Το Red October είναι κυβερνητικό malware

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν δημοσιεύσει μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το νέο malware που ονομάστηκε Red October, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Μιλώντας στο συνέδριο του Digital – Life – (DLD), ο Mikko της F-Secure Hypponen και ο Eugene Kaspersky έχουν δώσει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το θέμα ασφαλείας των τελευταίων ημερών.

malware

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι δύο ειδικοί υποθέτουν ότι το Red θα μπορούσε να είναι μια επίθεση που χρηματοδοτείται από κάποιο κράτος, δεδομένου ότι οι στόχοι είναι κυβερνητικές υπηρεσίες, πρεσβείες, και ερευνητικά ιδρύματα.

Από την άλλη πλευρά, η Kaspersky εικάζει ότι θα μπορούσε να είναι το έργο μιας ομάδας χακτιβιστών- θεωρώντας ότι αναζητούν μυστικές πληροφορίες -, ή μια ομάδα από hackers που παρέχει τις υπηρεσίες της στις μυστικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών.

Είναι ενδιαφέρον, το ότι η Kaspersky πιστεύει ότι οι επιτιθέμενοι δεν είναι από τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ρωσικές οργανώσεις και υπηρεσίες έχουν στοχοποιηθεί επίσης από το κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Kaspersky αναφέρει ότι η πηγή της επίθεσης θα μπορούσε να προέρχεται από το Ισραήλ.

  Firefox 105.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Δείτε επίσης το Bitdefender Free Red October Removal Tool

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +    =  11