Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την δράση της NSA

nsaΈνα από τα πιο ανησυχητικό χωρίς βέβαια να μας εκπλήσσει πια, είναι ότι η NSA μπορεί να παρακάμψει σχεδόν κάθε κρυπτογράφηση. Η έκπληξη ίσως μπορεί να είναι στον έναν από τους τρόπους που το καταφέρνει αυτό.

Οι τελευταίες διαρροές αναφέρουν ότι συνεργάζεται στενά με τους περισσότερους (προφανώς όλους) τους μεγάλους προμηθευτές λογισμικού για να αφήνουν και τρωτά σημεία στα προϊόντα τους, διασφαλίζοντας ότι η NSA θα μπορεί έχει πάντα έναν τρόπο να εισχωρεί στο σύστημα που επιθυμεί.

Μπορεί να θεωρηθεί πλέον ότι όλα τα οι εμπορικά λογισμικά κρυπτογράφησης, ιδιαίτερα από των ΗΠΑ, έχουν παραβιαστεί ή είναι ευάλωτα.

Η NSA ξοδεύει περίπου 250.000.000 δολάρια ετησίως για να να πείσει ή να εξαναγκάσει τις εταιρείες να κατασκευάσουν αυτά τα λογισμικά να αφήνουν κάποια πλάγια πρόσβαση στην υπηρεσία ή προσπαθούν να επηρεάσουν το σχεδιασμό του λογισμικού τους, ώστε να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Αυτό μπορεί να γίνει με μετρητά, η απειλές για καταστροφή της επιχείρησης, ή ακόμη και εν αγνοία της ίδιας της εταιρείας.

  Τι είναι τα αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο αρχείων και τι σε επίπεδο εικόνας

Το πρόγραμμα της NSA έχει σαν στόχο να “εισαγάγει τρωτά σημεία σε εμπορικά συστήματα κρυπτογράφησης.” Αυτές οι ευπάθειες καθιστούν δυνατή στην NSA την αποκρυπτογράφηση επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο ή σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

“Οι αλλαγές στο σχεδιασμό των προϊόντων κρυπτογράφησης καθιστούν τα εν λόγω συστήματα αξιοποιήσιμα μέσω του Sigint [signals ] αν βέβαια κάποιος γνωρίζει εκ των προτέρων την τροποποίηση. Για τον καταναλωτή όμως, η των συστημάτων παραμένει άθικτη,” αναφέρει το έγγραφο που διέρρευσε.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτό, είναι ότι από το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να κατασκοπεύει ότι θέλει τα ίδια τρωτά σημεία, εάν είναι γνωστό, μπορούν να αξιοποιηθούν και από όλους, όπως ας πούμε εγκληματίες, ξένες κυβερνήσεις και ούτω καθεξής.

Η NSA ελπίζει ότι όλα αυτά τα τρωτά σημεία θα παραμείνουν μυστικά, όπως ακριβώς συνέβη και με τα μυστικά της.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).