Το Poco της Xiaomi είναι πλέον ανεξάρτητη μάρκα smartphone


Το μοντέλο κινητών τηλεφώνων Poco της Xiaomi γίνεται μία ανεξάρτητη μάρκα και πλέον ακολουθεί την δική του στρατηγική για την διείσδυσή του στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Poco

To όνομα Poco , που από το 2018 χρησιμοποιόταν ως όνομα μοντέλου κινητών τηλεφώνων της Xiaomi και συγκεκριμένα ως Pocophone F1, ανεξαρτητοποιείται και ακολουθεί το δικό του δρόμο.

Οι φίλοι του προσιτού τηλεφώνου θα το συναντήσουν πλέον ως μια ανεξάρτητη εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε στην αγορά ένα νέο smartphone Poco, στο οποίο η Xiaomi δεν θα εμφανίζεται πουθενά.

Η πληροφορία μας ήρθε από την ίδια την Xiaomi, μέσω του αντιπροέδρου της στην Ινδία κου Manu Jainν. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “η Poco θα τρέξει τώρα με τη δική της ομάδα και στρατηγική της αγοράς. Η Poco που ξεκίνησε ως μοντέλο, έχει αναπτύξει την δική της ταυτότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Poco F1 είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τηλέφωνο σε όλες τις ομάδες χρηστών και παραμένει κορυφαίος υποψήφιος στην κατηγορία του, ακόμη και το 2020. Θεωρούμε ότι είναι σωστό να αφήσουμε τη POCO να λειτουργήσει μόνη της”.

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά? Κάτι παρόμοιο συνέβει και πέρυσι με το Redmi, το οποίο επίσης κυκλοφορεί ως ανεξάρτητο εμπορικό σήμα από τις αρχές του 2019. Φαίνεται ότι ξαναδοκιμάζουν την ίδια συνταγή στρατηγικής. Παρόλα αυτά, η Xiaomi διατείνεται ότι σε αντίθεση με την Redmi, η Pοco δεν θα έχει καμία σχέση με την Xiaomi. Το σήμα της Redmi εξακολουθεί να εμπίπτει στην ομπρέλα της Xiaomi, αλλά το ίδιο δεν φαίνεται να συμβαίνει και με την Pοco.

Η είδηση αναμεταδόθηκε και από τον σημερινό Pocophone Global Head, κον Άλβιν Τσε μέσω του Twitter. Η Τσε είναι επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Xiaomi Ινδονησίας, οπότε είναι ασαφές αν θα συνεχίσει να κατευθύνει την Pοco ή όχι.

Το αν θα συνεχίσουν οι δύο εταιρείες να μοιράζονται τους ίδιους πόρους σχεδιασμού και έρευνας, θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.