Jeremy Hammond: Η απολογία ενός hacker που θα συζητηθεί


Ο hacker Jeremy Hammond καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 10 χρόνια φυλάκιση για την κλοπή εσωτερικών emails από την παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών Stratfor.

Εισήλθε ενώπιον του δικαστηρίου με τα μακριά του μαλλιά, ένα πλατύ χαμόγελο και φώναξε “what’s up, my brothers” σε μια αίθουσα γεμάτη με δεκάδες υποστηρικτές του. Όταν ήταν η σειρά του να μιλήσει, υποστήριξε με μια προκλητική δήλωση ότι οι πράξεις του ήταν γραφτό να αποκαλύψουν την αλήθεια και παραβίασε τις ιστοσελίδες της κυβέρνησης κατ’εντολή ενός πληροφοριοδότη του FBI.

jeremy_hammond.si
Ο Hammond, είναι σήμερα 28 χρονών και έχει ένα πολύ βεβαρημένο ποινικό μητρώο για τις διαμαρτυρίες του, τόσο online όσο και offline σε διαδηλώσεις εναντίον της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Συνέλευσης του 2004 και σε διαμαρτυρίες ακτιβιστών που ήταν ενάντια στον Πόλεμο του Ιράκ. Η κλοπή όμως των δεδομένων από το Stratfor, μαζί με τους Anonymous πήρε πάρα πολύ μεγάλη δημοσιότητα.

Τον Μάιο, ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία που τπυ είχαν προσάψει για συνωμοσία και πειρατεία του ιδιωτικού γραφείου πληροφοριών Strategic Forecasting, ή Stratfor. Η παραβίαση είχε σαν αποτέλεσμα την κλοπή των διευθύνσεων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και τις πληροφορίες των λογαριασμών από τους περίπου 860.000 συνδρομητές της Stratfor. Στις πληροφορίες αυτές υπήρχαν και 60.000 πιστωτικές κάρτες.

Ο Hammond δεν χρησιμοποίησε τις πιστωτικές κάρτες και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να τις χρησιμοποιούν για να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

“Ο κ. Hammond φαίνεται να θεωρεί τον εαυτό του σαν ένα σύγχρονο Ρομπέν των Δασών”, δήλωσε η Εισαγγελέας Loretta Preska, πριν τον καταδικάσουν. Απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι οι ενέργειές του ήταν ανάλογες με αυτές του Martin Luther King Jr. ή του Pentagon Papers leaker Daniel Ellsberg, ο οποίος έγραψε και μια επιστολή για την υπεράσπισή του.

Διαβάστε την απολογία του Hammond, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα υπεράσπισης του.

Καλημέρα. Σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία. Το όνομά μου είναι ο Jeremy Hammond και είμαι εδώ για να καταδικαστώ για hacking δραστηριότητες που πραγματοποίησα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τους Anonymous. Είμαι φυλακισμένος στο MCC για τους τελευταίους 20 μήνες και είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ για το πώς θα ήθελα να εξηγήσω τις πράξεις μου.

Πριν ξεκινήσω, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δικηγόρους και όλους όσους εργάστηκαν για την περίπτωσή μου: Elizabeth Fink , Susan Kellman , Sarah Kunstler , Emily Kunstler , Margaret Kunstler και Grainne O’Neill. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Εθνικό Δικηγόρο Guild, της Επιτροπής Άμυνας και του δικτύου υποστήριξης του Jeremy Hammond, τους Free Anons, το Anonymous Solidarity Network, τους Anarchist Black Cross, και όλους τους άλλους που με έχουν βοηθήσει και μου στέλνουν γράμματα υποστήριξης.
Οι πράξεις πολιτικής ανυπακοής και άμεσης δράσης που θα καταδικαστώ σήμερα είναι σύμφωνα με τις αρχές του κοινοτικού δικαίου και της ισότητας που καθοδηγούν τη ζωή μου. Μπήκα σε δεκάδες εταιρείες υψηλού προφίλ και κυβερνητικά όργανα, γνωρίζοντας ξεκάθαρα ότι αυτό που έκανα ήταν αντίθετο προς το νόμο, και ότι οι ενέργειές μου θα μπορούσαν να με οδηγήσουν στην ομοσπονδιακή φυλακή. Αλλά ένιωθα ότι είχα την υποχρέωση να χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου για να εκθέσω και να αντιμετωπίσω μια αδικία. Ήθελα να φέρω την αλήθεια στο φως.

