Επτά εναλλακτικές λύσεις του Google Maps που δεν έχετε ακούσει

Το Google maps είναι το πιο δημοφιλέστερο σύστημα χαρτογράφησης της Γης, αλλά δεν είναι πάντα τέλειο. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα χαρτών στο διαδίκτυο που αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά.

Εάν αναζητάτε διαφορετικές λειτουργίες από το Google Maps, ακριβέστερα , ή ζείτε σε μια χώρα όπου η Google είναι αποκλεισμένη ή δεν θέλετε να συμμετέχετε στους αλγόριθμους συλλογής δεδομένων της Google, αυτές οι επτά εναλλακτικές λύσεις μπορούν να σας δώσουν νέους ορίζοντες.

Για το ποια υπηρεσία χαρτών και δρομολογίων είναι η κατάλληλη κάθε στιγμή, εξαρτάται από το πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες, τους τόπους όπου θέλετε να πάτε και πώς θέλετε να φτάσετε εκεί. Αυτές οι εναλλακτικές υπηρεσίες χαρτών εκτός ότι έχουν όλα τα βασικά στοιχεία, έχουν και κάποια χρήσιμα ειδικά χαρακτηριστικά που τις διαφοροποιεί από την γενικότητα.

Μερικοί χάρτες εξ αυτών είναι ακριβέστεροι, προσφέρουν διαφορετικές λεπτομέρειες ή έχουν κάποια άλλη πτυχή που τους καθιστά βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις ως προς τους Χάρτες της Google. Ας τους δούμε:

MapQuest (Ιστός, Android, iOS, Phone, Amazon).
Το MapQuest υπάρχει περίπου όσο και οι Χάρτες της Google και λειτουργεί λίγο-πολύ το ίδιο, όταν πρόκειται για αναζήτηση τοποθεσιών και εύρεση οδηγιών. Θα αναγνωρίσει την τρέχουσα τοποθεσία σας με βάση τη διεύθυνση IP (εάν χρησιμοποιείτε τον ιστό) ή το GPS του τηλεφώνου σας (εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο).

Οι οδηγίες διαδρομής είναι πολύ ακριβείς και περιλαμβάνουν τα τρέχοντα επίπεδα επισκεψιμότητας, την απόσταση και ακόμη και το εκτιμώμενο κόστος καυσίμων για την οδήγηση. Παρέχει χειριστήρια ζουμ, προβολές δορυφόρου ή κυκλοφορίας και κουμπιά κοινής χρήσης ή εκτύπωσης. Μπορεί να σας δείξει ξενοδοχεία της περιοχής με κόστος δωματίου, βενζινάδικα, παντοπωλεία, καφετέριες, εμπορικούς χώρους και καταστήματα τροφίμων.

Waze (Ιστός, Android, iOS).
Εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Waze, θα νομίσετε ότι δεν υπάρχει κάποιος χάρτης και ότι δουλεύει μόνο για κινητά. Μέχρι να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Live Map στο μενού. Το Live Map σάς επιτρέπει να αναζητάτε γρήγορα προορισμούς και να σχεδιάζετε διαδρομές, να κάνετε κλικ στις τοποθεσίες στο χάρτη τοποθετώντας καρφίτσες και να χρησιμοποιήσετε το Waze Map Editor για να προσαρμόσετε τον δικό σας χάρτη οποιασδήποτε περιοχής.

Η έκδοση για κινητά, σας δίνει την δυνατότητα να μοιράζεστε γρήγορα ειδοποιήσεις κίνησης ή της αστυνομίας, προειδοποιήσεις κινδύνου, να σημειώνετε τα ενδιαφέροντα μέρη και να βάζετε φωτογραφίες. Γενικότερα διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά όσο αναφορά την οδήγηση, όπως κίνηση, προειδοποιήσεις ατυχημάτων, ραντάρ ταχύτητας και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμα να βλέπετε και να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες γύρω σας.

Bing Maps (Ιστός)
Οι χάρτες του Bing είναι ίσως ένας από τους πιο άμεσους ανταγωνιστές των Χαρτών της Google. Είναι πολύ απλοί στη χρήση. Όλα τα στοιχεία ελέγχου για την κατεύθυνση, την κυκλοφορία, την κοινή χρήση και άλλα, είναι ευθυγραμμισμένα σε ένα μενού στην κορυφή του χάρτη.

Σε σχέση με την Google οι χάρτες του Bing είναι εξαιρετικά λεπτομερείς με πολλά διαθέσιμα επίπεδα. Το περιβάλλον χρήστη είναι μοντέρνο και εύκολο στη χρήση και μπορείτε να αποθηκεύστε εύκολα θέσεις στην προσωπική βιβλιοθήκη σας.

HERE WeGo (Ιστός, Android, iOS)
Είναι απλό στη χρήση. Ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά είναι ιδανικοί για τους μινιμαλιστές που δεν θέλουν να αποπροσανατολίζονται από την πλοήγησης τους. Με την εφαρμογή, απλά ορίστε τον προορισμό σας και πηγαίνετε. Η εφαρμογή για κινητά απαιτεί να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Γενικότερα μπορείτε να σχεδιάζετε πιο γρήγορα μια διαδρομή και να ξεκινήσετε την πλοήγηση, έχει μεγάλη και εύκολη στην παρακολούθηση, οθόνη στην έκδοση για κινητά και περιέχει λιγότερους περισπασμούς στη λειτουργία πλοήγησης.

