Κλεμμένα smartphones για εμπόριο κοκαΐνης

Μπογκοτά, Κολομβία – Στην πρωτεύουσα μιας χώρας που είναι διαβόητη για διακίνηση ναρκωτικών, η Κολομβιανή αστυνομία, έπειτα από υπόδειξη ενός πληροφοριοδότη, σταμάτησε ένα minivan Chevy που έβγενε από το αεροδρόμιο El Dorado της Μπογκοτά. Στο πίσω μέρος του οχήματος υπήρχαν δεκάδες κουτιά γεμέτα με παράνομα εισαγώμενα smarthones, όλα end, όπως και Samsung Galaxy S4, αναφέρει η .
PHONES

H κατάσχεση ;έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 26η Σεπτεμβρίου του . Τα κιβώτια περιείχαν πάνω από 400 Samsung, LG και BlackBerry, με τα εγχειρίδια οδηγιών και τους φορτιστές τους. Όταν η αστυνομία έκανε έναν πρόχειρο έλεγχο στα τηλέφωνα, οι οθόνες τους, εμφάνισαν τα ονόματα και τα λογότυπα δύο αμερικάνικων εταιρειών, της και της Verizon.

Η αναζήτηση των σειριακών αριθμών τους σε μια αμερικανική βάση δεδομένων που είχε η Αστυνομία έδειξε ότι οι συσκευές, ήταν “καθαρές”. Ωστόσο η Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας, δήλωσε ότι τα τηλέφωνα είχαν σαφώς κλαπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από τους διακινητές της Κολομβίας αποκάλυψαν ότι τα τηλέφωνα είχαν συλλεχθεί από κάποιον με κλεμμένα ηλεκτρονικά ειδη στο Μαϊάμι, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στην Μπογκοτά.
Οι διακινητές φυσικά, είχαν αλλάξει τους αύξοντες αριθμούς πριν τα εισάγουν στην Κολομβία.

  CNET χρησιμοποιεί AI για να γράφει άρθρα

Τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούν αυτά τα τηλέφωνα για τη διανομή κοκαΐνης, αφού χωρίς σειριακό αριθμό δεν μπορούν να εντοπιστούν, να συνδεθούν με νόμιμους κατόχους και να προσφέρουν στοιχεία στην Αστυνομία.
Φυσικά η κερδοσκοπία είναι τεράστια. Η παγκόσμια αγορά κλεμμένων αποφέρει ετησίως 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα Παρατηρητήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).