Θα ήθελα να μπορώ να επιτύχω τους ίδιους στόχους με νόμιμα μέσα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, από ψηφοφορίες και ειρηνικές διαμαρτυρίες και έχω διαπιστώσει ότι οι έχοντες την εξουσία δεν επιθυμούν να εκθέσουν την αλήθεια. Αντιμετωπίζουμε μια δομή εξουσίας που δεν σέβεται το δικό της σύστημα ελέγχου και ισορροπιών, τα δικαιώματα των πολιτών της ή και της διεθνής κοινότητας.

Η είσοδος μου στην πολιτική ήταν όταν ο Τζορτζ Μπους έκλεψε τις προεδρικές εκλογές το 2000, και εκμεταλλευόμενος τα κύματα του ρατσισμού και του πατριωτισμού μετά την 11/9 ξεκίνησε απρόκλητους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Πήρα τους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφελώς πιστεύοντας ότι φωνές μας θα ακουστούν στην Ουάσιγκτον και θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τον πόλεμο. Αντ ‘αυτού, χαρακτηριστήκαμε σαν προδότες, ξυλοκοπηθήκαμε και μας συνέλαβαν.

Έχω συλληφθεί για πολλές πράξεις πολιτικής ανυπακοής στους δρόμους του Σικάγο. Από το 2005 άρχισα να χρησιμοποιώ τις δεξιότητες μου στον υπολογιστή για πολιτική διαμαρτυρία. Το FBI με συνέλαβε για hacking σε συστήματα πληροφορικής μιας ομάδας που ονομάζεται Protest Warrior, μια οργάνωση που πουλάει ρατσιστικά t-shirts στην ιστοσελίδα τους. Καταδικάστηκα βάσει του νόμου περί Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης, και η “απώλεια” στην περίπτωσή μου υπολογίστηκε αυθαίρετα πολλαπλασιάζοντας τις 5000 πιστωτικές κάρτες που υπήρχαν στη βάση δεδομένων με 500 δολάρια. Σύνολο 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Καταδικάστηκα για αυτό το ποσό, και οι πιστωτικές κάρτα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από εμένα ή οποιονδήποτε άλλον. Τότε καταδικάστηκα για δύο χρόνια φυλάκιση.

Στη φυλακή είδα την άσχημη πραγματικότητα για το πώς το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που κρατούνται σε αιχμαλωσία πίσω από τα κάγκελα. Η εμπειρία μου σταθεροποίησε τις απόψεις μου που ήταν αντίθετες σε κάθε ενέργεια κατασταλτικής μορφής και τη σημασία που έχει να υποστηρίζει κάποιος αυτό που πιστεύει.

Όταν βγήκα, ήμουν πρόθυμος να συνεχίσω τη συμμετοχή μου στους αγώνες για κοινωνική αλλαγή. Δεν ήθελα να πάω πίσω στη φυλακή και γι ‘αυτό επικεντρώθηκα στην οργάνωση της κοινότητας. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, απογοητεύτηκα με τους περιορισμούς, της ειρηνικής διαμαρτυρίας, θεωρώντας ότι είναι ρεφορμιστική και αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση Ομπάμα συνέχιζε τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, κλιμακώνει τη χρήση drones, και δεν έκλεισε το Γκουαντάναμο.

Αυτή τη φορά, συνεργάστηκα με το Wikileaks και τους Anonymous. Ήταν πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις ιδέες του χακτιβισμού να αποδίδουν καρπούς. Ήμουν ιδιαίτερα συγκινημένος από την ηρωική δράση της Chelsea Manning, η οποία αποκάλυψε τις αγριότητες που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πήρε ένα τεράστιο προσωπικό ρίσκο να διαρρεύσει αυτές τις πληροφορίες – πιστεύοντας ότι το κοινό είχε το δικαίωμα να γνωρίζει και να ελπίζει ότι οι αποκαλύψεις της θα είναι ένα θετικό βήμα για να σταματήσουν όλες αυτές οι κακοποιήσεις.