Rand McNally (Ιστός)
Οι χάρτες της Rand McNally είναι εξαιρετικά λεπτομερείς. Θα δείτε από τις μικρότερες λίμνες μέχρι ακόμη και τα πιο μικρά μονοπάτια πεζοπορίας.
Δυστυχώς η αναζήτηση διαδρομής και γενικά η αναζήτηση μία οδού περιορίζεται στην Αμερικάνικη ήπειρο

για ότι υποστηρίζει έχει έναν λεπτομερέστερο χάρτη από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία χαρτογράφησης, εντυπωσιακή και χρήσιμη δορυφορική προβολή, γρήγορο και απλό στη χρήση ζουμ, καθώς και αποθήκευση των τοποθεσιών σας

MAPS.ME (Android, iOS)
Το Maps.me είναι μια υπηρεσία μόνο για κινητά. Ωστόσο, είναι μια από τις λίγες εφαρμογές χαρτογράφησης που σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να είστε στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν χρησιμοποιεί πολλή αποθήκευση. Μπορείτε να κατεβάσετε γενικούς χάρτες ολόκληρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καταναλώνοντας μόνο 21 MB από το χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας.

Οι χάρτες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες, όπως τα επίπεδα κυκλοφορίας, επιχειρήσεις και αξιοθέατα, δωρεάν ταξιδιωτικούς οδηγούς για τους προορισμούς σας και αποθηκεύσεις σημειώσεων στο cloud.

OpenStreetMap (Web) και OsmAnd (Android, iOS, Amazon)
Αυτή η υπηρεσία έχει δύο κλάδους. Ο πρώτος είναι το web εργαλείο χαρτογράφησης OpenStreetMap και το άλλο είναι η εφαρμογή OsmAnd που τραβά δεδομένα από τη βάση δεδομένων της τοποθεσίας OpenStreetMap.

Το OsmAnd είναι μια εφαρμογή χαρτογράφησης χωρίς σύνδεση. Ο ιστότοπος OpenStreetMap είναι απλός, αλλά περιλαμβάνει περισσότερα χαρακτηριστικά από πολλές άλλες απλές υπηρεσίες χαρτογράφησης του διαδικτύου. Θα βρείτε διαφορετικά διαθέσιμα επίπεδα (ποδηλασίας, συγκοινωνιακό, ανθρωπιστικό) πολύ ακριβή σχεδιασμό διαδρομών και έναν λεπτομερή χάρτη της διαδρομής σας. Έχει πολλές λεπτομέρειες. Θα δείτε εικονίδια για τύπους επιχειρήσεων, μονοπάτια πεζοπορίας και ακόμη και την κατεύθυνση της ροής των ποταμών. Είναι εξαιρετικό για να διερευνήσετε περιοχές, αλλά δεν είναι τόσο καλό για πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Εναλλακτικά
Υπάρχουν μερικές υπηρεσίες χαρτογράφησης που είναι εξειδικευμένες και όχι καλές εναλλακτικές λύσεις ως προς τους Χάρτες της Google. Ελέγξτε αυτές τις υπηρεσίες που είναι μόνο για κινητά:

Citymapper (Web, Android, iOS) Το Citymapper επικεντρώνεται σε ένα πράγμα. Πώς να φτάσετε σε πόλεις χρησιμοποιώντας δημόσιες συγκοινωνίες είτε πρόκειται για λεωφορεία, τρένα, μετρό, πορθμεία, ποδηλασία ή περπάτημα. Αναφέρεται επί του παρόντος σε 39 διάφορες πόλεις, και καμία εξ αυτών δεν ανήκει στην Ελλάδα.

BackCountry Navigator (Android, Windows Mobile) Το BackCountry Navigator σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τοπογραφικούς χάρτες που είναι χρήσιμοι αν θέλετε να κάνετε κατασκήνωση, πεζοπορία, κυνήγι, καγιάκ, ψάρεμα και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Για τον χάρτη της Ελλάδας δεν απαιτεί να πληρώσετε.

Navmii (Android, iOS) Το Navmii είναι κατασκευασμένο με γνώμονα τους οδηγούς. Παρέχει φωνητική καθοδήγηση, κίνηση και δεδομένα δρόμου για 150 χώρες. Εάν ζείτε στις ΗΠΑ υπάρχει μια έκδοση Android ΗΠΑ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.080 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Στο HereWeGo μπορείς να κατεβάσεις χάρτες στην συσκευή. Επίσης έχει offline mode στη οποία η πλοήγηση και η αναζήτηση παίζουν κανονικά.

  2. Στην έκδοση Ηere WeGO 2.0.12823 που έχω σε ένα Xiaomi αν δεν συνδεθώ με το internet δεν ανοίγει καν το πρόγραμμα. Μάλλον ανοίγει για 2 sec και κλείνει αμέσως. Αν όμως είμαι στο διαδίκτυο αυτό ανοίγει και δουλεύει κανονικά !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).