Συμβουλές ασφαλείας για χρήση VPN

Δεδομένου ότι είμαστε σχεδόν πάντα συνδεδεμένοι στο Δια σε καθημερινή βάση, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ όλων μας.

Σήμερα, διερευνούμε πώς ένα VPN είναι ασφαλές στη χρήση και ποια άλλα θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο πρέπει να λάβετε όταν επιλέγετε ένα για καθημερινή χρήση.

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε ένα VPN;

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) σας επιτρέπει να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία του δικτύου σας, δρομολογώντας το μέσω διαφορετικών διακομιστών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι VPN που διατίθενται στην αγορά, όλα λειτουργούν λίγο διαφορετικά μεταξύ τους.

Τα άτομα που θέλουν να σερφάρουν ανώνυμα, έως κάποιο βαθμό, μπορούν να επωφεληθούν από ένα VPN. Ένα VPN αποκρύπτει τα δεδομένα σας από πιθανούς χάκερ και τον πάροχο υπηρεσιών του διαδικτύου που χρησιμοποιείτε.

Ορισμένα έχουν επιπλέον πλεονεκτήματα ασφαλείας και μερικά μπορούν να θεωρηθούν λίγο πιο από κάποια άλλα. Από τον τύπο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους όρους πληρωμής τους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες κατά την επιλογή ενός παρόχου υπηρεσιών VPN.

Paid ή Free VPNs

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι VPN: επί πληρωμή και δωρεάν.

Τα δωρεάν VPN περιορίζονται συνήθως από τον αριθμό των δυνατοτήτων που προσφέρουν στους πελάτες τους. Δεδομένου ότι είναι δωρεάν, πολλά άτομα πρέπει να μοιράζονται τον περιορισμένο αριθμό διακομιστών που προσφέρουν, καθιστώντας αυτές τις υπηρεσίες πιο αργές από τις πληρωμένες.

Ένα άλλο μειονέκτημα που έχουν είναι ο αριθμός των χωρών από τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διακομιστές τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καλύψετε την τοποθεσία σας μόνο με μερικές χώρες.

Και οι δύο τύποι μπορούν να καλύψουν τη δραστηριότητά σας, αλλά ένα premium VPN θα σας προσφέρει καλύτερη απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα και την αξιοπιστία. Σε μια premium υπηρεσία VPN, αναμένεται επίσης ότι θα έχουν εξαιρετικές υπηρεσίες πελατών.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν premium, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι μεγιστοποιείτε την ασφάλειά σας στο .

Ελέγξτε τους όρους της εταιρείας

Κάθε εταιρεία VPN έχει τους όρους και τις προϋποθέσεις που διαφέρουν μεταξύ τους. Είναι, επομένως, απαραίτητο να διαβάσετε τη πολιτική μιας εταιρείας VPN που σκοπεύετε να επιλέξετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι κατανοητά από την αρχή και γι ‘αυτό παραμένει ένα δύσκολο άλλα απαραίτητο βήμα.

Στη πολιτική χρήσης, ελέγχετε πάντα τις επιλογές απορρήτου που προσφέρουν. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγξετε ποιο VPN είναι πιο ιδιωτικό για τα δεδομένα που συλλέγουν για εσάς.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ανταγωνίζονται τιε υπόλοιπες εταιρείες. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους διαφέρουν και παρόλο που ορισμένες εταιρείες μπορεί να φαίνονται ασφαλείς, θα μπορούσαν ακόμη να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας.

Αλλάξτε τη χώρα στην οποία βρίσκεστε

Υπάρχουν ορισμένες χώρες – όπως η Κίνα ή η Τουρκία – που έχουν στη μαύρη λίστα σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ένα VPN σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους ανεξάρτητα από την προσπάθεια αποκλεισμού.

Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό είναι να αποκρύψετε τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν δεν θέλετε η κυβέρνηση να μάθει που έχετε πρόσβαση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα πλήρες σχέδιο, θα πρέπει να εφαρμόσετε επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Ελέγξτε ή ρωτήστε αν υπάρχει Trial Account

Τα VPN μπορεί να φαίνονται φθηνά με την πρώτη ματιά, αλλά αν προσθέσετε το κόστος τους, θα διαπιστώσετε ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Για να λάβετε μια σημαντική πρώτη ματιά, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα ετήσιο πρόγραμμα , το οποίο θα σας κοστίσει ακόμη περισσότερο.

Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να δοκιμάσετε την πλατφόρμα προτού πληρώσετε για μια ετήσια συνδρομή.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που ψάχνετε, ένα από τα οποία πρέπει να είναι η δική σας ασφάλεια. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα επικεντρωθούμε στην ταχύτητα, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την αυξήσετε.

Πρέπει να ελέγξετε για τυχόν διαρροές που μπορεί να προσφέρει το VPN σας, το οποίο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό είναι να ελέγξετε αν η διεύθυνση IP σας έχει αλλάξει και πόσες πληροφορίες εμφανίζετ το VPN σας για εσάς. Μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή διείσδυσης στο VPN σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που συζητούνται εδώ.

Μια απλή penetration testing δοκιμή θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε το VPN σας προσομοιώνοντας τι θα έκανε ένας εισβολέας για να διεισδύσει στο δίκτυό σας και να σας δείξει τα αποτελέσματα. Με το να μπορεί να υπερασπιστεί αυτές τις επιθέσεις, το VPN σας μπορεί να ασφαλίσει σωστά το δίκτυό σας.

Ένας δοκιμαστικός λογαριασμός με πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες VPN που χρειάζεστε είναι αρκετός για να δοκιμάσετε όλα αυτά τα πράγματα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν οι άνθρωποι αναφέρουν το ίδιο πράγμα.

Leakage

Ένα ζήτημα που πρέπει να εξετάσετε είναι εάν η υπηρεσία προσφέρει προστασία διαρροής DNS (Domain Name System). Υπάρχουν ορισμένα VPN που θα μπορούσαν να διαρρεύσουν ερωτήματα DNS εκτός της κρυπτογραφημένης ς. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει διαρροή των δεδομένων σας και να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι το VPN σας προσφέρει προστασία διαρροής DNS. Ακόμα και κατά τη της δοκιμαστικής περιόδου, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε εάν θα διαρρεύσει τυχόν πληροφορίες DNS.

Payment Terms και Log-Ins

Ένα άλλο ζήτημα με τον καταναλωτή VPN είναι ο τρόπος πληρωμής. Ορισμένα άτομα δεν θέλουν καθόλου να ταυτοποιηθούν, επομένως αναζητούν πολλούς τρόπους για να πληρώσουν ανώνυμα την υπηρεσία. Άλλοι αναζητούν ευκολία, αλλά σχεδόν όλες οι υπηρεσίες μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα.

Ορισμένες εταιρείες VPN μεταφέρουν τους τρόπους πληρωμής τους στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας επιλογές πληρωμής μέσω κρυπτογράφησης, η οποία ανωνυμοποιεί περαιτέρω τη χρήση μιας υπηρεσίας VPN.

Σύμφωνα με τις συνδέσεις, μερικές εταιρείες δεν απαιτούν καν να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας για τις πληροφορίες του λογαριασμού σας και να επιλέξετε κωδικό. Αυτός ο κωδικός μπορεί να απομνημονευθεί για να εγγυηθεί ότι καμία από τις λεπτομέρειες σας δεν χρησιμοποιείται.

Logging

Η καταγραφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αναζήτησή σας για τις κορυφαίες υπηρεσίες VPN, επειδή ασχολείται με την καταγραφή των προσωπικών σας πληροφοριών. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καταγραφής πληροφοριών, ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να καταγράφουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες της επισκεψιμότητάς σας και υπάρχουν άλλοι που δεν κάνουν καθόλου καταγραφή.

