Πώς οι gamers μπορούν να προστατευτούν από hackers

Με τη σταθερή ανάπτυξη της βιομηχανίας των παιχνιδιών στο διαδίκτυο, οι παίκτες στοχοποιούνται συνεχώς από hackers και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο με διάφορες κυβερνοεπειλές. Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους με διάφορους τρόπους για το πώς να προστατεύσουν τα δεδομένα τους και να τους αποτρέψουμε από το να πέσουν θύματα αυτών των κυβερνοαπειλών.

kaspersky settings for gamers featured

  • Να είστε προσεκτικοί στην ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών

Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών θα ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Προσπαθήστε να αποφύγετε να μοιραστείτε το πραγματικό σας όνομα και να συνδέσετε τα πραγματικά σας στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναρωτηθείτε, χρειάζεται πραγματικά να δώσετε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα το πραγματικό σας όνομα, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση; Η απάντηση, σχεδόν πάντα, είναι όχι .

Στην πραγματικότητα, είναι σοφό να έχετε ξεχωριστό λογαριασμό email για διαφορετικές πλατφόρμες. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος από τους λογαριασμούς σας παραβιαστεί, οι υπόλοιποι λογαριασμοί σας μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς.

  • Χρησιμοποιήστε εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης

Δεν αρκεί να έχετε μόνο ξεχωριστούς λογαριασμούς email, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την επαναχρησιμοποίηση του κωδικού πρόσβασής σας. Το γνωρίζουμε ότι είναι μια πρόκληση να θυμάστε όλους τους συνδυασμούς ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Εδώ θα μπορούσε να είναι χρήσιμη μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα διαπιστευτήριά σας σε ένα μέρος και να χρειάζεται μόνο να θυμάστε τον κύριο κωδικό πρόσβασης για να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά.

  • Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Το 2FA είναι μια ηλεκτρονική μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που απαιτεί από έναν χρήστη να παράσχει δύο τεκμήρια για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του πριν του επιτραπεί η πρόσβαση σε μια εφαρμογή. Συνήθως, ένας χρήστης θα κληθεί να εισαγάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του και εάν επιτύχει, θα αποσταλεί ένας πρόσθετος κωδικός σε μια καθορισμένη συσκευή (είτε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου είτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) τον οποίο ο χρήστης στη συνέχεια θα εισάγει στην εφαρμογή.

  Πως να σπάσετε ένα δίκτυο με το WEF

Ενεργοποιείτε πάντα το 2FA,όταν είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα το Steam, η δημοφιλής υπηρεσία διανομής ψηφιακών παιχνιδιών από τη Valve, χρησιμοποιεί ήδη αυτήν τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας.

  • Πάντα να ενημερώνετε το λογισμικό σας

Οι προγραμματιστές/εταιρείες παιχνιδιών από μεριά τους διασφαλίζουν ότι οι παίκτες προστατεύονται από διάφορες απειλές στον κυβερνοχώρο μέσω της τακτικής ενημέρωσης και επιδιορθώσεων του λογισμικού τους. Ως τελικός χρήστης, είναι προς το συμφέρον σας να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις μόλις είναι διαθέσιμες για να προστατευτείτε από ζητήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

  • Εγκαταστήστε λογισμικό Antivirus και Anti-Malware

Οι hackers στοχεύουν τους παίκτες στέλνοντας κακόβουλα προγράμματα μέσω διαφορετικών καναλιών. Μπορούν να ξεγελάσουν τους παίκτες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό που μεταμφιέζεται σε παιχνίδι ή ως λυσάρι παιχνιδιού. Μπορείτε να προστατευτείτε από τα περισσότερα από αυτά τα κακόβουλα προγράμματα εγκαθιστώντας Antivirus/Anti-Malware στο σύστημά σας.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι ενημερώνετε συνεχώς αυτό το λογισμικό.

  • Κρυπτογράφηση της κίνησης δεδομένων σας με τη χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου ()

Μια σύνδεση VPN παρέχει μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ εσάς και του διαδικτύου. αυτό σημαίνει ότι όλη η κυκλοφορία των δεδομένων σας διασφαλίζεται με την απόκρυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP και τη δρομολόγηση των δεδομένων σας μέσω μιας κρυπτογραφημένης εικονικής σήραγγας.

  Παραβιάστε επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας μέσω Unisoc vulnerability

Αυτό μπορεί να προστατεύσει τους παίκτες από κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως επιθέσεις DoS/DDoS, οι οποίες, με απλά λόγια, θα εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία των πλατφορμών.

  • Χρησιμοποιήστε μια αποκλειστική/στατική διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP)

Μια αποκλειστική ή στατική διεύθυνση IP,  είναι ένας μόνιμος και αμετάβλητος αριθμός που εκχωρείται σε μία μόνο συσκευή, γεγονός που διευκολύνει την εύρεση της συσκευής σε ένα δίκτυο. Εκχωρείται από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) με επιπλέον χρέωση.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατοχή μιας static διεύθυνσης IP . Στο πλαίσιο της προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας με την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας καθιστώντας τα απρόσιτα.

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πώς η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων μας έχει πρωταρχική σημασία λόγω των διαδικτυακών απειλών που συνεχίζουν να μαστίζουν τον διαδικτυακό κόσμο.

Ενώ οι προγραμματιστές παιχνιδιών και οι εταιρείες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των δεδομένων στις πλατφόρμες τους, οι gamers πρέπει να αναγνωρίσουν τη σημασία του απορρήτου των δεδομένων τους και να έχουν τη δέουσα επιμέλεια για την προστασία τους. Οι συστάσεις που δώσαμε σε αυτό το άρθρο θα είναι χρήσιμες ως αφετηρία.

gamers,game,security

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  6  =  7