Πανεπιστήμιο χάνει 77 TB ερευνητικών δεδομένων λόγω σφάλματος backup

Το Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία έχασε περίπου 77 TB ερευνητικών δεδομένων εξαιτίας ενός σφάλματος στο εφεδρικό σύστημα του υπερυπολογιστή της Hewlett-Packard.

dedicated server bg

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 14 και 16 Δεκεμβρίου 2021 και είχε ως αποτέλεσμα 34 εκατομμύρια αρχεία από 14 ερευνητικές ομάδες να διαγραφούν από το σύστημα και από το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας.

Μετά από έρευνα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων της απώλειας, το πανεπιστήμιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσε πλέον να αποκατασταθεί το έργο τεσσάρων από τις πληγείσες ομάδες.

Όλοι οι χρήστες που επηρεάστηκαν έχουν ειδοποιηθεί μέσω email για το περιστατικό, αλλά δεν δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της εργασίας που χάθηκε.

Προς το παρόν, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχει διακοπεί. Για να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων ξανά, το πανεπιστήμιο έχει καταργήσει το εφεδρικό σύστημα και σχεδιάζει να εφαρμόσει βελτιώσεις και να το επαναφέρει τον Ιανουάριο του 2022.

Το Πανεπιστήμιο του Κιότο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα της Ιαπωνίας και απολαμβάνει τις δεύτερες μεγαλύτερες επενδύσεις επιστημονικής έρευνας από εθνικές επιχορηγήσεις.

  GDPR και Akismet πάνε μαζί ή μήπως όχι;

Η ερευνητική του εργασία είναι ιδιαίτερα διακριτή στον τομέα της χημείας, όπου κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως, ενώ συμβάλλει επίσης στη βιολογία, τη φαρμακολογία, την ανοσολογία, την επιστήμη των υλικών και τη φυσική.

Μας έκανε εντύπωση η είδηση, καθώς οι υπερυπολογιστές κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια για κάθε ώρα λειτουργίας τους και για την διαφύλαξη των δεδομένων του σε backup ασχολείται όχι ένας, αλλά ομάδα από τεχνικούς υπολογιστών. Αν οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τέτοια σημαντικά λάθη, τι να πουν οι απλοί χρήστες όταν χάνουν τις προσωπικές φωτογραφίες τους από έλλειψη backup.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

75  +    =  79

Previous Story

Χρόνια Πολλά! H τράπεζα Santander μοίρασε κατά λάθος 176 εκ. δολάρια

Next Story

Septor Linux 2022 ανωνυμία για όλους