Έρχεται εφαρμογή για κρυπτογραφημένο Skype

Skype

Οι ερευνητές που εργάζονται για το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών της Βαρσοβίας στη Πολωνία έχουν βρει έναν τρόπο για να στείλουν κρυπτογραφημένα μηνύματα χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή VoIP εφαρμογή της Microsoft το Skype.

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Skype συνεχίζει να στέλνει τα δεδομένα, ακόμη και όταν οι χρήστες δεν μιλάνε μεταξύ τους.

Μια τυπική κλήση Skype μεταδίδει δύο διαφορετικά είδη δεδομένων: πακέτα 130-bit, όταν ένας από τους χρήστες μιλάει και πακέτα 70-bit όταν δεν μιλάει κανείς.

Οι ερευνητές έχουν ανάπτυξαν μια εφαρμογή που ονομάζεται SkypeHide και επιτρέπει σε κάποιον να χρησιμοποιήσει τα πακέτα των 70-bit για να  μεταδώσει κρυπτογραφημένα μηνυμάτα, μόνον σε εκείνους που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή φυσικά αναφέρει το softpedia.

Το SkypeHide θα υποστηρίζει μηνύματα κειμένου, φωνής, δεδομένων και βίντεο με ρυθμό 1 KB το δευτερόλεπτο σε μια ενεργή κλήση Skype.

Βέβαια, το σύστημα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο κοινό, Οι ερευνητές θα το δείξουν στην πράξη στο Montpellier, της Γαλλίας τον Ιούνιο.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).