Ο Sam Altman ζητά τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο δημιουργός του ChatGPT καλεί σε ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προγραμματιστές του ChatGPT κάλεσαν τους νομοθέτες των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI, Sam Altman, να καταθέτει σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας σχετικά με τις δυνατότητες – και τις παγίδες – της νέας τεχνολογίας.

Ο Altman υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας για την αδειοδότηση εταιρειών που εργάζονται γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι τόσο σημαντική όσο η “τυπογραφία”, αλλά αναγνώρισε τους πιθανούς κινδύνους.

chatgpt

Αναγνώρισε επίσης τον αντίκτυπο του τομέα στην οικονομία, με την αντικατάσταση ορισμένων θέσεων εργασίας και τη δυνητική απόλυση σε ορισμένες βιομηχανίες.

“Θα υπάρξει αντίκτυπος στην απασχόληση. Προσπαθούμε να είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό”, τόνισε. Διαβεβαίωσε ότι ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο στη δημοκρατία και την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για την αποστολή στοχευμένης παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Παράλληλα, έκανε αρκετές προτάσεις για το πώς η νέα αμερικανική υπηρεσία θα μπορούσε να ρυθμίσει τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης ή της αφαίρεσης αδειών σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας ότι εταιρείες όπως η OpenAI θα πρέπει να ρυθμίζονται ανεξάρτητα.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ δήλωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι επαναστατική, αλλά τη συνέκρινε με την εφεύρεση της ατομικής βόμβας. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ εξέφρασε την άποψη ότι ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από την τεχνητή νοημοσύνη “δεν είναι απαραίτητα το μέλλον που θέλουμε”.

“Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα καλά παρά τα κακά. Το Κοινοβούλιο έχει τώρα να κάνει μια επιλογή. Την ίδια επιλογή κάναμε και όταν αντιμετωπίσαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτύχαμε να αδράξουμε τη στιγμή”, προειδοποίησε ο τελευταίος.

Αυτό που είναι σαφές, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι ότι υπάρχει διακομματική υποστήριξη για έναν νέο οργανισμό που θα ρυθμίζει τον κλάδο.

ChatGPT,Sam Altman

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).