Πώς να ζωντανέψετε μία νεκρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία σε 30 δευτερόλεπτα

Αν έχετε μία “πεθαμένη” επαναφορτιζόμενη μην την πετάξετε αμέσως. Δοκιμάστε το παρακάτω τέχνασμα το οποίο ίσως να την ζωντανέψει. Τουλάχιστον δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

μπαταρία

Συνήθως οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-Mh αν δεν φορτιστούν σωστά, πιθανά να κρατήσουν “μνήμη” ή ακόμα και να αρνηθούν εντελώς να επαναφορτιστούν. Αν λοιπόν έχετε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ni-Mh που αρνείται πλέον να φορτίσει, τότε πριν την πετάξετε στον κάδο ανακύκλωσης, δοκιμάστε το εξής τέχνασμα. Δεν θα χρειαστεί παρά μόνο μία δεύτερη επαναφορτιζόμενη μπαταρία σε καλή κατάσταση και μία…. λαβίδα για μπάρμπεκιου !!!

Πάρτε μία πλήρως φορτισμένη παρόμοια μπαταρία με αυτή που είναι “πεθαμένη” (του ίδιου τύπου) και κρατήστε τις έτσι ώστε οι δύο αρνητικοί πόλοι τους να ενώνονται. Μετά κρατήστε τους δύο ελεύθερους θετικούς πόλους τους ανάμεσα σε μία λαβίδα μπάρμπεκιου. Στην πραγματικότητα απλά βραχυκυκλώστε τους δύο θετικούς πόλους. Όχι όμως για πολλή ώρα, μόνο για 30 . Δείτε το, πως ακριβώς γίνεται, στο παρακάτω βίντεο:

Το τέχνασμα αυτό δεν σας υπόσχεται ότι θα λειτουργήσει κάθε φορά ή σε κάθε μπαταρία, ούτε ότι αν λειτουργήσει μία φορά σε κάποια μπαταρία τότε θα ξαναλειτουργήσει και δεύτερη για την συγκεκριμένη μπαταρία. Ούτε ακόμα ότι θα ζωντανέψει την μπαταρία με την ίδια δύναμη φόρτισης που είχε πριν πεθάνει. Παρόλα αυτά απλά δεν χάνετε τίποτα αν το κάνετε. Έτσι κι αλλιώς την είχατε για πέταμα.

Εμείς πάντως σας ευχόμαστε καλή τύχη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δε το περίμενα αλλά από τις 4 δούλεψαν οι 3!!!!
    Ευχαριστώ πολύ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).