Οι φτηνές τιμές μπορούν να εξαλείψουν την πειρατεία


Οι πειρατές μπορούν να εγκαταλείψουν εύκολα τις δραστηριότητες τους, αν βρεθεί κάποια φθηνή, νόμιμη πηγή για αυτά που αναζητούν, δείχνουν τα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αντί-πειρατικοί νόμοι της Νορβηγίας γίνονται ολοένα και πιο σκληροί, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους πειρατές από το να κατεβάζουν παράνομα μουσική, ταινίες λογισμικό και παιχνίδια, σύμφωνα με μια δημοσίευση του TorrentFreak.

piracy

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ipsos, μεταξύ του 2008 και του 2012 τα επίπεδα της πειρατείας στη μουσικής, ταινιές και τηλεοπτικές εκπομπές  έπεσαν στη Νορβηγία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2008 σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια τραγούδια είχαν αντιγραφεί χωρίς άδεια. Ωστόσο, μέχρι το 2012 ο αριθμός αυτός είχε πέσει κατακόρυφα στα 210 εκατομμύρια.

Προς τι αυτές οι σημαντικές πτώσεις στην πειρατεία; Πρώτα απ ‘όλα αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα του αντί-πειρατικού νόμου. Μόνο ένας μικρός αριθμός Νορβηγών έχει συνελήφθη τα τελευταία πέντε χρόνια και από την 1η Ιουλίου έχει ο νόμος έχει χαλαρώσει και πάλι.
Η δραματική μείωση της πειρατείας στη μουσική υποδηλώνει ότι η μουσική βιομηχανία έχει ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά και ότι η θεωρία υποστηρίζεται από τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης.

Το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα, που αντιπροσωπεύει περίπου 1,7 εκατομμύρια άτομα, δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν μια υπηρεσία streaming μουσικής, όπως το Spotify. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η επόμενη απάντηση που δόθηκε. Ένα 25% που αντιστοιχεί σε 920.000 Νορβηγούς χρηστών του Διαδικτύου, αναφέρει ότι θα πληρώσει για μια επιλογή premium.

Όπως δείχνουν τα νούμερα, οι τακτικές εκφοβισμού δεν έδωσαν τα καλύτερα αποτελέσματα, οι αριθμοί έπεσαν βέβαια αλλά το φαινόμενο δεν σταμάτησε.

“Όταν έχεις μια καλή νόμιμη προσφορά, οι άνθρωποι θα τη χρησιμοποιήσουν», α αναφέρει ο Olav Torvund, πρώην καθηγητής της νομικής.

Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παράνομη αντιγραφή, αλλά όταν υπάρχει μια προσφορά, που δεν κοστίζει πάρα πολύ, είναι λιγότερο δελεαστικό να κατεβάσει κάποιος παράνομα.

Αυτό σημαίνει ότι οι σκληροί νόμοι δεν είναι κατ ‘ανάγκην το κλειδί αντιμετώπισης της πειρατείας και μία πολύ ηπιότερη προσέγγιση θα είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα αυτό.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το ερώτημα όμως είναι, ποια από τις εταιρείες θα χαμηλώσει την τιμή; Μα φυσικά όπως δείχνει μέχρι σήμερα, καμία. Με σύμμαχο τον νόμο οι εταιρείες προσπαθούν να κερδίσουν όλο και περισσότερα. Αν σας αρέσει….


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news