Πώς να αγοράσετε Bitcoin με ασφάλεια!

Όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για το με το πέρασμα του χρόνου, καθώς όλο και περισσότερα ιδρύματα και επιχειρήσεις παγκοσμίως το υιοθετούν σαν επιλογή πληρωμής.

Όσως μπορεί να σας ενδιαφέρει επειδή πιστεύετε στην αρχική ιδεολογία του κρυπτονομίσματος. Ίσως το βλέπετε σαν μια καλή επένδυση και θα θέλατε να εξοικονομήσετε λίγα Bitcoin για το μέλλον.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο τα αγοράζετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε scams ή απάτες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις ασφαλέστερες επιλογές για να αγοράσουμε Bitcoin χωρίς κίνδυνο.

coin money bitcoin

Ποια είναι η ασφαλέστερη επιλογή αγοράς Bitcoin και γιατί;

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αγοράσετε Bitcoin είναι μέσω των ΑΤΜ Bitcoin. Λειτουργούν από το 2013 και έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση στη χρήση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα Bitcoin ATM δίνουν στους χρήστες έναν τρόπο να αποφύγουν μερικά από τα εμπόδια που φέρνουν οι διαδικτυακές ανταλλαγές.

Παρακάτω είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους τα ΑΤΜ Bitcoin είναι η προτιμώμενη επιλογή για την αγορά BTC μεταξύ πολλών χρηστών.

Μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού όταν χρησιμοποιούν ένα διαδικτυακό ανταλλακτήριο για να συμμορφώνονται με τα πρότυπα KYC/AML των τραπεζών.

Αυτό σημαίνει ότι τα διαδικτυακά ανταλλακτήρια έχουν πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα των χρηστών, δημιουργώντας κίνδυνο κλοπής αλλά και πειρατείας. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις διαδικτυακές μεταφορές απαιτούν από την τράπεζα να πιστοποιήσει την ταυτότητά σας, κάτι που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για αυτό, δεδομένου ότι η ανωνυμία είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της υιοθέτησης του Bitcoin εξαρχής. Επιπλέον, ορισμένες διαδικτυακές ανταλλαγές εξαφανίζονται ή αποδεικνύονται απάτη τη στιγμή που καταθέτετε χρήματα στον λογαριασμό του εκάστοτε ιστότοπου.

Τα Bitcoin ATM προσφέρουν στους χρήστες μια νέα λύση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

  Sam Bankman-Fried έχασε το 93% σε 1 ημέρα και την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου

Παρά την απλότητά της, η διαδικασία επαλήθευσης είναι αδιάψευστη. Επιπλέον, ορισμένα μηχανήματα παρέχουν ανωνυμία, επιτρέποντας στους χρήστες να μην αφήνουν κανένα ίχνος των συναλλαγών τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά αυξάνουν την ασφάλεια όταν πρόκειται για ανταλλαγές κρυπτογράφησης.

Γρηγορότερες συναλλαγές

Τα Bitcoin ATM δεν είναι μόνο απίστευτα ασφαλή, αλλά παρέχουν επίσης έναν γρήγορο τρόπο αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων. Όταν χρησιμοποιείτε διαδικτυακές ανταλλαγές, η διαδικασία εγγραφής μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του λογαριασμού σας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις κατά τη χρήση ενός Bitcoin ATM. Θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε μια ασφαλή συναλλαγή και να αποκτήσετε Bitcoin σχεδόν αμέσως, χωρίς να περάσετε από εκτεταμένες διαδικασίες επαλήθευσης.

Προσιτότητα

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να αγοράσουν bitcoin επειδή φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Ορισμένες διαδικασίες και στοιχεία ελέγχου ταυτότητας μπορεί να είναι δύσκολα για όσους δεν θεωρούν τους εαυτούς τους γνώστες του αντικειμένου. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν αλληλεπιδρούν με ένα ΑΤΜ Bitcoin επειδή λειτουργεί παρόμοια με τα κανονικά ΑΤΜ, τα οποία είναι γνωστά σε όλους.

Τα BTM τοποθετούνται βολικά σε πολλά σημεία της πόλης για να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο χρήσιμα για τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, τοποθεσίες με συχνή και τακτική επισκεψιμότητα, όπως σούπερ μάρκετ, και καφετέριες, επιλέγονται συχνά για εγκατάσταση ενός ΑΤΜ Bitcoin.

