Τα οφέλη του να χρησιμοποιείς Password Manager

Δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Παραβιάσεις δεδομένων συμβαίνουν καθημερινά. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του κινδύνου, όπως να έχετε έναν μακρύ και περίπλοκο κωδικό πρόσβασης για όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.

Θα ήταν καλύτερο να αλλάζετε τακτικά κωδικούς, ώστε να μην ανακαλύψουν ποτέ τον κωδικό σας. Μια πρόκληση εμφανίζεται στη μνήμη όλων αυτών των κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το NordPass που μπορούν να διασφαλίσουν ότι είστε ασφαλείς χωρίς .

Έχετε αρκετά πράγματα να σκεφτείτε για να σκέφτεστε και αυτό. Ας δούμε τα οφέλη από τη διαχείριση ενός password manager.

 

1. Μην τε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές πλατφόρμες

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά εισέρχονται σε ιστότοπους και κλέβουν διευθύνσεις email και κωδικούς πρόσβασης και προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλους ιστότοπους. Επιτυγχάνουν τις περισσότερες φορές επειδή οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να επαναχρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρηστών σε πολλούς ιστότοπους. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε έναν διαφορετικό, τυχαίο και σύνθετο κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστότοπο. Επιπλέον, σας εμποδίζουν να επαναχρησιμοποιήσετε τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης για να αποφύγετε τις κυβερνοεπιθέσεις.

2. Γρήγορη πρόσβαση

Με οποιονδήποτε δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, συμπληρώνετε αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στον ιστότοπο μόλις το αποθηκεύσετε. Θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο προσπαθώντας να πληκτρολογήσετε όλους τους περίπλοκους χαρακτήρες του κωδικού πρόσβασής σας. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας, αρκεί να κάνετε λήψη των απαραίτητων εφαρμογών για τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης.

3. Ασφαλής αποθήκευση κωδικού πρόσβασης

Με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, μπορείτε εύκολα να καταγράψετε μια ερώτηση ανάκτησης. Μια καλή πρακτική σε ό, τι αφορά τις ερωτήσεις ανάκτησης είναι ότι δεν δίνει πάντα τη σωστή απάντηση, μεταχειριστείτε τις λοιπόν όπως και άλλους κωδικούς πρόσβασης. Κάθε άτομο που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες σχετικά με εσάς μπορεί να το σπάσει.

4. Εύκολη αλλαγή και προσ κωδικών πρόσβασης

Εάν πρέπει να αλλάξετε έναν κωδικό πρόσβασης, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και να πείτε στο λογισμικό ποιο κωδικό πρόσβασης θα αντικατασταθεί. Επιπλέον, το σύστημα παρακολουθεί τυχόν παραβιάσεις της ασφάλειας. Εάν κάποιος από τους κωδικούς πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, σας ειδοποιεί να τους αλλάξετε. Εάν χάσετε μια ανακοίνωση σχετικά με μια παραβίαση δεδομένων ή ένα συμβάν εισβολής από τους ιστότοπους, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασής θα το κάνει για σας άμεσα.

5. Διαχείριση κοινόχρηστων λογαριασμών

Για μια επιχείρηση, η παρακολούθηση διαφορετικών χρηστών και οι στους οποίους έχουν πρόσβαση είναι ένας εφιάλτης. Ωστόσο, ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να αλλάζετε αποτελεσματικά τον κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε χρήστη, όπου χρειάζεται. Ορισμένες δωρεάν εφαρμογές έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιτρέπουν σε ένα άτομο να ελέγχει τον κωδικό πρόσβασης και να παρέχει πρόσβαση σε άλλους χρήστες χωρίς να χρειάζεται να μοιράζεται τον πραγματικό κωδικό πρόσβασης.

Όπως με οτιδήποτε στον κόσμο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, όπως μερικά δεν υποστηρίζουν όλες τις συσκευές και τα περιήγησης ή ενδέχεται να μην λειτουργούν με όλους τους ιστότοπους.

Η διατήρηση των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο μακριά από την επιχείρησή σας και τον ατομικό σας χώρο είναι πρωταρχικής σημασίας σήμερα. Τα κενά ασφαλείας ξεκινούν από κακές πρακτικές κωδικού πρόσβασης έως την απρόσεκτη διαχείριση τους. Όσο μπορείτε να επιλέξετε τους δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστοι.

 

 

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).