Εν τω μεταξύ ο δημιουργός του hoax βλέπει την πρώτη δημοσίευση που έκανε να εξαπλώνεται και γελάει….

 

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  77  =  81