Ευκολία στη χρήση

Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κακόβουλα προγράμματα ή για πολύπλοκες ανταλλαγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Bitcoin ATM με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο ATM. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε κανένα τραπεζικό στοιχείο. Θα χρειαστείτε μόνο μια ταυτότητα με φωτογραφία και ένα smartphone. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα ΑΤΜ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μια εύκολη διαδικασία βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακό πορτοφόλι και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με δημόσια κλειδιά.

Ένας κωδικός QR στην απόδειξή σας περιέχει το κλειδί, το οποίο μπορεί να διαβαστεί και να αναγνωριστεί από οποιαδήποτε τυπική εφαρμογή πορτοφολιού Bitcoin.

  Εταιρείες και φανατικοί οπαδοί

Διαθεσιμότητα

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ΑΤΜ Bitcoin είναι ότι γίνονται ευρέως διαθέσιμα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε όλο και περισσότερες συναλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 28.000 Bitcoin ATM. Με νέα ΑΤΜ Bitcoin να εμφανίζονται συνεχώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε ένα κοντά σας (αν δεν υπάρχει ήδη).

Τι πρέπει να κάνετε αφού αγοράσετε Bitcoin;

Αφού αγοράσετε Bitcoin, μην δώσετε ποτέ σε κανέναν το ιδιωτικό σας κλειδί και τη φράση ανάκτησης, που δημιουργούνται όταν ανοίγετε ένα πορτοφόλι. Το ιδιωτικό κλειδί είναι μια αλφαριθμητική συμβολοσειρά που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και αποδεικνύει ότι σας ανήκουν.

Τα πορτοφόλια Bitcoin χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και ορισμένα από αυτά σας επιτρέπουν επίσης να αγοράζετε, να ανταλλάσσετε ή να μεταφέρετε bitcoins.

Υπάρχουν δύο είδη πορτοφολιών: hot wallets, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο και είναι συνήθως δωρεάν και χρήσιμα για την αποθήκευση BTC που μπορεί να θέλετε να ανταλλάξετε ή να ξοδέψετε στο εγγύς μέλλον και τα cold wallet που είναι μια φυσική συσκευή η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο. Ασφαλέστερη μέθοδος για την αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων σας και μια καλύτερη εναλλακτική για την αποθήκευση πολλών κρυπτονομισμάτων.

Η ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στα κρυπτογραφικά πορτοφόλια και τις εφαρμογές σας είναι μια άλλη ενέργεια ασφαλείας που πρέπει να εξετάσετε σοβαρά. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας κατά τη σύνδεσή σας.

Συμπέρασμα

Η αγορά Bitcoin γίνεται ευκολότερη και πιο ασφαλής καθώς προχωρά η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Είναι μια συναρπαστική “αρένα” που σας δίνει πρόσβαση σε μια τεχνολογία αιχμής που επηρεάζει την καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. Πριν επενδύσετε, μάθετε για τους διαφορετικούς τρόπους αγοράς Bitcoin και συγκεκριμένα, αυτόν που προτείναμε παραπάνω.

Bitcoin,αγορά bitcoin,iguru

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

3 Comments

Leave a Reply
  1. Μας φώτισες! Βρήκες κάπου ένα κείμενο, κουτσά στραβά του έκανες μια απόδοση στα ελληνικά και μας το πέταξες σαν ξεροκόμματο. Δεν ανταποκρίνεται όμως στην ελληνική πραγματικότητα. Τί τον νοιάζει τον Έλληνα αν στις ΗΠΑ έχει 28000 ΑΤΜ για μπίτκοϊν; Μήπως θα πάει εκεί να αγοράσει; ή έχεις δεί πολλά μπιτκοιν ΑΤΜ σε σουπερμάρκετ;; Ό,τι νά ναι…

    • Τόσο άκαρδος είμαι πχιά;

      Μεγάλος αριθμός αναγνωστών μας είναι στην Αμερική!

  2. Εντελώς φιλικά: σε ένα site τεχνολογίας που θέλει να είναι και να αντιμετωπίζεται ως σοβαρό, το κείμενο κάτω από την υπογραφή του συντάκτη είναι απλώς μή αποδεκτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).