pebble

Pebble το έξυπνο ρολόι που συνδέεται με το κινητό σας

pebble

To έξυπνο ρολόι Pebble είναι περισσότερο από ένα απλό ρολόι, είναι η τελευταία απόπειρα να γίνει ο καρπός σας το κεντρικό σημείο της επανάστασης των υπολογιστών που φοριούνται.

Είναι επίση το κυρίαρχο σύμβολο της επανάστασης στις ηλεκτρονικές συσκευές μέσω χρηματοδότησης στο διαδίκτυο στον ιστότοπο  KickStarter. Μετά από 85.000 παραγγελίες και 10 εκατομμύρια δολάρια που χρηματοδοτήθηκαν από το πλήθος, και μία δύο ημερομηνίες που πέρασαν , το Peeble είναι τελικά εδώ, έτοιμο να δεχθεί ηλεκτρονικά μηνύματα και κείμενο απευθείας στο χέρι σας.

Είναι λοιπόν το Pebble ένα τέχνασμα-απάτη ή η αρχή μιας στοιβαρής νέας πλατφόρμας? Κατάφερε μια νεα ινδική εταιρία να φτιάξει το πρώτο έξυπνο ρολόι για τον απλό άνθρωπο, ή είναι απλά ένα ακόμη παιχνίδι για ‘σπασίκλες’ όπως όλα τα προηγούμενα έξυπνα ρολόγια? Τι μπορούν να φτιάξουν 10 εκατομμύρια δολάρια?

Το Pebble ξεχωρίζει γιατί δεν ξεχωρίζει, σχεδόν όλα τα άλλα έξυπνα ρολόγια είναι ογκώδη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα καταλάβουν πως φοράτε το Pebble μέχρι τους το πείτε. To ρολόι έχει οθόνη LCD 114×168 σημείων, που είναι σχεδιασμένο για ρολόγια. Είναι λειτρουργικό , αλλά τελικά είναι ένα χαμηλής ανάλυσης ασπρόμαυρο LCD, και αυτά δεν δημίζονται για τηνομορφιά τους. Είναι επίσης καλυμμένη με ένα κυρτό πλαστικό τζάμι που αντανακλά περιστασιακά το φως με περίργο τρόπο.

  Ζώα εναντίον Internet

Η οθόνη είναι αρκετά ευανάγνωστη στο φως της ημέρας και χωρίς τον οπίσθιο φωτισμό, που όταν ανάβει κάνει σημαντική διαφορά. Με κλειστό το φως η οθόνη είναι ασπρόμαυρη, όταν ανάβει  γίνεται μπλέ.

Το λουρί είναι πλαστικό και δεν προκαλέι καμμία εντύπωση, απλά κάνει την δουλειά του να κρατάει το ρολόι στην θέση του.Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε α΄λλο των 22 χιλιοστών, οπότε οι επιλογές σας είναι χωρίς όριο.

Συνολικά είναι άνετο και μικρό και λειτουργεί. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε θήκη επώνυμου ρολογιού και ταιριάζει αμέσως.

Στην λειτουργία του μπορεί να συνδεθεί με κινητά τηλέφωνα Android και iPhone για να μεταφέρει όλες τις ειδοποιήσεις για κλήσεις ή κείμενα από τα διάφορα προγράμματα στην οθόνη του ρολογιού. Μπορείτε επίσης να χειριστείτε την αναπαραγωγή των αρχείων πολυμέσων του τηλεφώνου.

 

Μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα της οθόνης διαλέγοντας αυτή που θέλετε, στις δοκιμές είχαμε επιλέξει το αναλογικό ρολόι. Κάθε εισερχόμενη ειδοποίηση προκαλεί τo Pebble να ηχήσει και να ανάψει την οθόνη του. Το να μπορείς να βλέπεις ποιός σε καλεί ή σου στέλνει μήνυμα  χωρίς να κοιτάξεις στο τηλέφωνο σου αλλάζει την δυναμική της σύνδεσης στο δίκτυο.

  Προπαγάνδα στα Social; Και αν ναι, τι μπορεί να κάνει ο χρήστης;

Σε κάθε ειδοποίηση μπορείς με δύο πλήκτρα να δεχθείς το μήνυμα-κλήση ή να τα απορρίψεις.

Δεν υπάρχει ένδειξη της φόρτισης της μπαταρίας, και η εταιρία ισχυρίζεται πως κάθε φόρτιση επαρκεί για λειτουργία μιας εβδομάδας. Φυσικά υπάρχει προειδοποίηση για ανάγκη φόρτισης.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


10  +    =  16