Όχι το Facebook δεν θα φύγει από την Ευρώπη Privacy Shield 2.0

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, Meta, απειλούσε να σταματήσει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες εάν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δεν επέτρεπαν στην εταιρεία να μοιράζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σχετιζόταν με μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (υπόθεση Shrems II), που ανακήρυξε την κοινή χρήση δεδομένων (Privacy Shield) μεταξύ ΕΕ και , μη νόμιμη πλέον.

privacy shield

Στις 7 Οκτωβρίου 2022, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden παρουσίασε τη νέα συμφωνία προστασίας δεδομένων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναφέρεται σαν “Privacy Shield 2.0”, μέσω ενός εκτελεστικού διατάγματος.

Η νέα συμφωνία αποσκοπεί στην εκκαθάριση της νομικής οδού για την αντ δεδομένων μεταξύ παρόχων της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Το εκτελεστικό διάταγμα προσδιορίζει τις δεσμεύσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η χώρα του στην συμφωνία  EU-U.S. Data Privacy Framework – DPF για την προστασία των Ευρωπαίων χρηστών.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποκαταστήσουν ένα νομικό πρόβλημα μέσω του παραπάνω Εκτελεστικού Διατάγματος (EU-U.S. Data Privacy Framework – DPF) που αποκαθιστά ένα μηχανισμό μεταφοράς δεδομένων βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ σε εταιρείες των ΗΠΑ – όπου, κατά κύριο λόγο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλων παρόχων τεχνολογίας και cloud των ΗΠΑ κινδύνευαν λόγω του GDPR.

Στοχεύει επίσης στη δημιουργία μεγαλύτερης ασφάλειας δικαίου για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τυπικές συμβατικές ρήτρες και δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
Privacy Shield 2.0,facebook,iguru,Joe Biden

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).