Που έπεσε τελικά ο δορυφόρος Tiangong-1 στις 3:16 μμ

Ο Κινέζικος διαστημικός σταθμός Tiangong-1 πέρασε τελικά την ατμόσφαιρας της Γης και προσγειώθηκε κάπου στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το τεράστιο διαστημόπλοιο έπεσε στις 3:16 μμ την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την αμερικάνικη στρατηγική διοίκηση (Strategic Command), η οποία ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές σημείο επανεισόδου μαζί με υπηρεσίες από οκτώ άλλες χώρες.Tiangong-1

Η πτώση του διαστημικού σταθμού σταμάτησε μια επταετή τροχιά του οχήματος που τελικά δεν έπεσε σε κάποια κατοικημένη περιοχή.

Η πλήρης απογοήτευση των κινδυνολόγων που κατά καιρούς ανέφεραν ότι ο σταθμός θα μπορούσε να χτυπήσει την Ελλάδα…

Στην πραγματικότητα ήταν πολύ δύσκολο να οριστεί ακριβώς η θέση πτώσης του Tiangong-1.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι trackers ήταν σε θέση να περιορίσουν την ώρα της επανεισαγωγής του διαστημοπλοίου στην ατμόσφαιρα της Γης κατά προσέγγιση και με ένα χρονικό περιθώριο μεταξύ τριών, τεσσάρων ωρών.

  Microsoft: Σας χρησιμοποίησε η εταιρεία με τα Windows 11;

Όμως ο εντοπισμός του χώρου που θα έπεφτε συνέχιζε να είναι μεταβλητός.

Γιατί; Ο διαστημικός σταθμός περιστρεφόταν γύρω από την τροχιά της Γης με 27.359 χιλιόμετρα την ώρα. Έτσι, εάν μια εκτίμηση ήταν λάθος κατά μια ώρα, ο σταθμός θα έπεφτε 27.359 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε οριστεί.

Η πτώση του Tiangong-1 σταμάτησε πολλά χρόνια ανησυχίας για το πού θα έπεφτε το διαστημόπλοιο. Ο διαστημικός σταθμός ήταν ένα ιδιαίτερα βαρύ όχημα και πάρα πολλοί εμπειρογνώμονες προέβλεπαν ότι η ατμόσφαιρα της Γης δεν θα κατάφερνε να τον διασπάσει σε μικρά κομμάτια.

Ωστόσο, οι πιθανότητες του να μην πλήξει κάποια κατοικημένη περιοχή ήταν πολύ μεγάλες, αφού η Γη καλύπτεται ως επί το πλείστον από ωκεανούς.

Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος να χάσει την ζωή του κάποιος από διαστημικά συντρίμμια είναι ένας στο 1 τρισεκατομμύριο, σύμφωνα με την Aerospace Corporation, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες και καθοδήγηση για τις διαστημικές αποστολές. (PDF)

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  49  =  58

Previous Story

Cloudflare: δωρεάν DNS σε HTTPS από την εταιρεία

Next Story

Βίζα για ΗΠΑ; λογαριασμοί social, email και αριθμοί τηλεφώνων