Συνιστάται να αποφεύγετε τους παρόχους VPN που ενδέχεται να συνδέονται στη δραστηριότητα του δικτύου σας, όπως οι ιστότοποι που επισκέπτεστε και η κυκλοφορία DNS. Αυτό είναι επικίνδυνο, επειδή αυτά είναι τα προσωπικά στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο αυτό που κάνετε στο διαδίκτυο.

Οι καλύτεροι πάροχοι VPN είναι αυτοί που δεν καταγράφουν καθόλου τις πληροφορίες σας. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένοι που καταγράφουν πόσο καιρό χρησιμοποιείτε τους διακομιστές τους και πόσο εύρος ζώνης καταναλώνετε. Δεν περιέχει προσωπικά στοιχεία, επομένως αυτοί οι τύποι διαδικασιών καταγραφής είναι ανεκτικοί σε κάποιο βαθμό.

VPN Protocols

Υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα VPN για να δοκιμάσετε και θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που υποστηρίζει ασφαλή πρωτόκολλα ως μέρος του πακέτου του. Τα πακέτα των Premium VPN σας επιτρέπουν μια ποικιλία επιλογών όσον αφορά την εξασφάλιση των συνδέσεων που έχετε.

Αυτά τα πρωτόκολλα επιτρέπουν μεγαλύτερη προστασία και κρυπτογράφηση για την κυκλοφορία που στέλνετε μέσω του δικτύου σας.

Kill Switches

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχετε για ένα VPN ποιότητας είναι εάν διαθέτει διακόπτη kill. Ένας διακόπτης kill λειτουργεί με όλης της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο εάν, κατά τύχη, η σύνδεση του VPN σταματήσει ή παρουσιάσει δυσλειτουργία. Αυτό θα αποτρέψει την αποκάλυψη επισκεψιμότητας που δεν αποκαλύπτεται μέσω του δικτύου σας.

Αυτό μειώνει τις πιθανότητες διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Dedicated IP Addresses

Το VPN που έχετε επιλέξει σας παρέχει αποκλειστικές διευθύνσεις IP που απέχουν πολύ από αυτό. Τα Premium VPN δεν χρησιμοποιούν πια αυτήν τη λειτουργία, επειδή οι snoops μπορούν να καρφιτσώσουν την επισκεψιμότητα σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP.

Μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP σας επιτρέπει να μοιράζεστε μια διεύθυνση IP με πολλούς χρήστες διευκολύνοντας την ανωνυμία για εσάς.

Ασφάλεια σε όλες τις συσκευές σας

Πολλοί πάροχοι VPN σάς επιτρέπουν πλέον να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε ορισμένες συσκευές και αυτό παρέχει στους πελάτες ασφάλεια σε κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιούν. Αυτό θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύνδεση VPN που πληρώνετε.

Μπορείτε να αποκτήσετε μια σύνδεση VPN που θα προστατεύει και θα καλύπτει την κυκλοφορία των δεδομένων σας έναντι αδίστακτων ατόμων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο τηλέφωνο, το tablet και σε πολλές συσκευές υπολογιστή που διαθέτετε. Ο συνηθισμένος αριθμός συσκευών στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε είναι πέντε.

Συμπέρασμα

Ακόμα και το καλύτερο VPN στην αγορά δεν θα είναι σε θέση να σας παρέχει πλήρη ανωνυμία και τη δυνατότητα να είστε ανίκητοι έναντι σε κάθε είδους απειλής στον κυβερνοχώρο που υπάρχει.

Ωστόσο, πρέπει να ακολουθήσετε τη δέουσα επιμέλεια και να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε πολλούς φορείς απειλής ανάλογα με το βαθμό προστασίας που χρειάζεστε. Προσδιορίστε τι προστατεύετε για εσάς και προσθέστε επιπλέον επίπεδα προστασίας για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).