Το νέο Ransom malware μιλάει στα θύματα του ζητώντας λύτρα


ransomware-computer-blocked

Έχετε ποτέ φανταστεί ότι ένας ιός μπορεί να σας μιλήσει; Φαίνεται ότι το Ransomware μπορεί να το κάνει.

Έχουμε ξαναγράψει για το Ransomware αρκετές φορές. Αυτή τη φορά όμως το κακόβουλο λογισμικό ξεπέρασε του εαυτό του. Το Ransomware Reveton που αποτρέπει τα θύματα να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους εμφανίζοντας ένα μήνυμα από τους hackers που ζητάει λύτρα, έχει αναβαθμιστεί, σύμφωνα με την TrendMicro.

Το Ransomware, που αναφέρεται επίσης και ως cryptotrojans, είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που περιορίζει την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή που μολύνει. Συνήθως εμφανίζει ένα ψεύτικο μήνυμα σε πλήρη οθόνη (τα θύματα δεν μπορεί να κλείσουν τον υπολογιστή ή να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε), που υποτίθεται ότι προέρχονται από υπηρεσίες επιβολής του νόμου από διάφορες χώρες και να ζητάει από τα θύματα του να πληρώσουν πρόστιμο γιατί διαθέτουν παράνομο περιεχόμενο στους υπολογιστές τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τελευταία παραλλαγή του κακόβουλου λογισμικού αναπαράγει ένα ηχητικό μήνυμα που προτρέπει τους χρήστες να πληρώσουν λύτρα.

“Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται έναν μεταφραστή για να καταλάβει τι του λέει το κακόβουλο λογισμικό γιατί μιλάει τη γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεται το θύμα.” αναφέρει ο ερευνητής.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, αυτή η παραλλαγή συνδέεται με μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL για να στείλει και να λάβει πληροφορίες από τον απομακρυσμένο hacker. Μετά κατεβάζει ένα κρυπτογραφημένο .dll και το αρχείο wave αναφέρει το ehackingnews.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post
Superman Man Of Steel

Superman Man Of Steel κυκλοφόρησε το επίσημο trailer

Next Post
techxtra

Περισσότερα για το Deepnet – Μηχανές Αναζήτησης