Αποτρέψτε τα Windows 10 να συγχρονίζουν τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ των συσκευών

Εάν, για να συνδεθείτε στα Windows 10, χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό της Microsoft, που είναι κοινός για διάφορες συσκευές, τότε αυτές οι συσκευές μπορούν να συγχρονιστούν σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις που μπορούν να συγχρονιστούν στα Windows 10 είναι τα θέματα, οι κωδικοί πρόσβασης, οι προτιμήσεις γλώσσας, η διευκόλυνση πρόσβασης καθώς και άλλες. Για λόγους προστασίας ή για έτερους δικούς σας λόγους, ίσως να θέλετε να σταματήσετε τα Windows 10 να συγχρονίζουν μεταξύ των συσκευών που έχετε στην κατοχή σας, κάποιες από αυτές τις ρυθμίσεις, για παράδειγμα τους κωδικούς πρόσβασης.

Αν λοιπόν, προτιμάτε να εισαγάγετε τους κωδικούς σας με μη αυτόματο τρόπο σε κάθε υπολογιστή σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό των κωδικών πρόσβασης στα Windows 10 και αυτό πραγματοποιείται με ένα από τους τους παρακάτω τρόπους:

Α. Μέσω των ρυθμίσεων .


Α.1 Ανοίξτε την καρτέλα των ρυθμίσεων.
Α.2 Πηγαίνετε στη σελίδα Λογαριασμοί> Συγχρονισμός των ρυθμίσεών σας.
Α.3 Στα δεξιά, μεταβείτε στην ενότητα Μεμονωμένες ρυθμίσεις συγχρονισμού. Εκεί, απενεργοποιήστε το διακόπτη “Κωδικοί πρόσβασης”.Επιπρόσθετα στη θέση αυτή θα βρείτε και όλες τις άλλες ρυθμίσεις συγχρονισμού και μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε ή να τις απενεργοποιήσετε.

  Τα domains .how είναι εδώ από την Google

Β. Μέσω του μητρώου.


Β.1 Ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής μητρώου.
Β.2 Μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SettingSync\Groups
Β.3 Στα αριστερά κάντε κλικ στο subkey με όνομα Credentials για να αναπτυχθεί.
Β.4 Στο δεξί παράθυρο διορθώστε ή δημιουργήστε μία νέα τιμή 32-Bit DWORD με όνομα “Enabled”. Σημείωση: Ακόμη και αν εκτελείτε Windows 64-bit θα πρέπει να δημιουργήσετε μια τιμή DWORD 32-bit. Ορίστε την τιμή του “Enabled” σε 0 για να απενεργοποιήσετε την επιλογή συγχρονισμού κωδικού πρόσβασης. Αν τη ορίσετε 1 τότε θα ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό.

Γ. Μέσω της πολιτικής ομάδας


Εάν εκτελείτε τα Windows 10 σε έκδοση Pro, Enterprise ή Education , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πολιτική Τοπικής Ομάδας για να ρυθμίσετε τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω.
Γ.1 Πατήστε τα πλήκτρα Win+ R στο πληκτρολόγιό σας και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε: gpedit.msc και πατήστε το πλήκτρο ΟΚ.
Γ.2 Θα ανοίξει ο Επεξεργαστής πολιτικής ομάδας. Μεταβείτε στην επιλογή “Ρυθμίσεις υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία των Windows > Συγχρονισμός ρυθμίσεων”. Ενεργοποιήστε την επιλογή πολιτικής “Να μην συγχρονίζονται οι κωδικούς πρόσβασης”. Προαιρετικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Να επιτρέπεται στους χρήστες να ενεργοποιούν τον συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης”.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

8  +    =  18

Previous Story

Pagespeed Insights με Lighthouse: τι είναι η νέα τεχνολογία

Next Story

Windows 10 October 2018 Update ISO ξανά κυκλοφόρησαν