tor

Πρόταση της Mozilla να γίνει το Tor, χαρακτηριστικό των μελλοντικών εκδόσεων του Firefox

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων του DarkNet, ή Deep Web που ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω του δικτύου Tor, εξαφανίστηκαν μετά το κλείσιμο της εταιρίας Web Hosting, Freedom Hosting. Η εταιρεία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών του Deep Web.

tor

H εταιρεία έκλεισε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που είχε στόχο ένα δίκτυο παιδικής πορνογραφίας που φιλοξενούταν εκεί και φέρεται διαχειριζόταν από τον Eric Eoin Marques, που είναι ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του Freedom Hosting.

Οι ομοσπονδιακοί χρησιμοποίησαν προφανώς μια ευπάθεια στον έκδοσης 17, η οποία είναι η βάση του Tor Bundle Browser.

Οι Αρχές έκαναν χρήση της ευπάθειας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες των ιστοσελίδων του δικτύου Tor.

Το Tor project βέβαια δημοσίευσε άμεσα ανακοίνωσεις για να διαχωρίσει την θέση του από οτιδήποτε φιλοξενείται στο δίκτυο. Στις διάφορες ανακοίνωσεις του, αναφέρει ότι παρέχουν μόνο την τεχνολογία και ότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα  με τον τρόπο που κάποιοι επιλέγουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Η επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την ευπάθεια του Firefox 17. Ωστόσο, στον απόηχο των γεγονότων, ο ιδρυτής της Mozilla και δημιουργός του JavaScript έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία Tor θα πρέπει απλώς να συμπεριληφθεί στις επόμενες εκδόσεις του Firefox, καθιστώντας έτσι δυνατό για οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στο δίκτυο Tor κατευθείαν από το πρόγραμμα περιήγησης του.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).