Προβολή και επεξεργασία ιδιοτήτων αρχείων με το δωρεάν PropertySystemView της Nirsoft

Το PropertySystemView είναι μία ακόμη του διάσημου προγραμματιστή Nir Sofer και της ιστοσελίδας του . Το είναι σε σταθερή και μπορεί να προβάλει και επεξεργαστεί τις ιδιότητες ενός αρχείου.

propertysystemview

Το πρόγραμμα PropertySystemView παρέχει έναν λεπτομερέστατο τρόπο προβολής των χαρακτηριστικών ενός αρχείου που χρησιμοποιείται από το σύστημα ιδιοτήτων των Windows. Αλλά, μπορεί να κάνει περισσότερα από την απλή προβολή των ιδιοτήτων, καθώς σας επιτρέπει και να τις τροποποιήσετε. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να προσθέσετε κάποια μεταδεδομένα σε ένα αρχείο, όπως πληροφορίες τελευταίας ημερομηνίας αποθήκευσης, πληροφορίες συντάκτη ή EXIF κλπ.

Τρέχει σε Windows Vista και άνω, σε 32 ή 64 Bit και είναι portable, δηλαδή τρέχει χωρίς να χρειάζεται πρωτύτερη εγκατάσταση. Η εμφάνισή του είναι απλή. Μόλις το τρέξετε θα δείτε μια γραμμή μενού στο επάνω μέρος, μια γραμμή εργαλείων ακριβώς κάτω από αυτήν, μία μεγάλη κενή περιοχή που μπορείτε να βάλετε το path του αρχείου και τέλος ένα μεγάλο παράθυρο ιδιοτήτων όπου εμφανίζονται τα διάφορα χαρακτηριστικά του επιλεγμένου αρχείου.

Μόλις φορτώσετε την διαδρομή ενός αρχείου θα δείτε όλες τις ιδιότητές του και τα μεταδεδομένα του στο κάτω παράθυρο. Για να φορτώσετε ένα αρχείο μπορείτε να του δηλώσετε την διαδρομή του ή απλά να το σύρετε στο κεντρικό παράθυρο του προγράμματος.

Στο παράθυρο ιδιοτήτων εμφανίζονται έντεκα στήλες: Canonical Name (Κανονικό όνομα), Display Name (Εμφανιζόμενο όνομα), Formatted Value (Μορφοποιημένη τιμή), Raw Value (Ακατέργαστη τιμή), Read Only (Μόνο για ανάγνωση), Viewable (Ορατό), Property Type (Τύπος ιδιότητας), Multiple Values (Πολλαπλές τιμές), Property Key (Κλειδί ιδιοτήτων), Enum List (Λίστα) και Index (Ευρετήριο).

Κάντε κλικ στο όνομα μιας στήλης για να την ταξινομήσετε σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Το μενού View (Προβολή) φιλοξενεί έναν επεξεργαστή στηλών που έχει εναλλαγές για κάθε στήλη και σας επιτρέπει επίσης να τις αναδιατάξετε.

Το μενού Options (Επιλογές) έχει μια εναλλαγή για την εμφάνιση μόνο των ιδιοτήτων που είναι επεξεργάσιμες. Ενεργοποιήστε τις “Γραμμές πλέγματος” για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα των ιδιοτήτων. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο παράθυρο ιδιοτήτων για να δείτε το ενσωματωμένο .

Μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε μια ιδιότητα. Με διπλό κλικ σε μια γραμμή εμφανίζεται επίσης ο επεξεργαστής ιδιοτήτων ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Control + N.

Το PropertySystemView υποστηρίζει επιλογές της γραμμής εντολών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές, στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δεν έχει Ελληνική έκδοση, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε μία άλλη σαν βοηθητικό αρχείο, να κάνετε την Ελληνική των όρων πάνω σε αυτή και να το επισυνάψετε το βοηθητικό αρχείο γλώσσας στο ίδιο φάκελο εγκατάστασης. Αν προβείτε σε μία τέτοια εργασία, στείλτε το και στον Nir Sofer να το μοιράσει σε όλους. Για την χαρά του να μοιράζεστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
propertysystemview,Nirsoft

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).