Το Sodar της Google σας βοηθάει να κρατάτε αποστάσεις

Το Sodar της Google είναι ένα AR εργαλείο που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις απαιτούμενες κοινωνικές αποστάσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Άτομα που στέκονται σε αναμονή και θέλουν να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού Covid-19 μπορούν να δουν εύκολα αν κρατούν αυτές τις αποστάσεις με την βοήθεια της Google και Sodar.

Η Google διαθέτει ένα νέο εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που μπορεί να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε toyw κανόνες κοινωνικής απόστασης όταν πρέπει να βγείτε έξω από το σπίτι σας. Πρόκειται για ένα πειραματικό project που ονομάζεται Sodar και δημιουργεί ένα δακτύλιο ακτίνας δύο μέτρων γύρω σας μέσω της οθόνης του τηλεφώνου σας. Ο σκοπός του εργαλείου είναι να σας δώσει έναν τρόπο να απεικονίσετε πόσο μακριά θα έπρεπε να είναι τα δύο μέτρα και να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον καθώς η καραντίνα έχει ήδη λήξει.

Το Sodar δεν είναι αυτόνομη εφαρμογή και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί για να λειτουργήσει. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπό του. Ωστόσο, θα λειτουργεί μόνο με χρήση Chrome σε συσκευές Android και ορισμένες συσκευές Android ενδέχεται να μην είναι συμβατές.

Εάν έχετε εργαστεί με οποιοδήποτε από τα AR project της Google στη συσκευή σας, τότε το τηλέφωνό σας είναι πιθανό να εμφανίζει τον εικονικό δείκτη κοινωνικής απόστασης του Sodar.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).