Προστατεύσετε τον υπολογιστή σας οδηγός για αρχάριους

Ο υπολογιστής έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Χωρίς πρόσβαση στον υπολογιστή είναι πολύ δύσκολο να ζήσουμε τη ζωή μας. Σε κάθε επιχειρηματική οργάνωση, ο ρόλος των υπολογιστών είναι αναμφισβήτητος. Οι περισσότεροι από τους ενεργούς χρήστες σκέφτονται πάντα για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, όταν ασχολούνται με εξελιγμένες πληροφορίες.

Για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένους κανόνες.

Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο εάν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια του υπολογιστής σας. Ακολουθήστε με ακρίβεια τις συμβουλές αυτού του άρθρου και κρατήστε τον υπολογιστή σας προστατευμένο από επιθέσεις και απώλεια δεδομένων.

Προστασία του υπολογιστή μας από φυσικές καταστροφές

Πολύ λίγοι άνθρωποι δίνουν σημασία σε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε μια φυσική καταστροφή μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον προσωπικό μας υπολογιστή.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του τυφώνα ή της ισχυρής καταιγίδας, είναι πολύ κοινό να αντιμετωπίζετε προβλήματα διακοπής ρεύματος. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, καθώς τα συχνά προβλήματα διακοπής ρεύματος ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο υλικό.

Μερικές φορές η αύξηση ισχύος μπορεί να κάψει τα εξελιγμένα εξαρτήματα ή ακόμα και τη μητρική πλακέτα. Ωστόσο, όσοι ζουν σε μια περιοχή όπου το πρόβλημα της διακοπής ρεύματος και της αύξησης ισχύος είναι σύνηθες φαινόμενο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα UPS.

Αυτό θα προστατεύσει την CPU και θα μας επιτρέψει να εργαστούμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τον υπολογιστή μας.

 Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων μας

Ποτέ δεν ξέρεις πότε ο υπολογιστής θα αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο πρόβλημα αποτυχίας υλικού. Αν και οι κατασκευαστικές εταιρείες θα σας δώσουν μια πλήρη αντικατάσταση των εξαρτημάτων του υλικού, δεν πρόκειται να λάβετε τα σημαντικά δεδομένα σας πίσω.

Επομένως, πρέπει να αναπτύξετε τη συνήθεια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σημαντικών δεδομένων, ώστε να μην χρειάζεται να χάσετε σημαντικά έγγραφα σε μια τέτοια αποτυχία. Εάν είναι δυνατόν, δημιουργείτε τακτικά  αντίγραφα ασφαλείας χωρίς σύνδεση και σε cloud. Έχοντας δύο τύπους αντιγράφων ασφαλείας δημιουργεί ένα σημαντικό επίπεδο ασφάλειας για τα δεδομένα σας.

Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο antivirus

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο antivirus, ώστε ο υπολογιστής σας να είναι πάντα ασφαλής από την επίθεση των χάκερς. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αγορά του πιο ακριβού προγράμματος προστασίας από ιούς θα κάνει τον υπολογιστή σας απρόσβλητο από την απειλή του χάκερ.

Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αξιόπιστους συνδέσμους, ώστε ο υπολογιστής σας να μην μολυνθεί ποτέ από κάποιον ιό ή κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ιδιωτική μηχανή αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαφορετικούς πόρους ανώνυμα.

Αφού διαβάσετε μερικά άρθρα σχετικά με την ιδιωτική αναζήτηση, θα καταλάβετε, γιατί οι έξυπνοι χρήστες προτιμούν την ιδιωτική μηχανή αναζήτησης, παρόλο που έχουν εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για τον χάκερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εισβολείς δεν θα μπορούν να διεισδύσουν στην ασφάλειά σας. Προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν νέους τύπους ιών έτσι ώστε να μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή σας.

Αντιθέτως, οι πάροχοι προστασίας από ιούς φέρνουν πάντα νέες ενημερώσεις έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύουν τους χρήστες τους από την απειλή του χάκερ. Χρησιμοποιήστε λοιπόν πάντα μια ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος προστασίας από ιούς.

Αποφύγετε ύποπτους συνδέσμους και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πρέπει να αποφύγετε ύποπτους συνδέσμους και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διατηρήσετε τον προσωπικό σας υπολογιστή ασφαλή από τα μάτια του χάκερ. Ακριβώς βλέποντας τη δομή της διεύθυνσης URL μπορεί να έχετε μια σαφή ιδέα ότι ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής.

Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και οι χάκερς αλλάζουν τη δομή του URL για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών. Επομένως, εάν εντοπίσετε μια άγνωστη διεύθυνση URL, είναι καλύτερα να την αποφύγετε

Μια άλλη κοινή μέθοδος με την οποία οι χάκερ εκμεταλλεύονται τον προσωπικό σας υπολογιστή είναι η επίθεση μέσω email. Θα στείλουν σημαντικά email με πολύ επαγγελματικό τρόπο. Τις περισσότερες φορές, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζονται με συνημμένα αρχεία και μόλις κατεβάσετε το αρχείο, ένα λογισμικό υποκλοπής spyware εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας. Επομένως, διαγράψτε αμέσως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που δεν έχετε ιδέα για τους αποστολείς του

Συμπέρασμα

Μέχρι τώρα γνωρίζετε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία μπορείτε να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από καταστροφές και από χάκερς. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτό το βήμα με ακρίβεια και μόνο τότε θα είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε το μέγιστο όφελος αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τέλος, μην χρησιμοποιείτε ποτέ ξεπερασμένο λογισμικό, διότι θα αποτελεί ενεργή απειλή για τον υπολογιστή σας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).