Στρατηγική της CISA για ασφαλή ανάπτυξη δικτύων 5G


Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική της για την ασφαλή ανάπτυξη δικτύων 5G στις ΗΠΑ.

Η πέμπτη γενιά (5G) ασύρματης τεχνολογία αναμένεται να αποφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων ποσοστών δεδομένων και υψηλής χωρητικότητας δικτύου, επιτρέποντας έτσι τις εξελίξεις σε τομείς όπως οι έξυπνες πόλεις, τα αυτόνομα οχήματα και πολλά άλλα.

Αρχικά, το 5G θα λειτουργεί σε ένα μη αυτόνομο δίκτυο (NSA), αλλά θα πρέπει να μεταβεί σε αυτόνομο (SA) 5G μέσα σε αρκετά χρόνια, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία.

Πέρυσι, πάνω από 30 χώρες ανέπτυξαν  ένα έγγραφο που προσδιορίζει συστάσεις για την ανάπτυξη του 5G, το οποίο οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για να αναπτύξουν την Εθνική Στρατηγική για την Εξασφάλιση του 5G και περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν την υποδομή 5G τόσο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η στρατηγική 5G της CISA συμφωνεί πλήρως με το παρόν έγγραφο, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με πέντε στρατηγικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ασφαλούς και ανθεκτικής υποδομής του 5G.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Ο οργανισμός, ο οποίος αναφέρει ότι θα επικεντρωθεί στο να διασφαλίσει  ότι οι καθιερωμένες εταιρικές σχέσεις στον τομέα των υποδομών ζωτικής σημασίας θα χρησιμοποιηθούν για τις αναπτύξεις 5G, δημοσίευσε επίσης ένα infographic για να βοηθήσει στην εύκολη κατανόηση των οφελών και των κινδύνων που συνδέονται με το 5G.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news