Πώς να ενεργοποιήσετε τον ασφαλή φάκελο στα Samsung

Ο Ασφαλής φάκελος είναι μια χρήσιμη λειτουργία σε συσκευές (Samsung ) που σας επιτρέπει να διατηρείτε τις εφαρμογές και τα αρχεία σας ασφαλή. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς λειτουργεί ο ασφαλής φάκελος

Το Samsung Secure Folder είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποκρύψετε ένα μέρος του τηλεφώνου σας. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ασφαλείας της Knox της Samsung για να δημιουργήσει μια νέα αρχική οθόνη που προστατεύεται από ένα κωδικό ή από τα βιομετρικά στοιχεία της συσκευής σας. Η πρόσβαση σε εφαρμογές και τα αρχεία που τοποθετείτε σε αυτό το φάκελο δεν είναι δυνατή, εκτός κι αν τον ξεκλειδώσετε .

Μπορείτε να προσθέσετε μια υπάρχουσα εφαρμογή στο τηλέφωνό σας στον Ασφαλή φάκελο για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο της εφαρμογής. Αυτή η εφαρμογή δεν θα έχει κανένα από τα υπάρχοντα αρχεία, την προσωρινή της μνήμη, οπότε είναι ουσιαστικά μια νέα εγκατάσταση της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέες εφαρμογές από το Store ή το Play Store για να τις εγκαταστήσετε μόνο στο Secure Folder.

Τα αρχεία στον ασφαλή φάκελο δεν μπορούν να ανοίξουν χωρίς κάποιο έλεγχο . Αυτά τα αρχεία δεν θα εμφανίζονται σε κανονικούς file explorers ή στην εφαρμογή Gallery. Μόνο οι εφαρμογές που βρίσκονται ήδη στον Ασφαλή φάκελο έχουν πρόσβαση στα σας.

Ενεργοποίηση του ασφαλούς φακέλου στη συσκευή σας

Πριν προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε τον Ασφαλή φάκελο στη συσκευή σας, ελέγξτε αν η συσκευή σας είναι συμβατή. Λειτουργεί με με Samsung Galaxy Knox με Android 7.0 Nougat και νεότερη έκδοση. Τα παρακάτω τηλέφωνα είναι συμβατά με τη δυνατότητα:

  • Galaxy S Series, ξεκινώντας από το S6 έως το S10
  • Galaxy Note Series, ξεκινώντας από το Note 8 έως το  Note10
  • Galaxy Fold
  • Galaxy A Series, συμπεριλαμβανομένων των A20, A50, A70 και A90
  • Galaxy Tab S Series, ξεκινώντας από το S3

Πριν ρυθμίσετε τον ασφαλή φάκελο, χρειάζεστε πρώτα έναν λογαριασμό στην Samsung. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Samsung για τη δημιουργία λογαριασμού πριν συνεχίσετε.

Σε νεότερα τηλέφωνα Galaxy, όπως το S10 και το Note 10, η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη. Ελέγξτε το “συρτάρι” εφαρμογών της συσκευής σας για να επιβεβαιώσετε αν την έχετε εγκαταστήσει. Εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει την εφαρμογή Secure Folder, μπορείτε να την κατεβάσετε από το Play Store ή το Galaxy Store.

Στο τηλέφωνό σας, ανοίξτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε  Βιομετρικά στοιχεία και Ασφάλεια  > Ασφαλής φάκελος. Σε ορισμένα τηλέφωνα, το πρώτο μενού μπορεί να είναι “Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια” ή απλώς “Ασφάλεια”.

Θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στον λογαριασμό της Samsung. Εάν δεν έχετε λογαριασμό ήδη, δημιουργήστε ένα τώρα.

Περιμένετε έως ότου η συσκευή δημιουργήσει τον ασφαλή φάκελό σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα λεπτό. Στη συνέχεια, επιλέξτε έναν τύπο οθόνης κλειδώματος για τον Ασφαλή φάκελο. Ανάλογα με τη συσκευή σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοτίβο, ένα PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης ή και να ενεργοποιήσετε επίσης τα ενσωματωμένα βιομετρικά δακτυλικά αποτυπώματα της συσκευής σας.

