Ρωσία και Τουρκία μαζί για να σπάσουν το iPhone του τρομοκράτη

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε ένα iPhone που χρησιμοποιήθηκε από τον τρομοκράτη που σκότωσε το Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία, Andrei Karlov και όπως φαίνεται προσπαθεί να σπάσει τον 4-ψήφιο κωδικό που το προστατεύει.

Το MacReports αναφέρει ότι η συσκευή ήταν ένα iPhone 4s με μια άγνωστη έκδοση του iOS. Οι Τούρκοι ερευνητές προσπαθούν να ανοίξουν την συσκευή για να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί για τυχόν στοιχεία σχετικά με την τρομοκρατική δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Το σπάσιμο της προστασίας του iPhone έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το ίδιο το FBI προσπάθησε πέρυσι να σπάσει χωρίς επιτυχία την συσκευή που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Αν θυμάστε το FBI είχε ζητήσει τότε βοήθεια την Apple καθώς δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συσκευή, αλλά το Cupertino αρνήθηκε να ανοίξει το iPhone.iphone

Αυτή τη φορά, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Τουρκία έρθει σε επαφή Apple για να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά ακόμα και αν έρθει, το Cupertino μάλλον θα αρνηθεί κάθε βοήθεια.

  SuperFetch στα Windows τι είναι και γιατί να το απενεργοποιήσετε

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει στείλει ήδη μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στην Τουρκία, προκειμένου να δοκιμάσει κάποιες εναλλακτικές μεθόδους hacking. Όλες οι προσπάθειες όμως απέβησαν άκαρπες μέχρι τώρα, αλλά οι δύο χώρες δεν θα εγκαταλείψουν μέχρι να σπάσουν το iPhοne.

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί, είναι ότι το iPhοne 4S είναι πολύ πιο εύκολο να παραβιαστεί καθώς δεν χρησιμοποιεί τα προηγμένα συστήματα κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμα στα τελευταία μοντέλα iPhοne. Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να τρέχει μια παλιά έκδοση iOS, και οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας θα μπορούσαν να εξαγάγουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

3  +  2  =  

Previous Story

Microsoft: Ναι το παρατραβήξαμε με την επιθετική πολιτική αναβάθμισης

Next Story

Έτοιμοι για το Χριστουγεννιάτικο DDoS σε PSN και Xbox Live;