Norton password manager παραβιάστηκαν 925.000 λογαριασμοί

“Χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Norton manager άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email αυτόν τον μήνα που τους ειδοποιούσαν ότι κάποιος τρίτος μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους και τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποθηκεύσει”, αναφέρει το CNET.unlock

“Η Gen Digital, η μητρική εταιρεία της Norton, ανέφερε ότι το περιστατικό ασφαλείας ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης credential-stuffing και όχι μια πραγματική παραβίαση των εσωτερικών συστημάτων της εταιρείας”.

Οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας της Gen Digital έχουν 500 εκατομμύρια χρήστες — από τους οποίους περίπου οι 925.000 είναι ενεργοί, και ενδέχεται να έχουν στοχοποιηθεί στην επίθεση, δήλωσε ένας εκς της Gen Digital στο CNET μέσω email.

Τα συστήματα ανίχνευσης εισβολών της Norton εντόπισαν έναν ασυνήθιστο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών σύνδεσης στις 12 Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Μετά από περαιτέρω έρευνα, γύρω στις 22 Δεκεμβρίου, η Norton μπόρεσε να προσδιορίσει ότι η επίθεση ξεκίνησε γύρω στην 1η Δεκεμβρίου.

“Η Norton ειδοποίησε αμέσως τόσο τις αρχές όσο και τους πελάτες της μόλις η ομάδα μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε πρόσβαση σε δεδομένα από την επίθεση”.

Τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να έχουν παραβιαστεί περιλαμβάνουν τα πλήρη ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνου και τις ταχυδρομικές διευθύνσεις των χρηστών της Norton.

Η Norton δήλωσε επίσης ότι “δεν μπορεί να αποκλείσει” ότι τα δεδομένα του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως ονόματα χρήστη και των χρηστών, παραβιάστηκαν στην επίθεση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
Norton,password manager

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).