Ο ασφαλής φάκελός σας θα είναι ς για χρήση όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Android στη συσκευή σας. Αναζητήστε τη συντόμευση της εφαρμογής Secure Folder στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας ή στο “συρτάρι” των εφαρμογών.

Μετά την ενεργοποίηση του Ασφαλούς φακέλου σας, καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις πατώντας το κουμπί με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Secure Folder. Από εκεί μπορείτε να διαχειριστείτε τις ασφαλείς εφαρμογές σας και να επεξεργαστείτε τον τύπο κλειδώματος, τις ρυθμίσεις του αυτόματου κλειδώματος, τις ρυθμίσεις λογαριασμού και τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση και το όνομα του εικονιδίου Secure Folder.

Προσθήκη εφαρμογών στον ασφαλή φάκελο

Μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές στον Ασφαλή φάκελό σας, διασφαλίζοντας ότι η ασφαλής έκδοση της εφαρμογής δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς το ξεκλείδωμα του φακέλου. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον ασφαλή φάκελο και πατήστε το κουμπί “Προσθήκη εφαρμογών”. Μπορείτε είτε να προσθέσετε μια εφαρμογή που υπάρχει ήδη στο τηλέφωνό σας είτε να εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή από το Google Play Store ή το Samsung Galaxy Store.

Η προσθήκη μιας εφαρμογής που είναι ήδη στο τηλέφωνό σας δημιουργεί ουσιαστικά ένα άλλο αντίγραφο της εφαρμογής στη συσκευή σας με δική της προσωρινή μνήμη και αποθηκευμένα αρχεία. Εάν αντιγράφετε μια εφαρμογή αντς μηνυμάτων όπως την WhatsApp, μπορείτε να συνδεθείτε σε διαφορετικό λογαριασμό από τον ασφαλή φάκελο. Αυτές οι εφαρμογές διατηρούν το ιστορικό και την κρυφή μνήμη τους ακόμη και μετά την έξοδο σας από τον ασφαλή φάκελο.

Αυτό ισχύει επίσης για την περιήγηση στον Ιστό. Για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσετε το Chrome στον Ασφαλή φάκελο, μπορείτε να διατηρήσετε το ιστορικό, τις συνδέσεις και τους σελιδοδείκτες που είναι αποθηκευμένοι στην ασφαλή εφαρμογή, σε αντίθεση με την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης .

Εάν προσθέσετε μια εφαρμογή από το Galaxy Store ή το Play Store, θα είναι διαθέσιμη μόνο στον ασφαλή φάκελό σας. Δεν θα δημιουργήσει κάποιο αντίγραφο στην κύρια λίστα των εφαρμογών σας. Αυτό είναι χρήσιμο για εφαρμογές που δεν θέλετε να εμφανίζονται στην αρχική σας σελίδα ή την αναζήτηση.

Μετακίνηση αρχείων στον ασφαλή φάκελο

Εκτός από τις εφαρμογές, μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ορισμένα αρχεία από το τηλέφωνό σας στον ασφαλή φάκελο. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι να μεταβείτε στην εφαρμογή My Files ή στην εφαρμογή Gallery. Επιλέξτε τα επιθυμητά αρχεία και τους φακέλους χρησιμοποιώντας παρατεταμένο πάτημα. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε “Μετακίνηση σε ασφαλή φάκελο”.

Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε ξανά την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας την οθόνη κλειδώματος και, στη συνέχεια, θα μετακινηθούν. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή My Files ή Gallery στον Secure Folder.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον ασφαλή φάκελο και να πατήσετε το κουμπί “Προσθήκη αρχείων”.  Έτσι μπορείτε να επιλέξετε είτε από Τα αρχεία μου, είτε από την Εξερεύνηση εικόνων, βίντεο, ήχου και έγγραφα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα από τα αρχεία και να πατήσετε “Τέλος” στο κάτω μέρος της οθόνης για να τα μετακινήσετε στον φάκελο Secure.

Μπορείτε να μετακινήσετε τα αρχεία σας από τον Ασφαλή φάκελο με τον ίδιο τρόπο. Στην ενότητα “Τα αρχεία μου” ή “Συλλογή” στον Ασφαλή φάκελο, επιλέξτε τα αρχεία και πατήστε “Μετακίνηση από τον Ασφαλή φάκελο”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).