Τα νέα Ubuntu 14.04 LTS εμπνέονται από το Origami για τα εικονίδια τους

New-Ubuntu-14-04-LTS-Icon-Theme-Uses-Origami-Concept

Τα Ubuntu 14.04 LTS είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα νέο θέμα εικονιδίων και υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που βασίζεται σε ένα μοτίβο origami.

Όταν οι σχεδιαστές αρχίζουν να κάνουν πρωτότυπα έργα τέχνης για τα λειτουργικά συστήματα, συνήθως ξεκινούν από το μηδέν ή απλά ενσωματώνουν την τρέχουσα τάση στην εργασία τους. Οι σχεδιαστές του Ubuntu έχουν καταφέρει να παράγουν κάτι μοναδικό, που δεν ακολουθεί τη γενική τάση, και το οποίο είναι εμπνευσμένο από την τέχνη.

Στην παρουσίαση των εικονιδίων του Ubuntu 14.04 που έγινε κατά τη διάρκεια του Ubuntu Developer Summit, ο  σχεδιαστής James Matthieu εξήγησε ότι χρησιμοποίησαν την λογική του origami για να απεικονίσουν τα διάφορα εικονίδια.

“Το προεπιλεγμένο σχήμα των εικονιδίων είναι ένα φύλλο χαρτί  και χρησιμοποιείται η επίδραση του origami για να διατηρηθεί η συνοχή του ύφους του εικονιδίου της εφαρμογής” είπε ο James Matthieu κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια διπλωμένη γωνία χρησιμοποιείται για φακέλους ή αρχεία, αλλά αν κοιτάξετε αρκετά κοντά στα εικονίδια θα δείτε την αναδίπλωση του “χαρτιού” όπως στο origami.

  Tails 2.12 κατεβάστε το ISO πριν την επίσημη κυκλοφορία

Ελπίζουμε ότι αυτό το νέο θέμα εικονιδίων θα εγκριθεί γιατί φαίνεται πολύ φρέσκια ιδέα και όμορφη.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  11  =  17

Previous Story

Η NSA μόλυνε 50.000 δικτύα υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό

Next Story

Cryptocat, μία ασφαλής, κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας έχει αποκλειστεί στο Ιράν