Σκέφτηκα πολύ για να επιλέξω αυτήν την πορεία και πάλι. Έπρεπε να ρωτήσω τον εαυτό μου, αν η Chelsea Manning μπήκε στον εφιάλτη της φυλακής για την αλήθεια, εγώ θα ήθελα ​​να κάνω οποιαδήποτε λιγότερο; Νόμιζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιδείξεις αλληλεγγύη είναι να συνεχίζεις το έργο, εκθέτοντας και αντιμετωπίζοντας τη διαφθορά.

Πήγα στους Anonymous, γιατί πιστεύω στις αυτόνομες, αποκεντρωμένες δράσεις. Εκείνη τη στιγμή οι Anonymous είχαν εμπλακεί σε δράσεις για τη στήριξη των αραβικών εξεγέρσεων την Άνοιξη, κατά της λογοκρισίας, καθώς και για την υπεράσπιση του Wikileaks. Είχα πολλά να συνεισφέρω, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών δεξιοτήτων μου. Ήταν μια συναρπαστική στιγμή – η γέννηση μιας ψηφιακής διαφωνίας, όπου οι ορισμοί και οι δυνατότητες του χακτιβισμού έπαιρναν σάρκα και οστά.

Ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για το έργο των hacker της LulzSec οι οποίοι παραβίασαν ορισμένους σημαντικούς στόχους. Τότε, για πρώτη φορά άρχισα να μιλάω με τον Sabu, ο οποίος ήταν πολύ ανοικτός για τις παραβιάσεις που υποτίθεται ότι διέπραξε, και ενθάρρυνε άλλους hackers να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιτεθούν σε μεγάλα κρατικά και εταιρικά συστήματα κάτω από το λάβαρο της Anti Security. Αλλά αμέσως μετά τη συμμετοχή μου, οι hackers της Lulzsec συνελήφθησαν, αφήνοντας εμένα να σπάω συστήματα και να γράφω τα δελτία τύπου. Αργότερα, έμαθα ότι ο Sabu ήταν ο πρώτος που συνελήφθη, και μιλούσα μαζί του ενώ ήταν πληροφοριοδότης του FBI.

Οι Anonymous συμμετείχαν επίσης στα πρώτα στάδια της Occupy Wall Street. Πήρα μέρος στις επιχειρήσεις σαν μέρος του Occupy Chicago και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που έβλεπα ένα παγκόσμιο μαζικό κίνημα ενάντια στις αδικίες του καπιταλισμού και του ρατσισμού. Σε λίγους μήνες, τα “Occupations” σταμάτησαν, με τα μέτρα καταστολής της αστυνομίας και τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών που εκδιώχθηκαν από τα δημόσια πάρκα. Η καταστολή των Anonymous και του κινήματος Occupy έδωσαν στόχους για AntiSec τους επόμενους μήνες – η πλειοψηφία των hacks που ακολούθησαν ήταν εναντίον στόχων της αστυνομίας σαν αντίποινα για τις συλλήψεις των συντρόφων μας.
Ποτέ δεν είχα ακούσει για το Stratfor μέχρι που Sabu μου το υπέδειξε. Ο Sabu ενθάρρυνε τον κόσμο να παραβιάζει συστήματα, και βοηθούσε στην στρατηγική διευκόλυνσης των επιθέσεων. Εκείνος μου έδωσε ακόμη τα τρωτά σημεία των στόχων που είχαν κοινοποιηθεί από άλλους hackers και ήταν μεγάλη έκπληξη όταν έμαθα ότι ο Sabu συνεργαζόταν με το FBI.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2011, ο Sabu προσεγγίστηκε από έναν άλλο hacker που είχε ήδη παραβιάσει τη βάση δεδομένων με τις πιστωτικές κάρτες του Stratfor. Ο Sabu, υπό το άγρυπνο βλέμμα της κυβέρνησης, κάλεσε τον hacker στο ιδιωτικό μας chatroom, όπου μας παρότρυνε να κατεβάσουμε ολόκληρη τη βάση δεδομένων του Stratfor.

