Έρχεται εφαρμογή για κρυπτογραφημένο Skype


Skype

Οι ερευνητές που εργάζονται για το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών της Βαρσοβίας στη Πολωνία έχουν βρει έναν τρόπο για να στείλουν κρυπτογραφημένα μηνύματα χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή VoIP εφαρμογή της Microsoft το Skype.

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Skype συνεχίζει να στέλνει τα δεδομένα, ακόμη και όταν οι χρήστες δεν μιλάνε μεταξύ τους.

Μια τυπική κλήση Skype μεταδίδει δύο διαφορετικά είδη δεδομένων: πακέτα 130-bit, όταν ένας από τους χρήστες μιλάει και πακέτα 70-bit όταν δεν μιλάει κανείς.

Οι ερευνητές έχουν ανάπτυξαν μια εφαρμογή που ονομάζεται SkypeHide και επιτρέπει σε κάποιον να χρησιμοποιήσει τα πακέτα των 70-bit για να  μεταδώσει κρυπτογραφημένα μηνυμάτα, μόνον σε εκείνους που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή φυσικά αναφέρει το softpedia.

Το SkypeHide θα υποστηρίζει μηνύματα κειμένου, φωνής, δεδομένων και βίντεο με ρυθμό 1 KB το δευτερόλεπτο σε μια ενεργή κλήση Skype.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Βέβαια, το σύστημα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό, Οι ερευνητές θα το δείξουν στην πράξη στο Montpellier, της Γαλλίας τον Ιούνιο.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news