Η πειρατεία κάνει καλό στα έσοδα μικρομεσαίων παραγωγών

piracyΜια νέα έρευνα από το Copenhagen Business School και το Munich School of Management, έρχεται να ανατρέψει αυτά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Ή τουλάχιστον αυτά που ήθελαν να πιστεύουμε μέχρι σήμερα. Η νέα έρευνα αναφέρει με λίγα λόγια ότι η ψηφιακή πειρατεία στην πραγματικότητα αυξάνει τα έσοδα για τις μικρομεσαίες παραγωγές ταινιών.

Για χρόνια ακούμε ότι η ψηφιακή πειρατεία μειώνει τα έσοδα των ταινιών, και υπάρχουν μελέτες που το απεδείκνυαν. Η ομάδα της Κοπεγχάγης και του Μονάχου μας δίνουν μια διαφορετική προσέγγιση.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στατιστικά από το boxofficemojo.com για τη μελέτη των εσόδων των ταινιών πριν και μετά τη διακοπή λειτουργίας του Megaupload τον περασμένο Ιανουάριο. Το Megaupload του Kim , ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο και αναφερόταν σαν ένα καταφύγιο των πειρατών. Η ομάδα μελέτησε τα έσοδα από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν από τον Αύγουστο του , όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Megaupload μέχρι και τον τον Οκτώβριο του , 10 μήνες μετά το κλείσιμο του Megaupload. Διαπίστωσαν ότι ενώ οι υπερπαραγωγές είχαν μια αύξηση εσόδων κατά τη διάρκεια της ύφεσης της πειρατείας, οι μικρότερες και μεσαίες παραγωγές είχαν μια σημαντική μείωση εσόδων.

  Η Europol εξάρθρωσε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα χωρίς φυσικό κλειδί

Η εξήγηση για το γιατί η πειρατεία μπορεί να αυξήσει τα έσοδα στις μικρές ταινίες είναι διαισθητική: “Η Online πειρατεία λειτουργεί ως μηχανισμός για τη διάδοση πληροφοριών μεταξύ των καταναλωτών που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν για των καταναλωτών που συνήθως πληρώνουν.” Με άλλα λόγια, αν ένας πειρατής, βλέπει μια πραγματικά καλή ταινία, αρχίζει να την διαφημίζει. Αν το ακούσει κάποιος που δεν συνηθίζει να κατεβάζει από πειρατικές ιστοσελίδες, θα πάει σε κάποιον κινηματογράφο να την παρακολουθήσει αυξάνοντας τα έσοδα της ταινίας.

Οι μικρές παραγωγές σπάνια έχουν μεγάλα κονδύλια για διαφήμιση και βέβαια επωφελούνται από την διακίνηση της ταινίας μέσω των πειρατικών καναλιών.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  1  =