Στον ανακριτή χρήστες παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης

Η εγκατάσταση ενός παράνομου αποκωδικοποιητή αφήνει την πόρτα του σπιτιού σας ορθάνοιχτη στους χάκερ και εκθέτει τα προσωπικά και οικονομικά σας δεδομένα στο κυβερνοέγκλημα.

iptv

 

Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια των αρχών επιβολής του νόμου και των παρόχων τηλεοπτικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση της ς στον οπτικοακουστικό τομέα και των κυκλωμάτων που λειτουργούν με την πώληση παράνομων αποκωδικοποιητών που μεταδίδουν κυρίως κορυφαία εθνικά αθλητικά γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές κάλεσαν οκτώ χρήστες που κατονομάζονται στη δικογραφία να δώσουν ένορκες καταθέσεις.

Οι χρήστες αυτοί ομολόγησαν ότι είχαν αγοράσει παράνομους αποκωδικοποιητές από συμμορίες. Μέσω αυτού του αποκωδικοποιητή, είχαν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο σε πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης χωρίς την άδεια του παρόχου συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, οι χρήστες πειρατικών συνδρομητικών εκπομπών υπόκεινται σε ποινική δίωξη φυλάκισης τουλάχιστον ενός μηνός και πρόστιμο έως 15.000 ευρώ σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα 343/2002.

Πράγματι, οι χρήστες πειρατικού οπτικοακουστικού περιεχομένου έχουν καταδικαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Τέτοιες κατηγορίες, και συνεπώς ποινές, προκύπτουν αφού ο ανακριτής έχει ζητήσει από τον δημόσιο χρήστη του πειρατικού περιεχομένου να καταθέσει.

Κάτι τέτοιο συνέβη τον Δεκέμβριο, όταν η αστυνομία της Πάτρας συνέλαβε επτά άτομα για “πειρατεία” συνδρομητικών καναλιών. Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν επί έξι χρόνια και είχε 2.000 πελάτες.

Δεδομένου ότι η αλματώδης διακίνηση πειρατικών τηλεοπτικών συνδέσεων συνδέεται άμεσα με το “οργανωμένο έγκλημα” και τις δραστηριότητές του, οι συναναστροφές και οι οικονομικές συναλλαγές με τα κυκλώματα αυτά μπορεί να έχουν ακόμη σοβαρότερες συνέπειες για τους χρήστες των παράνομων αυτών υπηρεσιών.

Η εγκατάσταση ενός παράνομου αποκωδικοποιητή αφήνει την πόρτα του σπιτιού σας ορθάνοιχτη στους χάκερ, εκθέτοντας όλα τα προσωπικά και οικονομικά σας δεδομένα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι πειρατικοί αποκωδικοποιητές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου ενημερώνονται και “σπάνε” ψεύτικα διαπιστευτήρια και ς πρόσβασης για να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Οι δημιουργοί ή/και οι πωλητές αυτών των προγραμμάτων μπορούν να έχουν πρόσβαση στα των χρηστών, όπου μπορούν να κλαπούν προσωπικά δεδομένα, όπως οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο, κωδικοί πρόσβασης και οικονομικά δεδομένα, όπως δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και TAXIS.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).