Τεχνητή Νοημοσύνη η μεγαλύτερη κλοπή στην ανθρώπινη ιστορία

“Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της τεχνολογίας θέλουν να πιστεύουμε ότι η νοημοσύνη θα ωφελήσει την ανθρωπότητα”, υποστηρίζει μια στήλη στον , προσθέτοντας “Αστειεύονται…

data

“Υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο η , σαν ένα ισχυρό εργαλείο πρόβλεψης έρευνας και σαν ακούραστος εκτελεστής , θα μπορούσε πράγματι να λειτουργήσει προς όφελος της ανθρωπότητας. Αλλά για να συμβεί αυτό, αυτές οι τεχνολογίες θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσα σε μια πολύ διαφορετική οικονομική και κοινωνική τάξη από τη δική μας, που έχει σαν σκοπό την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών και την προστασία των πλανητικών συστημάτων που υποστηρίζουν όλη τη ζωή…”

Η Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς ουτοπικές ψευδαισθήσεις, είναι πολύ πιο πιθανό να γίνει ένα τρομακτικό εργαλείο περαιτέρω εκποίησης και λεηλασίας…

Ας κάνουμε μια υπόθεση:

Όλες αυτές οι ιστορίες που κυκλοφορούν τελευταία για την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποδειχθούν η μεγαλύτερη και πιο συνεπακόλουθη κλοπή στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι πιο πλούσιες εταιρείες στην ιστορία (Microsoft, Apple, Google, Meta, Amazon …) δεσμεύουν μονομερώς το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης που υπάρχει σε ψηφιακή μορφή και την περικλείουν σε ιδιόκτητα προϊόντα, πολλά από η οποία θα στοχεύουν άμεσα τους ανθρώπους των οποίων η ζωή εκπαίδευσε τις μηχανές χωρίς να κάποια άδεια ή συγκατάθεση.

Αυτό δεν πρέπει να είναι νόμιμο.

Στην περίπτωση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, υποβάλλονται διάφορες αγωγές που υποδεικνύουν ότι μια πράξη είναι ξεκάθαρα παράνομη…

Στην περίπτωση της Silicon αποκαλούν συνήθως την κλοπή “διαταραχή” από το disruption και πολύ συχνά καταφέρνουν να ξεφεύγουν από το Νόμο.

Γνωρίζουμε αυτή την πρακτική: προχωρήστε στην παράνομη περιοχή, ισχυριστείτε ότι οι παλιοί κανονισμοί δεν ισχύουν για τη νέα σας τεχνολογία. Ανακοινώστε ότι οι παλαιοί κανονισμοί βοηθούν μόνο την , ενώ συνεχίζετε να συλλέγετε τα δεδομένα σταθερά.

Όταν ξεπεράσουμε την καινοτομία αυτών των νέων παιχνιδιών και αρχίσουμε να κάνουμε απολογισμό των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συντριμμιών, η τεχνολογία θα είναι ήδη πανταχού παρούσα. Τόσο πολύ που τα δικαστήρια και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά.

Αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν ότι πραγματοποιούν κλοπές, ή τουλάχιστον ότι μπορεί να έχουν σοβαρά νομικά προβλήματα αλλά προχωρούν και ελπίζουν ότι η παλιά πρακτική θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά. Θεωρούν ότι η κλίμακα της κλοπής είναι ήδη τόσο μεγάλη και εκτυλίσσεται με τέτοια ταχύτητα που τα δικαστήρια και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα σηκώσουν ξανά τα χέρια τους μπροστά σε ένα υποτιθέμενο αναπόφευκτο όλων…

Εμείς εκπαιδεύσαμε τις μηχανές. Όλοι μας.

Αλλά δεν δώσαμε ποτέ τη συγκατάθεσή μας. Τα bots ανατράφηκαν με τη συλλογική εφευρετικότητα, την έμπνευση και τις αποκαλύψεις της ανθρωπότητας. Αυτά τα μοντέλα είναι μηχανές που θέτουν όρια για την οικειοποίηση της γνώσης. Καταβροχθίζουν και ιδιωτικοποιούν τις ατομικές μας ζωές καθώς και τις συλλογικές πνευματικές και καλλιτεχνικές μας κληρονομιές.

Ο στόχος τους δεν ήταν ποτέ να λύσουν την κλιματική αλλαγή ή να κάνουν τις κυβερνήσεις μας πιο υπεύθυνες ή την καθημερινότητά μας πιο χαλαρή. Ήταν πάντα το κέρδος από τη μαζική εξαθλίωση, η οποία, στον καπιταλισμό, είναι η κραυγαλέα και λογική συνέπεια της αντικατάστασης των ανθρώπινων λειτουργιών με bots.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
τεχνητή νοημοσύνη,κλοπή

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Αν φτάνει μια φυλλάδα σαν τον Guardian να αποκαλεί την τεχνητή νοημοσύνη κλοπή της ανθρώπινης διανόησης, φανταστείτε τι έχουν να δουν τα μάτια μας. Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς πραγματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).