Edward Snowden Julian Assange

Snowden και Assange Δύο άνθρωποι που τα έβαλαν με τις ΗΠΑ και είναι ζωντανοί

To ανέφερε την περασμένη Τρίτη ότι η πρώτη φάση της καμπάνιας “Flight of Liberty” για τον Edward θα αρχίσει την Τετάρτη (σήμερα) και υποσχέθηκε να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πράγμα που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Η υπόσχεση του οργανισμού ήρθε από τον λογαριασμό του στο Twitter.

[tweet_embed id=354700693287870465]

Edward Snowden Julian Assange

Το πρώτο πράγμα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας μας διαβάζοντας το tweet του WikiLeaks είναι ότι ο Snowden τελικά θα αποχωρήσει από τη προς έναν προορισμό της επιλογής του.

Ο Snowden έχει μέχρι στιγμής έχει άσυλο από τρεις διαφορετικές χώρες, την Βενεζουέλα, τη Βολιβία και τη Νικαράγουα, ενώ και άλλοι έχουν υποσχεθεί να εξετάσουν το αίτημα του.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον Snowden ότι δέχθηκε άσυλο σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη λύση για τον Snowden στην προσπάθειά του να διαφύγει την δίωξη από τις ΗΠΑ. Το σενάριο διαφυγής του Snowden στην Βενεζουέλα υποστήριξε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που ανέφερε ότι είναι η καλύτερη λύση.

Αν βέβαια ο Snowden αποφασίσει ότι θέλει να διαφύγει σε καμία από τις προαναφερθείσες χώρες, τότε θα πρέπει να ανακαλύψει και έναν ασφαλή τρόπο για να φτάσει στον προορισμό του.

Βέβαια η πολιτική του Snowden μάλλον τηρεί κάποιες προϋποθέσεις που θα του εξασφαλίσουν ασφάλεια, όσο γίνεται τέλος πάντων. Ο Snowden εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι το πως λειτουργούν.
Εντωμεταξύ τον τελευταίο μήνα όλα τα media είναι στραμμένα πάνω του. Το γεγονός αυτό, από μόνο του καθιστά πιο δύσκολο στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής να κάνουν μια αδέξια κίνηση η οποία θα έστρεφε την κοινή γνώμη πάνω τους και θα έκανε ήρωα τον Snowden.

  Tails Project: Tails 5.4 ανωνυμία στο διαδίκτυο

Το γεγονός επίσης ότι ο Snowden συνεργάζεται στενά με το WikiLeaks, δεν είναι τυχαίο. Ο γνωρίζει πολύ καλά τα μονοπάτια και ακόμα κι αν δεν έχει καταφέρει να φύγει από το Λονδίνο (βρίσκεται ακόμα στην πρεσβεία του Ισημερινού), έχει καταφέρει να αποφύγει την σύλληψη του ή κάποιο άλλο πολύ πιο δυσάρεστο γεγονός από τους αδίσταχτους εκτελεστές αποφάσεων των ΗΠΑ.

Με ποιο τρόπο; Αυτοί ξέρουν καλύτερα την συνταγή. Δημοσιοποίηση με αξιοποίηση όλων των μέσων που διατίθενται. Τηλεόραση, Internet κλπ. Για να μην αναφέρουμε τις ίδιες τις πληροφορίες που κρατούν στα χέρια τους οι δύο ακτιβιστές.

Ποιος ξέρει ίσως κάποιες από αυτές να είναι τόσο σημαντικές για τις ΗΠΑ, που δεν τολμούν να τους αγγίξουν.

Όμως αυτά είναι σενάρια, τα οποία μόνο ο χρόνος μπορεί να τα ξεκαθαρίσει. Οι ΗΠΑ έχουν δείξει από την άλλη, (θυμηθείτε την περίπτωση του Osama Laden) ότι όσος καιρός και να περάσει ο στόχος θα επιτευχθεί.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).