Νορβηγία χωρίς εφημερίδες η χώρα λόγω hack

Κυβερνοεπίθεση σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης της Νορβηγίας έκλεισε τα πιεστήρια. Η Amedia, ο μεγαλύτερος εκδότης ειδήσεων στη Νορβηγία, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αρκετά από τα κεντρικά της υπολογιστικά συστήματα έκλεισαν λόγω μιας “σοβαρής” κυβερνοεπίθεσης.

norway

Η επίθεση εμπόδισε την εταιρεία να τυπώσει τις εφημερίδες της Τετάρτης και τα πιεστήρια θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amedia, Pål Nedregotten. Το hack επηρεάζει επίσης τα συστήματα διαφήμισης και συνδρομής της εταιρείας, εμποδίζοντας τους διαφημιστές να αγοράζουν νέες διαφημίσεις και τους συνδρομητές να παραγγέλνουν ή να ακυρώνουν συνδρομές.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει εάν έχουν διαρρεύσει προσωπικές πληροφορίες. Το συνδρομητικό σύστημα που επηρεάστηκε από την επίθεση περιέχει ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και ιστορικό συνδρομών πελατών, αλλά δεδομένα όπως κωδικοί πρόσβασης, ιστορικό ανάγνωσης και οικονομικές πληροφορίες δεν επηρεάζονται, είπε η εταιρεία.

Η Amedia δημοσιεύει περισσότερες από 90 εφημερίδες και περιοδικά που έχουν σαν αποδέκτες περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Νορβηγούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

  Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου σας παρέχει δωρεάν 300 σπάνιες ταινίες

“Βρισκόμαστε στη διαδικασία να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα της κατάστασης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το τι συνέβη και τις ακριβείς ζημιές. Έχουμε ήδη εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσουμε τις ζημιές και να αποκαταστήσουμε την κανονική λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, αναφέρει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Pål Nedregotten στον ιστότοπο της εταιρείας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  86  =  87

Previous Story

Δείτε τις εφαρμογές που μοιράζονται δεδομένα σας με το Facebook

Next Story

Ερευνητές της Microsoft: Ζούμε μέσα σε έναν υπολογιστή που μαθαίνει