Top 4 διανομές για ανωνυμία το 2020!

Με την ανάπτυξη του , οι προσωπικές πληροφορίες γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Για την αποτροπή της ς πληροφοριών, πολλές ομάδες ασφαλείας ανέπτυξαν ανώνυμες διανομές, βασισμένες σε κάποιο λειτουργικού .

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 4 λειτουργικά συστήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και είναι βασισμένα στην .

Qubes OS

Το Qubes OS είναι ένα σύστημα βασισμένο στην ασφάλεια (OS). Το λειτουργικό σύστημα είναι το λογισμικό που εκτελεί όλα τα άλλα προγράμματα σε έναν υπολογιστή. Μερικά παραδείγματα δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων είναι τα Microsoft Windows, Mac OS X, Android και iOS.

Το Qubes είναι δωρεάν και λογισμικό ανοιχτού κώδικα (FOSS). Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν ελεύθερα να το χρησιμοποιούν, να το αντιγράψουν και να αλλάζουν το λογισμικό με οποιονδήποτε τρόπο. Σημαίνει επίσης ότι ο πηγαίος κώδικας είναι ανοιχτός, ώστε άλλοι να μπορούν να συνεισφέρουν και να τον ελέγχουν ανά πάσα στιγμή.

Για κατέβασμα πατήστε εδώ

Whonix

Το Whonix βασίζεται σε ένα κοινόχρηστο λειτουργικό σύστημα Box, Debian GNU / Linux και Tor. Αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τις επιθέσεις διατηρώντας παράλληλα τη χρηστικότητα. Καθιστά δυνατή την ανωνυμία στο διαδίκτυο μέσω ασφαλούς και  αυτόματης χρήσης του δικτύου Tor σε όλες τις λειτουργίες του. Μια βαριά αναδιαμορφωμένη βάση Debian εκτελείται σε πολλές εικονικές μηχανές, παρέχοντας ένα σημαντικό επίπεδο προστασίας από κακόβουλα προγράμματα και διαρροές IP.

Οι προεγκατεστημένες και προκαθορισμένες είναι έτοιμες για χρήση και η εγκατάσταση πρόσθετων εφαρμογών ή η εξατομίκευση της επιφάνειας εργασίας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον χρήστη. Το Whonix είναι το μόνο ενεργά αναπτυγμένο λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε VM και σε συνδυασμό με το Tor.

Το Whonix αποτελείται από δύο εικονικές μηχανές: μία από τις εικονικές μηχανές που λειτουργούν ως Tor, ενεργώντας ως πύλη, η λεγόμενη Whonix-Gateway. Μια άλλη εικονική μηχανή που ονομάζεται Whonix-Workstation, λειτουργεί σε ένα εντελώς απομονωμένο δίκτυο, που συνδέονται όλα μέσω του Tor . Με τον ίδιο τρόπο που είστε ασφαλείς μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς και όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Για κατέβασμα πατήστε εδώ

Linux Kodachi3

Το λειτουργικό σύστημα Linux Kodachi βασίζεται στο Debian 8.6. Σας παρέχει ένα ασφαλές, αντι-χάκινγκ, ανώνυμο λειτουργικό σύστημα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατότητες που θα πρέπει να έχει ένα άτομο που ανησυχεί για το απόρρητο έτσι ώστε να είναι ασφαλή.

Το Kodachi είναι πολύ εύκολο στη χρήση και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εκκινήσετε στον υπολογιστή σας μέσω μιας ς USB. Τότε θα πρέπει να έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα με καθιερωμένη σύνδεση VPN + Δημιουργία Tor Connection + υπηρεσία DNScrypt. Δεν απαιτείται ρύθμιση ή γνώση Linux από την πλευρά σας, τα κάνει όλα αυτό για εσάς. Ολόκληρη η διανομή είναι λειτουργική από την προσωρινή μνήμη RAM, οπότε μόλις το κλείσετε, δεν υπάρχει ίχνος πίσω από όλες τις δραστηριότητές σας.

Για κατέβασμα πατήστε εδώ

Tails

Το Tails είναι ένα live λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε CD, δίσκο U και κάρτα SD. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα Linux βασισμένο στο Tor, που τρέχει αυτόματα το Tor αφού δεν αποθηκεύει δεδομένα από το τοπικό σύστημα.

Στοχεύει στη διατήρηση του απορρήτου και της ανωνυμίας σας και σας βοηθά να:

  • Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο ανώνυμα και να παρακάμψτε τη λογοκρισία. όλες οι συνδέσεις με το διαδίκτυο αναγκάζονται να περάσουν από το δίκτυο Tor.
  • Δεν αφήνει ίχνη στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, εκτός εάν το ζητήσετε εσείς.
  • Χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα κρυπτογραφικά εργαλεία για να κρυπτογραφήσει τα αρχεία, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα άμεσα μηνύματα.

Για κατέβασμα πατήστε εδώ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).