Πώς να κρύψετε τη διεύθυνση IP σας

Η IP σας είναι σαν το δημόσιο αναγνωριστικό σας στο Διαδίκτυο. Κάθε φορά που κάνετε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο, η διεύθυνση IP σας επιτρέπει στους διακομιστές να γνωρίζουν πού να στείλουν τις πληροφορίες που έχετε ζητήσει.

Πολλοί ιστότοποι καταγράφουν αυτές τις διευθύνσεις, κατασκοπεύοντας σας, συνήθως για να σας προσφέρουν πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις και να σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα. Για ορισμένα άτομα, αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και υπάρχουν τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP σας.

Γιατί θα πρέπει να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας;

Ένας από τους μεγάλους λόγους που προσπαθεί κάποιος να κρύψει την διεύθυνση IP του είναι ότι μπορεί να κατεβάσει παράνομο υλικό χωρίς να τον εντοπίσουν. Βέβαια υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που ίσως θέλετε να την κρύψετε.

Ένας λόγος είναι οι γεωγραφικοί περιορισμοί και η λογοκρισία. Κάποιο περιεχόμενο αποκλείεται από την κυβέρνηση σε ορισμένες περιοχές, όπως στην και τη Μέση Ανατολή.

Εάν μπορείτε να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP και να την κάνετε να φαίνεται ότι προέρχεται από άλλη περιοχή, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτούς τους περιορισμούς και να δείτε τους αποκλεισμένους ιστότοπους. Οι ιδιωτικές εταιρείες συχνά γεωγραφούν επίσης το περιεχόμενό τους, καθιστώντας το μη διαθέσιμη την πρόσβαση σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει πολύ στο YouTube, όπου ορισμένες χώρες, όπως η  Γερμανία , αποκλείουν το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, αντί να χρησιμοποιούν το μοντέλο ς εσόδων του YouTube.

Ο άλλος λόγος απόκρυψης της διεύθυνσης IP είναι για περισσότερη προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και για την αποφυγή κατάχρησης των προσωπικών σας στοιχείων.

Κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ο διακομιστής στον οποίο συνδέεστε καταγράφει τη διεύθυνση IP σας και τον επισυνάπτει σε όλα τα άλλα δεδομένα που μπορεί να μάθει ο ιστότοπος για εσάς: τις συνήθειες περιήγησής σας, σε τι κάνετε κλικ, πόσο καιρό περνάτε κοιτάζοντας μια συγκεκριμένη .

Στη συνέχεια πωλούν αυτά τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρείες που τα χρησιμοποιούν για να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις να κάνουν ειδικά για εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαφημίσεις στο Διαδίκτυο μερικές φορές φαίνονται παράξενα προσωπικές. Η διεύθυνση IP σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας, ακόμα και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας σας είναι απενεργοποιημένες.

Η κατασκοπεία και η πώληση των χρηστών δεν περιορίζονται μόνο στους ιστότοπους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ο Πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (Comcast, Verizon κ.λπ.) έχει το δικαίωμα να συλλέγει πληροφορίες για εσάς χωρίς την άδειά σας. Αν και όλοι ισχυρίζονται βέβαια ότι δεν πωλούν δεδομένα των πελατών τους, οι πληροφορίες αυτές αξίζουν σίγουρα πολλά χρήματα για τις διαφημιστικές εταιρείες.

Πώς μπορώ να κρύψω τη διεύθυνση IP μου;

Οι δύο κύριοι τρόποι απόκρυψης της διεύθυνσης IP είναι η χρήση διακομιστή μεσολάβησης ή η χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). (Υπάρχει επίσης και το Tor, το οποίο είναι ιδανικό για ανωνυμοποίηση , αλλά είναι πολύ αργό και για τους περισσότερους.)

Ο διακομιστής μεσολάβησης είναι ένας ενδιάμεσος διακομιστής μέσω του οποίου δρομολογείται η κίνηση σας Οι διακομιστές διαδικτύου που επισκέπτεστε βλέπουν μόνο τη διεύθυνση IP αυτού του διακομιστή μεσολάβησης και όχι τη διεύθυνση IP σας. Όταν αυτοί οι διακομιστές αποστέλλουν πληροφορίες σε εσάς, πηγαίνουν στον διακομιστή μεσολάβησης, ο οποίος στη συνέχεια τις δρομολογεί σε εσάς.

Το πρόβλημα με τους διακομιστές μεσολάβησης είναι ότι πολλές από τις υπηρεσίες εκεί έξω δεν είναι αρκετά διαφανείς, κατασκοπεύουν ή εισάγουν διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το VPN είναι μια πολύ καλύτερη λύση αλλά κοστίζει. Όταν συνδέετε τον υπολογιστή σας (ή άλλη συσκευή, όπως smartphone ή tablet) σε ένα VPN, ο υπολογιστής ενεργεί σαν να βρίσκεται στο ίδιο τοπικό δίκτυο με το VPN.

Όλη η κίνηση του δικτύου σας αποστέλλεται μέσω μιας ασφαλούς ς στο VPN. Επειδή ο υπολογιστής σας συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στο δίκτυο, αυτό σας επιτρέπει να έχετε ασφαλή πρόσβαση σε τοπικούς πόρους δικτύου ακόμα και όταν βρίσκεστε στην άλλη πλευρά του κόσμου. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο σαν να ήσασταν παρών στην τοποθεσία του VPN, το οποίο έχει κάποια πλεονεκτήματα εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi ή θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους με αποκλεισμούς γεωγραφικού δικτύου.

Όταν περιηγείστε στον Ιστό ενώ είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, ο υπολογιστής σας έρχεται σε επαφή με τον ιστότοπο μέσω της κρυπτογραφημένης ς VPN. Το VPN προωθεί το αίτημα σας και σας προωθεί την απάντηση από τον ιστότοπο μέσω της ασφαλούς σύνδεσης. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN που βρίσκεται στις ΗΠΑ για πρόσβαση στο Netflix, το Netflix θα βλέπει ότι η σύνδεσή σας να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα VPN;

Τώρα που αποφασίσατε ότι χρειάζεστε ένα VPN, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά δεν θα δώσουμε πληροφορίες για πληρωμένες υπηρεσίες.

Μπορείτε να διαβάσετε τις παρακάτω :

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).