Τα SMS βλάπτουν τις σχέσεις

Έχετε προβλήματα σχέσεων; Το Smartphone σας θα μπορούσε να είναι μια αιτία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συνεχόμενη ενασχόληση με τα γραπτά μηνύματα ή γενικότερα μια συνεχής επαφή με το κινητό μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή απογοήτευσης και δυσαρέσκειας αν συμβαίνει μακροπρόθεσμα, σε σοβαρές σχέσεις. Ερευνητές από το Brigham Young University ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα πάρα πολλά γραπτά μηνύματα επιφέρουν τη δυσαρέσκεια μιας σχέσης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες 276 ενήλικων ηλικίας μεταξύ 18 και 25. Το 38% από αυτούς είχαν μια σοβαρή σχέση, το 46% ήταν σε σχέση και το 16% ήταν παντρεμένοι. Τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα, έπρεπε να συμπληρώσουν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σχέσεων, το οποίο περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή τους και στις σχέσεις τους.

sms-messages

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση SMS σαν τρόπος να ζητήσει κάποιος συγγνώμη, ή για διευθέτηση διαφωνιών ή την λήψη αποφάσεων συσχετίστηκε με χαμηλότερη ποιότητα σχέσης για τις γυναίκες. Για τους άνδρες, η χαμηλότερη ποιότητα σχέσης συσχετίστηκε με την συχνή χρήση γραπτών μηνυμάτων.

  Cloudflare μετακβαντική κρυπτογραφία για όλους

Φυσικά, τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει κεντρικό σημείο της σχέσης πολλών ζευγαριών, με το 82% να αναφέρουν αποστέλλουν μεταξύ τους πολλά μηνύματα καθημερινά. Βέβαια πολλές φορές αυτό δεν είναι κακό: Είναι ένας τρόπος έκφρασης που βρέθηκε να ενισχύσει πραγματικά τις σχέσεις.

“Η τεχνολογία φαίνεται να είναι πιο σημαντική για τη σχέση από ότι ήταν στο παρελθόν,” αναφέρει η ερευνήτρια του BYU, Lori Schade.

Όμως τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικά αν τα ζευγάρια χρησιμοποιούν τα γραπτά μηνύματα για συνομιλίες “συντήρησης της σχέσης” δηλαδή για την επίλυση προβλημάτων ή άλλων σοβαρών θεμάτων.

Αν ένα ζευγάρι έχει μεγάλες συζητήσεις μέσω γραπτών μηνυμάτων, θα μπορούσε να αναστείλει ενδεχομένως το επίπεδο της συναισθηματικής σύνδεσης σε μια σχέση, αφού οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο διακόπτονται και γίνονται ψηφιακές.

“Η αντίδραση στην απογοήτευση εμφανίζεται πιο γρήγορα στην επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο,” αναφέρει ο ερευνητής Sandberg.

Αυτή η κουλτούρα όμως βλάπτει περισσότερο την ζωή μας και τις σχέσεις μας. Η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων αισθάνονται ότι η συνεχής συνδεσιμότητα έχει ένα αρνητικό τίμημα στη ζωή και τις σχέσεις τους: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της , πάνω από το 60% των νέων χρησιμοποιούν πού την τεχνολογία, παραδέχονται ότι η συμπεριφορά τους μπορεί να είναι απάνθρωπη.

  Microsoft Office αλλάζει όνομα και γίνεται Microsoft 365

Παρόλα αυτά, η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 70% των νέων αναφέρουν ότι η τεχνολογία βελτιώνει τις σχέσεις τους. Το κλειδί, όπως φαίνεται, είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Huffington Post

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  81  =  85