Πέρασα αρκετό χρόνο ερευνώντας το Stratfor και επανεξετάζοντας τις πληροφορίες που μας είχαν δόθεί. Αποφάσισα ότι η ισχυρή πελατειακή βάση δεδομένων του Stratfor περιείχε πιστωτικές κάρτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δωρεές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μου πήρε περισσότερο από μια εβδομάδα για να αποκτήσω περαιτέρω πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα του Stratfor, μέχρι που τελικά “έσπασα” τον διακομιστή αλληλογραφίας τους. Υπήρχαν τόσο πολλές πληροφορίες, που χρειαζόμασταν πολλούς δικούς μας servers, προκειμένου να μεταφέρουμε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Sabu , ο οποίος ασχολήθηκε με την επιχείρηση σε κάθε βήμα, προσέφερε ένα διακομιστή, ο οποίος βέβαια ήταν του FBI. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, τα μηνύματα μεταφέρθηκαν, οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιήθηκαν για δωρεές, και τα συστήματα Stratfor ήταν παραμορφωθεί και καταστραφεί. Το γιατί το FBI δεν συνέλαβε τον πρώτο hacker που βρήκε την αρχική ευπάθεια που επέτρεψε αυτό το hack παραμένει μυστήριο.

Μετά το Stratfor, συνέχισα να παραβιάζω άλλους στόχους, χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό “zero day exploit” που μου επέτρεπε να έχω πρόσβαση διαχειριστή σε συστήματα που τρέχουν τη δημοφιλή πλατφόρμα webhosting Plesk. Ο Sabu μου ζήτησε πολλές φορές πρόσβαση σε αυτό το exploit, αλλά αρνήθηκα να του το δώσω. Ο Sabu συνέχισε να μου προμηθεύει καταλόγους ευάλωτων στόχων. Παραβίαζα πολλές ιστοσελίδες και ανέβαζα τα δεδομένα στο διακομιστή του FBI.
Η κυβέρνηση γιορτάζει την καταδίκη μου και τη φυλάκιση μου, ελπίζοντας ότι έτσι θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Πήρα την ευθύνη για τις πράξεις μου, ομολόγησα την ενοχή του, αλλά πότε θα λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τα εγκλήματά της;
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την απειλή των hackers, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύουν για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στο βιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά παράλληλα έχουν την ίδια επιθετική συμπεριφορά και ισχυρίζονται ότι το κάνουν για την πρόληψη. Η υποκρισία του “νόμου και της τάξης” και οι αδικίες που προκαλεί ο καπιταλισμός δεν μπορεί να θεραπευτεί με τη θεσμική μεταρρύθμιση, αλλά μέσω της πολιτικής ανυπακοής και την άμεσης δράσης. Ναι, παραβίασα το νόμο, αλλά πιστεύω ότι μερικές φορές οι νόμοι πρέπει να παραβιάζονται ώστε να δημιουργηθεί χώρος για αλλαγή.
Η Frederick Douglas, ανέφερε “Power concedes nothing without a demand. It never did and it never will. Find out just what any people will quietly submit to and you have found out the exact measure of injustice and wrong which will be imposed upon them, and these will continue till they are resisted with either words or blows, or both. The limits of tyrants are prescribed by the endurance of those whom they oppress.”

Αντιλαμβάνομαι ότι το να δώσω στη δημοσιότητα προσωπικές πληροφορίες αθώων ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με τις πράξεις των αρχών δεν ήταν το καλύτερο. Ζητώ συγγνώμη για την κυκλοφορία των δεδομένων που ήταν επιβλαβής για τα άτομα που ήταν άσχετα με τους στόχους μου. Πιστεύω στο ατομικό δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής – από την επιτήρηση της κυβέρνησης, καθώς και από φορείς όπως εμένα, και εκτιμώ την ειρωνεία της δικής της συμμετοχής μου στην καταπάτηση των δικαιωμάτων αυτών. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ για να κάνω αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας. Εξακολουθώ να πιστεύω στη σημασία του χακτιβισμού ως μια μορφή πολιτικής ανυπακοής, αλλά είναι καιρός για μένα να προχωρήσουμε σε άλλους τρόπους για να φέρουμε την αλλαγή. Ο χρόνος που έχω περάσει στη φυλακή έχει κοστίσει στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, και την κοινότητα. Ξέρω ότι με χρειάζονται στο σπίτι. Αναγνωρίζω ότι πριν από 7 χρόνια στάθηκα ενώπιον ενός άλλου ομοσπονδιακού δικαστή, με παρόμοιες κατηγορίες, αλλά αυτό δεν θα μειώσει την ειλικρίνεια μου.

Stay strong and keep struggling.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news