Σταματήστε το κλείδωμα του απομακρυσμένου υπολογιστή στο TeamViewer

Στην τελευταία έκδοση 10 του TeamViewer το χαρακτηριστικό του αυτόματος κλειδώματος του απομακρυσμένου υπολογιστή μετά το τέλος μίας συνεδρίας είναι ρυθμισμένο στην ένδειξη “αυτόματα” με αποτέλεσμα  όσοι από εσάς έχετε κατεβάσει και τρέχετε την  έκδοση 10 να είστε ίσως δυσαρεστημένοι από το απρόσμενο κλείδωμα του απομακρυσμένου υπολογιστή.teamviewer

Το χαρακτηριστικό ήταν διαφορετικά ρυθμισμένο από προεπιλογή στις προηγούμενες εκδόσεις και ίσως όσοι τρέχετε την τελευταία να  μην ξέρετε πως να απενεργοποιήσετε την εντολή αυτή.

Βέβαια θα πρέπει πρώτα από όλα να σας ενοχλεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά του χαρακτηριστικού αυτού όπως παραπονέθηκαν κάποιοι άλλοι χρήστες στο forum του Teamviewer.

Η λύση φυσικά δίδεται μέσα από το μενού του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδρομή:

Extra > Επιλογές > Για προχωρημένους > Εμφάνιση επιλογών για προχωρημένους > Ρυθμίσεις συνδέσεων σε άλλους υπολογιστές για προχωρημένους > Φραγή απομακρυσμένου υπολογιστή > Ποτέ

stop-the-auto-lock

Το By default θα το βρείτε με την επιλογή “Αυτόματα” και θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή “Ποτέ” . Φυσικά υπάρχει και η επιλογή “Πάντα” για όσους επιθυμούν μία τέτοια (σπαστική αλλά ασφαλή) συμπεριφορά.

  Το FBI δημιούργησε την υπηρεσία iGuardian

Εκτός της παραπάνω μόνιμης επιλογής υπάρχει και η προσωρινή ή αν θέλετε η επιλογή για την τρέχουσα συνεδρία που μπορείτε να την ρυθμίσετε ως ακολούθως:

Σε μία ανοικτή συνεδρία επιλέξτε από την μπάρα που βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου:

Ενέργειες > Κλείδωμα υπολογιστή > ξετσεκάρετε το “Κλείδωμα στο τέλος της συνεδρίας”

Αλλά θυμηθείτε ότι η παραπάνω ενέργεια έχει αποτελέσματα μόνο την τρέχουσα συνεδρία. Αν κλείσετε το Τeamviewer και το επανεκκινήσετε τότε το “Κλείδωμα στο τέλος της συνεδρίας” θα είναι και πάλι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

 

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  86  =  96

Previous Story

Προσθέστε ασφαλή λειτουργία στο μενού εκκίνησης των Windows 10 και 8

Next Story

Η Kaspersky αποκαλύπτει το χειρότερο malware της NSA