Κλεμμένα smartphones για εμπόριο κοκαΐνης

Μπογκοτά, Κολομβία – Στην πρωτεύουσα μιας χώρας που είναι διαβόητη για διακίνηση ναρκωτικών, η Κολομβιανή αστυνομία, έπειτα από υπόδειξη ενός πληροφοριοδότη, σταμάτησε ένα minivan Chevy που έβγενε από το αεροδρόμιο El Dorado της Μπογκοτά. Στο πίσω μέρος του οχήματος υπήρχαν δεκάδες κουτιά γεμέτα με παράνομα εισαγώμενα smarthones, όλα high end, όπως και S4, αναφέρει η Huffington Post.
PHONES

H κατάσχεση ;έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 26η Σεπτεμβρίου του 2012. Τα κιβώτια περιείχαν πάνω από 400 , LG και BlackBerry, με τα εγχειρίδια οδηγιών και τους φορτιστές τους. Όταν η αστυνομία έκανε έναν πρόχειρο έλεγχο στα , οι οθόνες τους, εμφάνισαν τα ονόματα και τα λογότυπα δύο αμερικάνικων εταιρειών, της AT&T και της .

Η αναζήτηση των σειριακών αριθμών τους σε μια αμερικανική δεδομένων που είχε η Αστυνομία έδειξε ότι οι , ήταν “καθαρές”. Ωστόσο η Εθνική Αστυνομία της Κολομβίας, δήλωσε ότι τα τηλέφωνα είχαν σαφώς κλαπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από τους διακινητές της Κολομβίας αποκάλυψαν ότι τα τηλέφωνα είχαν συλλεχθεί από κάποιον με κλεμμένα ηλεκτρονικά ειδη στο Μαϊάμι, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στην Μπογκοτά.
Οι διακινητές φυσικά, είχαν αλλάξει τους αύξοντες αριθμούς πριν τα εισάγουν στην Κολομβία.

Τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής χρησιμοποιούν αυτά τα τηλέφωνα για τη διανομή κοκαΐνης, αφού χωρίς σειριακό αριθμό δεν μπορούν να εντοπιστούν, να συνδεθούν με νόμιμους κατόχους και να προσφέρουν στοιχεία στην Αστυνομία.
Φυσικά η κερδοσκοπία είναι τεράστια. Η παγκόσμια αγορά κλεμμένων smartphones αποφέρει ετησίως 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα Παρατηρητήριο του Σαν Φρανσίσκο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).