NSO Group θα την αγοράσουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Οι New York Times περιγράφουν το Pegasus σαν ένα “zero-click hacking tool” που μπορεί πάρει εξ αποστάσεως όλα τα δεδομένα από το ενός στόχου και να το μετατρέψει σε συσκευή παρακολούθησης και καταγραφής”.

Όμως αναφέρουν επίσης ότι οι προγραμματιστές του εργαλείου, από την NSO Group, επισκέφτηκαν “πολλές φορές” τους τελευταίους μήνες στελέχη της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας L3Harris. Η Αμερικάνικη εταιρεία L3Harris κατασκευάζει το εργαλείο παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων Stingray και φαίνεται να ενδιαφέρεται για την αγορά της NSO Group.

nso

Το πρώτο τους πρόβλημα;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε την NSO Group στη μαύρη λίστα τον Νοέμβριο, γιατί το κακόβουλο λογισμικό Pegasus είχε χρησιμοποιηθεί για να παραβιάσει τηλέφωνα πολιτικών ηγετών, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογράφων.

Όμως πέντε άτομα που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις ανέφεραν ότι η ομάδα της L3Harris θα μπορούσε να βρει κάποιο παραθυράκι για την εξαγορά της NSO Group. Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, υποστήριζαν αθόρυβα τα σχέδιά της για την αγορά της NSO, την τεχνολογία της οποίας χρησιμοποιούν για χρόνια πολλές πληροφοριών και επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, όπως το F.B.I. και η C.I.A.

Οι συνομιλίες συνεχιζόταν κρυφά μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν διέρρευσε η είδηση ​​για μια πιθανή πώληση της NSO. Το νέο έφερε αναταράξεις…

Στελέχη του Λευκού Οίκου δήλωσαν εξοργισμένοι όταν έμαθαν για τις διαπραγματεύσεις και ότι οποιαδήποτε απόπειρα των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών να αγοράσουν μια εταιρεία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα θα αντιμετωπιζόταν με μεγάλες αντιστάσεις. Φυσικά οι μυστικές υπηρεσίες επιζητούν την ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο του ισχυρού spyware της NSO υπό την εξουσία των ΗΠΑ.

Η NSO Group είδε την συμφωνία με την L3Harris σαν σανίδα σωτηρίας, αφού βρισκόταν στη μαύρη λίστα από το Υπουργείο Εμπορίου, κάτι το οποίο ακρωτηρίασε τις δραστηριότητές της. Οι αμερικανικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να συναλλάσσονται με εταιρείες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα, και ανακαλυφθεί κάτι θα υπάρξει επιβολή κυρώσεων. Ούτε όμως η NSO μπορεί να αγοράσει αμερικανική τεχνολογία για τις δραστηριότητές της (διακομιστές Dell ή αποθήκευση στο cloud της ) Έτσι η Ισραηλινή εταιρεία ελπίζει ότι η πώληση σε μια εταιρεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων. …

Οι εκπρόσωποι της L3 Harris είπαν στους Ισραηλινούς ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα υποστήριζαν την εξαγορά εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα πέντε άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Μία από τις προϋποθέσεις, ήταν ότι το οπλοστάσιο των “zero day” της NSO, θα έπρεπε να πωλείται μόνο στους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών στο λεγόμενο Five Eyes (Five Eyes intelligence relationship).

Ο όρος Five Eyes είναι ένα ψευδώνυμο για τη Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (UKUSA από το United Kingdom–United States of America Agreement).

Παρά το επίσημο όνομα, η συμφωνία UKUSA αποτελείται από πέντε διαφορετικές χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η συμφωνία έχει τις ρίζες της σε μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Βρετανίας και Αμερικής από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
NSO Group,NSO,fbi,cia,Pegasus,zero-day,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).