Ανοιχτή επιστολή προς τη Microsoft για το απόρρητο των συνομιλιών του Skype

Η απέκτησε επίσημα το το και από τότε, η υπηρεσία VoIP συνέχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Ωστόσο, υπήρξαν ανησυχίες στο παρελθόν για το αν η Microsoft και το Skype συλλέγει πληροφορίες που διαβιβάζονται από την δημοφιλή υπηρεσία. Τον Νοέμβριο, αποκαλύφθηκε ότι το Skype έδωσε πληροφορίες ενός 16 χρονου σε μια εταιρεία , χωρίς να τους αναγκάσει κανείς να το κάνουν.

skype-hero

Σήμερα, αρκετοί οργανισμοί αλλά και ιδιώτες, υπό την ηγεσία του , δημοσιεύσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τη Microsoft και το Skype. Αίτημα της επιστολής είναι να δώσει η Microsoft γραπτές εγγυήσεις ότι το Skype δεν συλλέγει πληροφορίες των χρηστών του και τα δεδομένα τους δεν αποστέλλονται σε τρίτους. Στους οργανισμούς που υπογράφουν την επιστολή συμπεριλαμβάνονται οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, και το New America Foundation’s Open Technology Institute.

Η επιστολή αναφέρει:

Άλλες εταιρείες, όπως η , η Twitter και η Sonic.net δίνουν ήδη στην δημοσιότητα εκθέσεις με την πολιτική διαφάνειας όσον αφορά τα δεδομένα των χρηστών από τρίτους δύο φορές το χρόνο. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκθέσεις διαφάνειας είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να μας βοηθήσουμε τους του Skype, που βασίζουν στο λογισμικό σας το απόρρητο των επικοινωνιών τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις και τις ζωές τους.

  Ποια η διαφορά μεταξύ 5G και 5 GHz Wi-Fi

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει απαντήσει στην ανοικτή επιστολή.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  37  =  38